Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Ing. Stanislava Správková
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
„Zvyšování kvality života uživatelů soc. služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji“ Luhačovice Projekt Zvyšování kvality života uživatelů.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Podpora zaměstnávání lidí s postižením Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A Aktivita.
Proces transformace služeb pobytových zařízení v Moravskoslezském kraji 12. listopadu 2009 Konference „Sociální služby v Ústeckém kraji“
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Denní stacionáře.
MUDr. František Schneiberg
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Kvalita v sociálních službách jako proces
Pečovatelská služba.
Sociálně terapeutické dílny
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Týdenní stacionáře.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Ing. Stanislava Správková
Plánování sociálních služeb krajů
Dotační program „Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji 2019“
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II. CZ.1.04/3.1.00/A9.00005 Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb Ostrava, 22. 9. 2015

Zaměření 1. Supervize případová manažerská 2. Podpora strategického plánování

Supervize

Případová supervize v rozsahu 40 hodin min. u dvou organizací: Zámek Dolní Životice (10 h) Náš svět, p. o. (20 h) Charita Opava, Mraveneček, denní stacionář (10 h) Celkem 28 podpořených osob

Manažerská supervize v rozsahu 80 hodin u pěti organizací: Slezská diakonie (16 h) Fontána, p.o. (10 h) Zámek Dolní Životice, p.o. (16 h) Sagapo, p.o. (22 h) Charita Opava, sociálně terapeutické dílny Radost (16 h) Celkem 12 podpořených osob Zadavatelé - Využívání příspěvku na péči - Dotační řízení - Administrativní náročnost - Personální a materiální standardy - Spolupráce různých organizací - sociální služby mezi sebou a mezi resorty - Financování sociální-zdravotní péče Uživatelé: Výše úhrady za služby

Náměty, témata kompetence pracovníků, vedení, decentralizace kompetencí v rámci změn v organizaci, přijímání odpovědnosti; systém komunikace; podpora člověku, který má jiné potřeby než ostatní lidé využívající službu; podpora blízkých, spolupráce s rodinou, opatrovníky; propojování služeb, přechody lidí do jiných služeb, forem podpory, náhledy na potřeby a schopnosti lidí využívajících službu různými pracovníky; spolupráce s komunitou, obcemi…

Podpora strategického plánování v organizacích v transformaci

Podpora strategického plánování v rozsahu 60 hodin u tří organizací Náš svět, p. o. Sagapo, p. o. Zámek Dolní Životice, p. o. Celkem 18 podpořených osob

Děkuji Vám za pozornost Šárka Hlisnikovská sarka.hlisnikovska@3pconsulting.cz 739 548 459 www.podporatransformace.cz