Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."— Transkript prezentace:

1 Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_372 Tematický celek: Evropské státy II. Autor: Pavla Žilinská Anotace: Materiál je určen k využití pro práci s interaktivní tabulí. Slouží k probírání učiva Evropské státy formou prezentace a k doplnění učiva o Evropě. Materiál obsahuje obrázky a hypertextové internetové odkazy k větší názornosti a zpestření výuky. Materiál může být využit jako zápis do sešitu.

2 Evropská Unie

3

4 Informace Evropská unie (EU) je politická a ekonomická unie ( spojenectví ) Sídlo: Brusel tvoří 27 evropských států s 500 miliony obyvatel (přibližně 7,3 % světové populace). EU vznikla v roce 1993 na základě Smlouvy o Evropské unii, známější jako Maastrichtská smlouva.

5 Cíle EU Cílem EU je vytvoření společného trhu a hospodářské a měnové unie, podpora rozvoje a růstu hospodářství, zaměstnanosti, konkurenceschopnosti a zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. K zabezpečení těchto cílů slouží čtyři základní svobody vnitřního trhu: volný pohyb zboží, osob, služeb a kapitálu, a dále společné politiky Evropské unie například v oblastech hospodářské soutěže, společné vnější obchodní politiky a zemědělství.

6 Státy, které vstoupily do EU
Belgie, Francie, Itálie, Lucembursko, Německo, Nizozemsko Dánsko, Irsko, VB Řecko Portugalsko, Španělsko Finsko, Rakousko, Švédsko Česko, Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko, Slovinsko Bulharsko, Rumunsko Čekající státy: Chorvatsko, Turecko, Makedonie Informace o EU

7 Zdroje http://office.microsoft.com http://cs.tixik.com/
trana


Stáhnout ppt "Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1504 Č."

Podobné prezentace


Reklamy Google