INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Tereza Křížová Lucie Havlíčková 1. VÝZVA DRUHÝCH GLOBÁLNÍCH GRANTŮ KRAJE VYSOČINA PRIORITNÍ OSY 1 OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
GLOBÁLNÍ GRANTY realizované Moravskoslezským krajem v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na léta Kateřina Švrčková.
1 Rozvoj lidských zdrojů ve slévárenství prostřednictvím programů EU Rozvoj lidských zdrojů ve slévárenství prostřednictvím programů EU Seminář Svazu sléváren.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Členská schůze MAS Nepomuk,
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Techniky práce s mentálně postiženými
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU
Příprava Libereckého kraje na období 2014 – 2020 Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory a starosty měst a obcí  15. prosince 2014 Krajský úřad.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Ing. Stanislava Správková
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE Výroční setkání k ESF 14. dubna 2008 RNDr. Robert Gamba Krajský úřad Libereckého kraje INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

GLOBÁLNÍ GRANTY Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Libereckém kraji Oblast podpory 1.2 Rovné příležitosti ve vzdělávání v Libereckém kraji Oblast podpory 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Libereckém kraji

SPECIFIKA? globální granty nutně musí zahrnovat všechny podporované aktivity dle prováděcího dokumentu a minimálně jednou musí být každá aktivita vyhlášena ve výzvě zatím není okruh aktivit pro první výzvu omezen –omezení podporovaných aktivit bude možná využito až v dalších výzvách

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ důraz na kompetence a inovace důraz na síťování a rozvoj partnertství 3 aktivity mezi školami se zaměstnavateli s místní správou podpora technický oborů

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ kariérové poradenství – praktické poznávání pracovních činností (exkurze, tréninkové dílny atp.) rozvoj znalostí, schopností a dovedností ve vzdělávání pro udržitelný rozvoj s důrazem na realizaci environmentální oblast = udržitelný rozvoj ve jeho třech dimenzích ekologická, ekonomická a sociální

ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VE VZDĚLÁVÁNÍ SPECIFICKÁ KRITÉRIA: vazba na Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje uplatňování a prohlubování mezipředmětových vazeb zvyšování efektivity vzdělávání včetně zpětného vyhodnocení

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ rozvoj poradenství a poradenských služeb „záchytná síť“ – rozvoj procesů, které umožní preventivně působit v oblasti předčasných odchodů ze vzdělávacího systému integrace a inkluze zejména ve vztahu k základním školám praktickým

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ SPECIFICKÁ KRITÉRIA: vazba na Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje dopad aktivit na územní rozsah obce s rozšířenou působností a širší uplatňování inkluzivních metod a forem vzdělávání

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ŠKOL modulově uspořádané DVPP vzdělávání vedoucích pracovníků – důraz na strategické řízení a plánování rozvoje školy a management jakosti zvyšování dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol – důraz na kvalitu a zejména její zjišťování

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ŠKOL SPECIFICKÁ KRITÉRIA: vazba na Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje modulové uspořádání vzdělávacích programů dalšího vzdělávání pracovníků škol uplatňování vzdělávacích programů založených na rozvoji kompetencí

ALOKACE postupné uvolňování finančních prostředků za účelem možnosti reagovat zejména: na zaměření a kvalitu projektů na naplňování monitorovacích indikátorů 2008 = 30% finančních prostředků 2009 = 40% finančních prostředků 2010 = 20% finančních prostředků 2011 = 10% finančních prostředků

PROSTOR PRO VAŠE DOTAZY RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje robert.gamba@kraj-lbc.cz http://opvk.kraj-lbc.cz