Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

C# konzole – Textový výstup

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "C# konzole – Textový výstup"— Transkript prezentace:

1 C# konzole – Textový výstup
Tematická oblast Internetové technologie, programování Datum vytvoření 2013 Ročník 3 Stručný obsah Textový výstup konzolové aplikace v jazyce C# Způsob využití Studenti vytvoří program, který napíše zadaný řetězec na obrazovku a počká na stisk klávesy. Autor Mgr. Michal Mikláš Kód VY_32_INOVACE_35_IMIK11 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

2 Zadání Napište v jazyce C# příkaz, který vypíše na obrazovku v programu zadaný řetězec znaků. Co rozumíme pojmem „řetězec“? Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.Writeline. Použijte tento příkaz ve vašem programu.

3 Řešení Co rozumíme pojmem „řetězec“?
Řetězec je posloupnost znaků (písmen, číslic, znaků). Například: Slovo „Ahoj“ je řetězec, který má délku 4 znaky a skládá se ze znaků „A“, „h“, „o“ a „j“. Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.Writeline. Použijte tento příkaz ve vašem programu. Tento příkaz napíše zadaný řetězec do okna konzolové aplikace (příkazového řádku) a přejde na nový řádek (rozdíl oproti Console.Write).

4 namespace ConsoleApplication1 { class Program static void Main(string[] args) Console.WriteLine("Ahoj"); }

5 Problém Problém našeho programu je v tom, že jeho úkolem je napsat do příkazového řádku zadaný řetězec a skončit. Toto proběhne tak rychle, že jen těžko postřehneme, co bylo na řádek v průběhu běhu programu napsáno. Nalezněte na Internetu informace k příkazu Console.ReadKey. Použijte tento příkaz ve vašem programu tak, aby se tento problém vyřešil.

6 namespace ConsoleApplication1 { class Program static void Main(string[] args) Console.WriteLine("Ahoj"); Console.ReadKey(); }


Stáhnout ppt "C# konzole – Textový výstup"

Podobné prezentace


Reklamy Google