Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Central European Exchange Programme for University Studies

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Central European Exchange Programme for University Studies"— Transkript prezentace:

1 Central European Exchange Programme for University Studies
Mobilita studentů

2 Co je CEEPUS? středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci v rámci sítí univerzit Dohodu o programu CEEPUS podepsaly: Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Česká republika, Chorvatsko, Maďarsko, Makedonie, Polsko, Rakousko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Srbsko; spolupracuje též Priština-Kosovo a Moldávie

3 Podmínky účasti na programu
pro pregraduální studenty od ukončeného druhého semestru, postgraduální studenty a pedagogy vysokých škol v rámci sítí vysokých škol nebo individuálně (jako tzv. freemover) přednost však mají stáže v rámci sítí nelze žádat o stipendium do země Vašeho státního občanství) Další podmínky záleží na jednotlivých fakultách Mendelu. Je proto nutné zjistit na zahraničním oddělení dané fakulty, jaké podmínky vyžaduje.

4 Délka pobytu a výše stipendia
Long term students - 3 až 4 měsíce (dle požadavků zahraniční univerzity) Short term students - 1 až 2 měsíce Stipendium na ubytování a stravování vypláceno v hostitelské zemi výše dle jednotlivé země Cestovní náklady proplácí Mendelu po dodání cestovních dokladů

5 Termíny k podání přihlášky
do 15. června přihlášky na zimní semestr do 31. října přihlášky na letní semestr do 30. listopadu přihlášky jako FREEMOVERS On-line registrace přihlášek na:

6 Úvodní stránka webu

7 Registrace nového uživatele

8 Založení a správa přihlášky

9 Volba sítě/FREEMOVER

10 Na úvodní stránce po přihlášení do aplikace na www. ceepus
Na úvodní stránce po přihlášení do aplikace na se studentovi zobrazí v dolní části dva dokumenty, které je nutné odeslat spolu s přihláškou, pokud se hlásí jako freemover. FLofAcceptance vyplní zodpovědná osoba z hostitelské univerzity a FLofRecommendation potvrdí akademický pracovník z Mendelu. V rámci přihlášky na freemovera se musí student sám aktivně zapojit a obstarat si příslušná potvrzení.

11 CEEPUS sítě Mendelu Koordinátor sítě: ZF
Landscape management - Sustainable land use perspectives in the Central European Region CII-CZ Partner sítě: PEF Applied Economics and Management CII-SK International CEEPUS Network of Administration, Economics and Organizational Sciences CII-SI LDF Applied Geoinformatics (CEE-GIS) CII-AT NON TRADITIONAL PROCESSES IN PRODUCTION TECHNOLOGIES AND INTEGRATION OF THE STUDY AND RESEARCH IN THE EASTERN AND CENTRAL EUROPE UNIVERSITIES CII-SK AF Renewable energy resources CII-SK For Safe and Healthy Food in Middle-Europe CII-HR FRRMS Education Without Frontiers CIII-AT V současnosti se studenti mohou hlásit na pobyty v rámci výše uvedených sítí, kde daná fakulta figuruje.

12 Bližší informace na: Kontaktní osoba: Michaela Schmidová

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Central European Exchange Programme for University Studies"

Podobné prezentace


Reklamy Google