Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."— Transkript prezentace:

1 ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Ondřej Sekora Životopis a díla Mgr. Anna Klimešová

2 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech.
Ročník: 2. Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

3 ONDŘEJ SEKORA Narodil se v Králově poli u Brna.
Psal a ilustroval hlavně knihy pro děti.

4 Nejznámější knihy FERDA MRAVENEC BROUK PYTLÍK FERDŮV SLABIKÁŘ
KUŘE NAPIPI A JEHO PŘÁTELÉ

5 Charakteristika postav:
FERDA MRAVENEC: - je nebojácný, chytrý, šikovný a optimisticky naladěný, vynalézavý - líbí se mu Beruška( je hezká,ale namyšlená) BROUK PYTLÍK: - je Ferdův opak - chlubí se, že všude byl, všechno zná - je nešikovný

6 Úkoly : Jaké knížky jste četli od Ondřeje Sekory? Jaký byl Ferda?
Byli Ferda s Broukem Pytlíkem kamarádi? Jaké vlastnosti se ti na Berušce nelíbily? Myslíte si, že někteří lidé se také tak chovají?


Stáhnout ppt "ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím."

Podobné prezentace


Reklamy Google