Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."— Transkript prezentace:

1 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1.ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Klávesnice Anotace: Seznámení s klávesnicí a nejdůležitějšími klávesami Klíčová slova: klávesnice, alfanumerické klávesy, „horké klávesy“, CTRL, ALT, CapsLock, ALT GR, insert, printscreen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Marie Mazurová. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 39 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPC1_06

3 Popis nejdůležitějších kláves
Klávesnice Popis nejdůležitějších kláves Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 K čemu slouží klávesnice?
ovládání počítače vkládání znaků Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Alfanumerická klávesnice ( písmena a číslice)
Esc-vrací operaci zpět nebo provádí návrat o obrazovku Funkční klávesy („horké klávesy“) Alfanumerická klávesnice ( písmena a číslice) Pohyb kurzoru Numerická část Alfanumerická klávesnice je stejná jako na psacím stole Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příkazové klávesy CTRL Co se stane, když zmáčknete klávesu Ctrl + A, Ctrl + C, Ctrl + V ??? ALT CTRL + ALT + V ALT GR + V ESC CTRL + ALT + DEL restartuje počítač CTRL + ALT se používají vždy s nějakou další klávesou Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Navigační klávesy Insert Delete Home End Page up Page down Klávesy se šipkami Slouží k posunu po webových stránkách a po dokumentech, k úpravám textu ˇÚkol: Zkuste jak tyto klávesy fungují na webových stránkách Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Speciální klávesy PrintScreen Umožňuje nám ofotit aktuální obrazovku ScrollLock Přepínač ovlivňující funkci kurzových kláves Pause Dočasné zastavení operací nebo příkazů Nacházejí se nad kurzovými klávesami Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Další důležité klávesy
Shift stejná funkce jako na psacím stroji ??????? CapsLock trvalé zapnutí klávesy Shift klávesa Windows navede nás na tlačítko START

10 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje KMOCH, Petr. Informatika a výpočetní technika pro střední školy. 4. vyd. Computer Press, ISBN ROUBAL, Pavel. Počítač pro úplné začátečníky. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008, 222 s. Pro úplné začátečníky. ISBN NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 4. Kralice na Hané: Computer Media, 2010, 192 s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google