Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_CJ4_Shoda přísudku s podmětem TEMA: Český jazyk – shoda přísudku s podmětem

2 ANOTACE MATERIÁL URČEN PRO ŽÁKY 4. TŘÍDY NA ZŠ
VHODNÝ PRO POUŽITÍ NA INTERAKTIVNÍ TABULI SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM, DOPLŇOVÁNÍ KONCOVEK, POUŽITÍ SLOV VE VĚTÁCH

3 Podměty spoj s vhodnými přísudky
auta dívky jahody filmy pachatelé reklamy balónky sluchátka děti unikali hrály stála svítily se vznášely se rozbila pobíhaly dozrály se líbily Pravopis koncovek zdůvodni.

4 Podměty spoj s vhodnými přísudky - řešení
auta dívky jahody filmy pachatelé reklamy balónky sluchátka děti unikali hrály stála svítily se vznášely se rozbila pobíhaly dozrály se líbily

5 Doplň koncovky a utvoř věty
________ auta stál a_ ________________________ ________ dívky pobíhal__ _____________________ ________ jahody dozrál__ _____________________ ________ filmy se líbil__ ______________________ ________ pachatelé unikal__ __________________ ________ reklamy svítil__ _____________________ ________ balónky se vznášel__ _________________ ________ sluchátka se rozbil__ _________________ ________ děti hrál__ __________________________ Například: Osobní auta stála na parkovišti.

6 ZDROJE V prezentaci byly použity obrázky z programu Microsoft PowerPoint (obrázky klipart z balíku Microsoft Office 2010)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"

Podobné prezentace


Reklamy Google