ARTE POVERA Tematická oblast

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyziologické vlastnosti lidského sluchu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se.
Advertisements

Tematická oblast Pražský groš Datum vytvoření Ročník 6. ročník osmiletého nebo 2. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsah Student se seznámí.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
P RÁCE A VÝKON Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková JAKÝ JE ROZDÍL MEZI SKUPINAMI OBRÁZKŮ?
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Tematická oblast Iniciála, iluminace Datum vytvoření Ročník 2. ročník osmiletého gymnázia nebo 7. ročník ZŠ Stručný obsah Student se seznámí.
Pravopisná hlídka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Společenské vědy Legislativní proces v ČR.
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Věty o shodnosti trojúhelníků
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Složené úrokování Tematická oblast
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Portrét podle Jan van Eycka
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
Reliéf podle Arcimbolda
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Činnost nervové soustavy
PAUL GAUGUIN - AUTOPORTRÉT
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Práce se sloupkovými diagramy
Název vzdělávacího materiálu
Animační efekty v prezentaci
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Sloupkový diagram Tematická oblast
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Mýty a pověsti Tematická oblast
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Keramická plastika Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Název vzdělávacího materiálu
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurence schopnost.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Příčné zvětšení zrcadla
Komanditní společnost
HMOTNOST Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_05_29.
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Násobení lomených výrazů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Název.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Land art Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Život – pohledy na přírodu
Dělení lomených výrazů
Souřadnicová soustava, průměty bodů
Interference na tenké vrstvě
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obvod a obsah rovnoběžníku
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
C# konzole – Textový výstup
Intenzita elektrického pole
Vztah k životnímu prostředí
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

ARTE POVERA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 20. 8. 2013 Ročník 1. ročník gymnázia Stručný obsah Žáci vytvoří a instalují objekt vycházející z myšlenek arte povera Způsob využití Na základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. Autor Mgr. Lenka Tutschová Kód VY_32_INOVACE_37_ETUT08 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Do které výtvarné kategorie byste zařadili toto dílo Do které výtvarné kategorie byste zařadili toto dílo? Jaký je rozdíl mezi sochou a objektem? Jak je tento objekt vytvořen? Jaké materiály umělci obvykle používají?

Pokuste se na základě pozorování děl vysvětlit pojem: „arte povera“ „chudé umění“ ZNAKY: Návrat k jednoduchým předmětům a obsahům Každodennost se stává významnou Stopy přírody a průmyslu Dynamismus a energie jsou součástí díla Zkoumá pojmy jako prostor a jazyk Složité a symbolické znaky ztrácejí význam Ne-kultura, ne-umění , umění = život

Najděte si na internetu obrázky k heslu „arte povera“ a najděte společné prvky děl. Jaký materiál umělci arte povera používají? Jaký charakter jejich díla mají? Jedná se o obrazy, sochy, objekty, instalace…? Jak byste definovali „instalaci“? Jaký materiál podobného charakteru by se dal ještě použít?

Nasbírejte si odpadový materiál stejného druhu, ve větším množství a jeho řazením vytvořte objekt, který instalujte do vámi vybraného prostoru. Pomůcky: různý odpadový materiál, dráty, špejle, nůžky, řezáky

Do které výtvarné kategorie byste zařadili toto dílo Do které výtvarné kategorie byste zařadili toto dílo? Objektové sochařství Jaký je rozdíl mezi sochou a objektem? Žádný Jak je tento objekt vytvořen? Seskupením materiálu Jaké materiály umělci obvykle používají? Hlínu, kámen, kov

Najděte si na internetu obrázky k heslu „arte povera“ a najděte společné prvky děl. Jaký materiál umělci arte povera používají? Jednoduchost, primitivnost, levné materiály Jaký charakter jejich díla mají? Jedná se o obrazy, sochy, objekty, instalace…? Nerozhoduje Jak byste definovali „instalaci“? Soubor prvků v prostoru nesoucí společnou ideu Jaký materiál podobného charakteru by se dal ještě použít? Plast, odpadový materiál, papír,…

Zdroje: http://en.wikipedia.org/wiki/Arte_Povera