S H O D A ? Topoly šuměli. Topoly šuměly. Psi štěkali. Psi štěkaly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková SOUVĚTÍ SLOŽITÉ Jednou se nějaké lávce potkalo Štěstí s Rozumem.
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Veronika Macků Škola: ZŠ a MŠ Náklo Datum vytvoření (období): duben 2013 Ročník: 6.,7. Tematická oblast: Skladba a tvarosloví pro 2.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 4 – přídavná jména Mluvnice pro 2. ročník 2. ročník Srpen 2012.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková VY_32_INOVACE_05_Podstatná jména 4.ročník_Vzor moře Téma: Vzor moře CZ.1.07/1.4.00/
Shoda přísudku s podmětem VY_32_INOVACE_03-31 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vendula Steidlová Název : VY_32_INOVACE_04_SHODA.
Shoda přísudku s podmětem OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Přechodníky ČÍSLO.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovesa 4 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE AUTOR: MGR.IRENA PŘEUČILOVA NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ROD PODSTATNÝCH JMEN TEMA: URČOVÁNÍ RODU PODSTATNÝCH JMEN ČÍSLO PROJEKTU:OPVK.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová i i y y DRUHY PODMĚTU.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová DĚLENÍ.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník SHODA PODMĚTU S PŘÍSUDKEM Co už známe Na houby Po dešti v lese, v doubí sbíráme zrána.
VY__III/2__INOVACE__04 Český jazyk PODSTATNÁ JMÉNA.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní větné členy Název sady: Český jazyk 6. ročník.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_04 TÉMA: Násobení ČÍSLO.
ZÁKLADNÍ SKLADEBNÍ DVOJICE Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová PANDYSE CHOULÍRYBYPLAVOULIDÉTANČÍ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Věta jednoduchá VY_32_INOVACE_8
Na zamrzlém rybníku, umí přistát ve mžiku.
VY_32_INOVACE_01_Český jazyk_8.ročník 16_Pád podstatných jmen
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Přísudek VY_12_INOVACE_Rů_I_34 Název projektu: OP VK
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Slovesa.
Podstatná jména jsou slova ohebná, skloňují se.
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Český jazyk 3 Souvětí a věta.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Digitální učební materiál
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Vyjadřují vlastnosti podstatných jmen.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_23CJ_4_SLOV2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
SLOVESA číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Psaní i/y v minulém čase
Autor: Mgr. Jana Šulcová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Rod podstatných jmen Mgr. Iveta Vališková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04_SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Shoda podmětu s přísudkem
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

S H O D A ? Topoly šuměli. Topoly šuměly. Psi štěkali. Psi štěkaly. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk S H O D A Topoly šuměli. Topoly šuměly. ? Psi štěkali. Psi štěkaly. Víly tančili. Víly tančily. Auta se rozjela. Auta se rozjely. Autor: Mgr. Martina Durinová

NAJDĚTE VE VĚTÁCH ZÁKLADNÍ SKLADEBNÍ DVOJICE Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk CO UŽ UMÍME NAJDĚTE VE VĚTÁCH ZÁKLADNÍ SKLADEBNÍ DVOJICE Nejvzdělanějším starověkým národem byli Řekové. Nejmocnější říši ve starověku měli Římané. Staří Řekové prosluli svými mysliteli.

KONCOVKA PŘÍSUDKU V ČASE MINULÉM A ČÍSLE MNOŽNÉM Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk NOVÉ UČIVO KONCOVKA PŘÍSUDKU V ČASE MINULÉM A ČÍSLE MNOŽNÉM ZJISTI ROD PODMĚTU ROD MUŽSKÝ ŽIVOTNÝ ROD MUŽSKÝ NEŽIVOTNÝ ROD ŽENSKÝ ROD STŘEDNÍ - i -y -y -a psi štěkali koberce ležely dívky malovaly auta jela chlapci hráli míče letěly hudby zněly světla svítila klokani skákali kaktusy kvetly televize hrály letadla letěla

PROHLOUBENÍ UČIVA Všimněte si: Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROHLOUBENÍ UČIVA Všimněte si: Ukazovací zájmena u podstatných jmen mají s příčestím minulým stejnou koncovku, a to v jednotném i v množném čísle. ten pták zpíval, _______________________________ ti ptáci létali, _________________________________ ten vlak uháněl, ______________________________ ty vlaky vezly, ________________________________ ta dívka zpívala, ______________________________ ty dívky tančily, ______________________________ to kuře běhalo, _______________________________ ta kuřata zobala, ______________________________

TO - DÍTĚ SE SMÁLO. ALE TY - DĚTI SE SMÁLY. Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk PROHLOUBENÍ UČIVA POZOR !!! TO - DÍTĚ SE SMÁLO. ALE TY - DĚTI SE SMÁLY. VYMYSLETE, CO DĚTI DĚLALY (VYUŽIJTE SOUVĚTÍ A NAPIŠTE JEHO VZOREC) Děti ________________________________________ Děti ________________________________________ Děti ________________________________________ Děti ________________________________________

DOPLŇ NEÚPLNÁ SLOVA A ZJISTI NÁZEV POHÁDKY Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk DOPLŇ NEÚPLNÁ SLOVA A ZJISTI NÁZEV POHÁDKY Jiřík přijel k černému lesu a tu pod lesem u cesty hořel keř, zapálil __ jej pasáci. Pod keřem bylo mraveniště, jiskry na něj padal __ a mravenci se svými bílými vajíčky sem tam utíkal __ . „Och, pomoz, Jiříku, pomoz,“ volal __ žalostně. Zlatovláska Synové hned se vypravil __ na cestu, rozloučil __ se s otcem a jel __ do lesa a v lese na křižovatku. Byl __ tu tři cesty. Bratři byl __ spokojen __ a každý si zvolil jednu cestu, kudy pojede. Podle cest vsadil __ do země proutky a pak se rozjel __ . Pták Ohnivák a liška Ryška

Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk AJ NEŘEŠÍ ŽÁDNOU SHODU PODMĚTU S PŘÍSUDKEM ANI NĚKOLIKANÁSOBNÝ PODMĚT V ŽÁDNÉM ČASE. Hoch si hraje v parku. Hoši si hrají v parku. A boy plays in the park. Boys play in the park. Dívka si hraje v parku. Dívky si hrají v parku. A girl plays in the park. Girls play in the park. Hoši a dívky si hrají v parku. Všichni si hrají v parku. Boys and girls play in the park. Everybody plays in the park.

VYMYSLETE, CO MOHOU DĚLAT ZVÍŘATA V ZOO Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk MEZI ZVÍŘÁTKY V ZOOLOGICKÉ ZAHRADĚ VYMYSLETE, CO MOHOU DĚLAT ZVÍŘATA V ZOO

POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Nová škola – Shoda přísudku s podmětem