AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Advertisements

Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Velká válka geografie Jitka Němčanská Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je.
INFORMAČNÍ SEMINÁŘ o možnostech stipendijních pobytů v zahraničí pro akademické pracovníky a doktorandy Univerzity Tomáše Bati 10. října 2012, Zlín.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
OB 21 OBN POSTAVENÍ ČR VE SVĚTĚ. ČR Postavení ČR ve světě ● Zkuste se zamyslet, jaké má ČR postavení ve světě a do jakých světových organizací patří.
AIA Akademická informační agentura a možnosti studia v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky Zpracovala: Eva Jermanová.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Matusová.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ Z KOMUNITÁRNÍCH PROGRAMŮ EU Autor: Michala Hrbová Obor: Účetnictví a finanční řízení podniku Ročník: 3 Soutěžní sekce: Rozvoj regionů.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Představení společnosti ERGO pojišťovna, a.s.. 2 ERGO Austria International AG ERGO Austria Česko Slo vensko Maďarsko Chorvatsko Slo vinsko Rum unsko.
 Webové stránky středních škol  Výstavy škol  Dny otevřených dveří  Brožura Atlas školství v Karlovarském kraji  propagační materiály škol na nástěnce.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-19 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
FULBRIGHTOVA STIPENDIA
EVROPSKÁ UNIE.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Informační schůzka k programu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Erasmus+ student mobility
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
AKTION Česká republika - Rakousko
Obyvatelstvo Evropy Počet obyvatel – asi 731 mil. (2009)
Realita zahraničního náboru
Historie EU.
Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA
Světová a národní gastronomie
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Stipendijní řád MU Jiří Nantl 17. května 2006.

o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Jana Kadlecová Název materiálu:
NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Světadíly
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Central European Exchange Programme for University Studies
Program celoživotního učení Comenius
NATO.
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
FREE MOVERS Fakulta filozofická.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Zpráva o studiu za rok 2014 Zdeňka Chmelíková
EVROPSKÁ INTEGRACE.
„Index vnímání korupce 2016“
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Evropská unie Autor: Mgr. Marta Samlerová.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Rada EU.
ERASMUS+ pro Ph.D. studenty
Transkript prezentace:

AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Eva Jermanová

Nabídky stipendií Stipendijní pobyty v zahraničí na základě mezinárodních smluv pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol Stipendia nabízená nadacemi, školami, ústavy aj. Stipendia pro středoškoláky Pedagogické a hospitační stáže pro učitele ZŠ a SŠ

Výběrová řízení a rozpis kvót 2 způsoby přidělování stipendijních pobytů na základě mezinárodních (bilaterálních) smluv V nabídce je přes 40 zemí světa Nabídka závisí na uzavření bilaterální smlouvy mezi ČR a danou zemí Publikace vždy začátkem akademického roku na webu AIA a v brožuře Bulletin

Výběrová řízení Stipendijní místa nejsou přidělena konkrétním školám Uchazeči ze všech veřejných vysokých škol v ČR se hlásí prostřednictvím AIA (s výjimkou některých zemí) Nominace provádí výběrová komise (zástupci zahraničního partnera a pracovníci MŠMT, případně i odborníci z dalších institucí)

Rozpis kvót Určité počty stipendijních míst do konkrétních zemí MŠMT přiděluje místa pro daný akademický rok jednotlivým vysokým školám Uchazeči z těchto škol se hlásí prostřednictvím svých rektorátů O nominacích svých uchazečů rozhoduje škola

Země v nabídce Rozpis kvót: Výběrová řízení: Čína, Egypt, Finsko, Chorvatsko, Irsko, Island, Itálie, Lucembursko, Makedonie, Malta, Portugalsko, Rusko, Řecko, Slovinsko, Švédsko Výběrová řízení: Argentina, Belgie - Francouzské společenství, Belgie - Vlámské společenství, Bulharsko, Estonsko, Francie, Indie, Itálie, Izrael, Japonsko, Korejská Lidově Demokratická Republika, Korejská Republika, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Mexiko, Mongolsko, Německo, Nizozemí, Peru, Polsko, Portugalsko, Rakousko (Stipendia Programu Aktion), Rumunsko, Slovensko, Španělsko, Švýcarsko, Ukrajina, Vietnam

Podmínky pro uchazeče o stipendium Nabídka je určena pro studenty a pedagogy veřejných vysokých škol v ČR Je nutné aktivně si vyhledat zahraniční VŠ v souvislosti se svým studijním oborem Podmínky, délka pobytu, počet míst apod. vyplývají z příslušné bilaterální smlouvy

Druhy pobytů Příklady: studijní pobyty pro studenty BSP/MSP/DSP letní jazykové kursy výzkumné/přednáškové pobyty pro VŠ učitele Výjimečně může být druh pobytu zaměřen i na určitý obor (např. sinologie, agroforestrie) Nabídka závisí na konkrétní bilaterální smlouvě Maximální délka pobytu je 1 akademický rok

Náklady Výše stipendia je různá pro jednotlivé země Obecně platí, že stipendium by mělo pokrýt životní náklady i školné Úhrada cestovného je ve většině případů zajištěna prostřednictvím domovské VŠ

Jak se přihlásit Přihlášky se podávají v akademickém roce, který předchází roku případné realizace stipendijního pobytu Přihláškou se rozumí formulář Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia doplněný o další materiály dle požadavků jednotlivých zemí Termíny odevzdání přihlášek do jednotlivých zemí jsou zveřejňovány na začátku akademického roku Většina termínů je před koncem kalendářního roku

Návrh na vyslání / Žádost o přiznání stipendia Formulář platí pro výběrová řízení i rozpis kvót Vyplňuje se elektronicky Musí být doručen vytištěný, potvrzený domovskou školou a s patřičnými přílohami FORMULÁŘ: www.zahranici-stipendium.cz

Jiná stipendia Plná nebo částečná stipendia nabízená nadacemi, školami, ústavy aj. AIA zveřejňuje nabídky těchto subjektů Uchazeči se informují na uvedených kontaktech

Další nabídky ke studiu v zahraničí AIA zveřejňuje informace o možnostech studia na různých zahraničních vzdělávacích institucích Tyto nabídky nejsou kryty stipendiem Uchazeči se informují na uvedených kontaktech

Dotazy a konzultace aia@dzs.cz Ke konkrétním studijním nabídkám poskytujeme poradenský servis Neváhejte nás kontaktovat a zeptat se: aia@dzs.cz

Najdete nás na www.zahranici-stipendium.cz Vaše