Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB"— Transkript prezentace:

1 Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
autor: VAŇOUSOVÁ VĚRA Název materiálu: VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 5.ROČNÍK_2_příčestí minulé+ koncovky podst. jmen-souhrn Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: prezentace slouží k procvičování příčestí minulého a koncovek podst. jmen

2 Doplň i, y Autobus- s lidmi přijížděl-.Lidé se probudil- do slunečného dne . Strom- na podzim zlátl-. Dětem mrazem červenal- nos-. Kuchařky uvařil- dobrý oběd. Čáp- seděl- na svých hnízdech. Hrady stál- na vysokém kopci. Králíci se pustil- do čerstvé tráv-. Koťata běhal- po trávě za kočkou. Na ulici troubil- auta. Muži pomáhal- ženám na zahradě. U náměstí stál- dav- lidí.

3 Doplň i, y Autobusy s lidmi přijížděly. Lidé se probudili do slunečného dne . Stromy na podzim zlátly. Dětem mrazem červenaly nosy. Kuchařky uvařily dobrý oběd. Čápi seděli na svých hnízdech. Hrady stály na vysokém kopci. Králíci se pustili do čerstvé trávy. Koťata běhala po trávě za kočkou. Na ulici troubila auta. Muži pomáhali ženám na zahradě. U náměstí stály davy lidí.

4 Napiš věty v množném čísle
Knedlík na talíři vychladl. Na stěně visel nový obraz U domu si hrálo malé dítě. Po louce běhal zajíc. Nad střechu se vznášel havran.

5 Napiš věty v množném čísle
Knedlík na talíři vychladl. Knedlíky na talířích vychladly. Na stěně visel nový obraz Na stěnách visely nové obrazy. U domu si hrálo malé dítě. U domů si hrály malé děti. Po louce běhal zajíc. Po loukách běhali zajíci. Nad střechu se vznášel havran. Nad střechami se vznášeli havrani.


Stáhnout ppt "Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB"

Podobné prezentace


Reklamy Google