Základní pojmy při používání Internetu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačové sítě – služba WWW Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum: Jazyk: čeština.
Advertisements

Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
1 Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.01/Ku Základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
INTERNET - TERMINOLOGIE
Podnikání na Internetu organizace internetu letní semestr 2004 Jana Holá II.
Protokoly a adresy na internetu
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Otázka č.10 INTERNET ALENA POLEDNOVÁ,4.A.
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Shrnutí Chceme–li připojit PC k Internetu musíme: 1.Zadat adresu DNS serveru (začne pracovat převod IP adresa  symbolické jméno), prakticky začne fungovat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
INTERNET.
ÚVOD DO HTML Pavlína Hladišová. O BSAH : HTML - Co je to? Princip zobrazení Tagy Obsah HTML dokumentu Rady při tvorbě HTML Zdroje.
Internet a informace MIS - Manažerské informační systémy Internet a informace Ing. Jan Luhan
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
INTERNET Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvým.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Internet – pojmy, služby
Převody čísel. soustav - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pracovní plocha, okno, schránka
Rozdělení software podle účelu 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Srovnání operačních systémů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Elektronická komunikace
Microsoft Word Využití tvarů na tvorbu obrázků
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Inf Princip streamování videa a hudby
WWW a HTML Základní pojmy Ivo Peterka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
TÉMA: Počítačové systémy
Vnitřek skříně počítače
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Název materiálu: Internetová adresa
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Číselné soustavy - Opakování
INTERNET - TERMINOLOGIE
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Základní škola Kynšperk nad Ohří,
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Základní pojmy při používání Internetu Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Základní pojmy při používání Internetu Anotace: Seznámit se se základními pojmy při používání internetu a se základními službami internetu, uvědomit si, které služby internetu jsou pro jednotlivce důležité Klíčová slova: WWW, URL,HTML, ISP, HTTP, web, e-mail, el. konference… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 12 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU3_05

Základní pojmy při používání Internetu World Wide Web – WWW – určená pro přenos textů, obrázků, hudby… URL – Uniform Resource Locator – adresa stránky např. http://blog.wifidoma.cz/ HTTP – Hypertext Transfer Protokol- domluvený formát dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Základní pojmy při používání Internetu HTML-Hypertext Markup Languaga – jazyk pro napsání webových stránek FTP – File Transfer Protocol – protokol pro přenos souborů ISP – Internet Service Provider-tzv. poskytovatel Internetu DNS – Domain Name System Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

http://new.stursovka.cz/ http://www.seznam.cz/ Název domény 1.řádu Zkratka přenosového protokolu Název domény 1.řádu Název služby Název domény 2.řádu http://www.seznam.cz/ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Služby Internetu web - informace ve formě webových stránek e-mail- přenos zpráv elektronická konference – skupina lidí si posílá příspěvky přenos souborů FTP-přenos mezi FTP serverem a klientem on-line komunikace-textová i hlasová komunikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje DOSTÁL, Jiří. Internet druhé generace pro učitele. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011, 70 s. ISBN 978-80-244-2779-9. NAVRÁTIL, Pavel. Počítačové vzdělávání: program Z. Aktualiz. 2. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2006, 120 s. ISBN 80-866-8667-1.   NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem nejen k maturitě. 7. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2009, 176 s. ISBN 978-80-7402-021-6. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.