Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Srovnání operačních systémů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Srovnání operačních systémů"— Transkript prezentace:

1 Srovnání operačních systémů
Předmět: Práce s počítačem Ročník: 2. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Srovnání operačních systémů Anotace: Seznámit se s nejznámějšími operačními systémy, provést jejich porovnání Klíčová slova: operační systém, Microsoft, Linux, Apple Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 11 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPKU2_05

3 Srovnání operačních systémů
Microsoft, Linuxu a Apple Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Microsoft Windows obr.1 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Microsoft Windows je nejrozšířenějším operačním systémem na světě.
má možnost spustit téměř všechny aplikace. novější verze používají grafické prostředí Windows Aero. některé verze jsou méně stabilní. je placený.

6 Nejnovější verze název Datum vydání Windows XP 24.8.2001 Windows Vista
Windows 7 Windows 8 Kterou máte vy?

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Linux (GNU) obr.2 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
LINUX je zdarma a volně šiřitelný. dělí se na tzv. distribuce (Ubuntu, Debian, Fedora, Mandriva…) nejpoužívanější jsou grafická prostředí GNOME a KDE. bez problémů se na něm spustí jen aplikace pro Linux. Některé aplikace >.exe< lze spustit programem Wine. maskotem Linuxu je tučňák Tux. Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
APPLE obr.3 Mac OS X Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Apple Mac OS X Mac OS X je aktuální operační systém pro počítače Macintosh. hlavní verze jsou pojmenovávány podle velkých kočkovitých šelem. grafické uživatelské rozhraní se jmenuje Aqua a bylo vyvinuto společností Apple.

11 Který OS je pro vás ten pravý?
Výkon a funkce Nejlepší volbou pro vás by byl asi Microsoft Windows, neboť je pro něj vyvíjena většina programů Nízká cena Nejlepší volbou pro vás by byl asi Linux, jelikož je zdarma Vzhled a grafika Nejlepší volbou pro vás by byl asi Mac OS X, protože má nejmodernější grafické prostředí. Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje [online]. [cit ]. Dostupné z: [online].[cit ]. Dostupné z: [online].[cit ]. Dostupné z: obr.1.: tvorba pomocí tlačítka printscreen z tapety počítače obr.2.:[online].[cit ]. Dostupné z: obr.3.:[online].[cit ]. Dostupné z: [cit ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2007 (viz cz&CTT=114) na WWW: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Srovnání operačních systémů"

Podobné prezentace


Reklamy Google