Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_CJ4_Shoda přísudku s podmětem TEMA: Český jazyk – shoda přísudku s podmětem

2 ANOTACE MATERIÁL URČEN PRO ŽÁKY 4. TŘÍDY NA ZŠ
VHODNÝ PRO POUŽITÍ NA INTERAKTIVNÍ TABULI PROCVIČOVÁNÍ PRAVOPISU PODSTATNÝCH JMEN, DOPLŇOVÁNÍ KONCOVEK SLOVESNÝCH TVARŮ, OPAKOVÁNÍ SHODY PŘÍSUDKU S PODMĚTEM

3 Doplň Labuť si stav í hnízdo u vody. Topol__ stál__ podél polních cest. Na hladině řeky plul__ ledy. Všechna jablka v dědečkově sadu dozrál__. Koťata se brz__ unavil__. Koňské povoz__ jel__ pomalu krajinou. Koz__ trávil__ léto na zelených pastv__nách. Za úsv__tu si prozpěvoval__ kos__.

4 Vyznač základní skladebnou dvojici
Vyznač základní skladebnou dvojici. Podmět podtrhni rovně, přísudek vlnovkou Labuť si staví hnízdo u vody. Topoly stály podél polních cest. Na hladině řeky pluly ledy. Všechna jablka v dědečkově sadu dozrála. Koťata se brzy unavila. Koňské povozy jely pomalu krajinou. Kozy trávily léto na zelených pastvinách. Za úsvitu si prozpěvovali kosi.

5 ZDROJE V prezentaci byly použity obrázky z programu Microsoft PowerPoint (obrázky klipart z balíku Microsoft Office 2010)


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62"

Podobné prezentace


Reklamy Google