Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Finanční analýza Michal Šimek, 4. A/1.
1. přednáška Předmět finanční analýzy a finančního plánu
Finanční analýza.
Moderní metody hodnocení výkonnosti podniku − Benchmarking
Ad 2) Cash flow Pojem Význam.
ÚVOD Účetnictví je chápáno jako stavová či výsledková karta podnikání.
Hodnocení vybraného podniku na základě finančních výkazů se zaměřením na ukazatel EVA Vypracovala: Bc. Ivana Kotoučková Vedoucí práce: Ing. Radka Redlichová.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
VYHODNOCENÍ EKONOMICKÉ VÝKONNOSTI STAVEBNÍ FIRMY
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
České Budějovice, červen 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Autor bakalářské práce: Simona Marešová
Návrh podnikatelského plánu založení minipivovaru s vlastní pivnicí
Obhajoba bakalářské práce
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Financování a účetnictví základních škol
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
MPH_FMAN Finanční management jaro 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Metody FINANČNÍ ANALÝZY:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Autor práce: Zita Jílková Vedoucí práce: Ing. Romana Píchová
Finanční analýza vybrané firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová Vedoucí BP: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent: Ing. Martina Novotná, PhD. České Budějovice, červen 2016

Motivace a důvody k řešení daného problému Osobní znalost společnosti Dostupnost potřebných informací Profesní obohacení

Představení společnosti ABC a. s. základní kapitál 36 345 000,- Kč výroba optoelektronických a magnetických snímačů CNC obrábění mechanické montáže

Cíl bakalářské práce Cílem bakalářské práce je na základě údajů z účetních výkazů navrhnout metodiku vhodnou k posouzení finanční situace konkrétního podniku a tuto metodiku prakticky aplikovat. Získané údaje vyhodnotit s ohledem na další rozvoj podniku.

Výzkumný problém společnosti nehrozí v krátkodobém horizontu finanční problémy, změny ve vedení společnosti neměly zásadní vliv na výsledky hospodaření, společnost nedosahuje odpovídajícího zhodnocení kapitálu.

Metodika práce Zdroje dat: výroční zprávy Použité metody: Absolutní (stavové) ukazatele – horizontální a vertikální analýza Tokové ukazatele – analýza cash flow Rozdílové ukazatele – ČPK, ČPP Poměrové ukazatele – analýza zadluženosti, likvidity, rentability, řízení aktiv Soustavy ukazatelů – Index IN99 Porovnání s konkurencí

Horizontální analýza výnosů

Horizontální analýza výsledků hospodaření

Analýza rentability

Index IN99

Doba obratu zásob

Porovnání s konkurencí Položka CENTES spol. s r. o. KOVOS ST spol. s r. o. ABC a. s. Aktiva 56727 50027 57691 Krátkodobý finanční majetek 10079 8422 13826 Tržby 54892 65489 63054 Zisk po zdanění 7200 6147 2267

Výsledek práce Cíl práce byl zpracováním finanční analýzy splněn: jedná se o finančně zdravou společnost společnost nemá problémy s likviditou akcionář hospodařením společnosti dosahuje malého zhodnocení kapitálu porovnání s konkurencí potvrdilo malou výkonnost

Doplňující otázka oponenta Jakou metodu řízení zásob doporučujete?

Děkuji za pozornost