Pracovní právo pro veřejnou správu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Advertisements

Pracovní poměr = vztah mezi zaměstnancem(FO starší 15 let) a zaměstnavatelem(FO nebo PO) = za úplatu odvedu práci Vznik Uzavření pracovní smlouvy – dvoustranný.
Zákon č.262/2006 Sb., zákoník práce
PRACOVNÍ POMĚR Mgr. Michal Oblouk.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_11.
AGENTURNÍ ZAMĚSTNÁVÁNÍ
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
Právní aspekty podnikání
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Zpracoval: Ing. Jiří Stonawský
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Pracovní poměr Autor: Mgr. Pavel Semerák Občanský a společenskovědní základ Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
PRACOVNÍ PRÁVO Změna pracovního poměru JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Návrh novely zákoníku práce předložený vládě Svaz průmyslu a dopravy ČR souhlasil s návrhem novely zákoníku práce Stanovisko ze dne 31. března 2011.
Pracovní právo v praxi Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. čtvrtek , ZS 2008/09 Mgr. Ilona Kostadinovová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Právní aspekty podnikání
NEMOCENSKÉ POJIŠTĚNÍ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
Pracovní právo v praxi Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. čtvrtek , ZS 2008/09 Mgr. Ilona Kostadinovová
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: , financovaného.
ZÁKONÍK PRÁCE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1124Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Zákoník.
Nepřehledná zákoutí zákoníku práce Petr Hůrka. Předmět a účel pracovního práva umožnit zaměstnavateli, aby prostřednictvím pracovní síly zaměstnance realizoval.
Odvolání z funkce a další zvláštnosti postavení vedoucího zaměstnance
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1261Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní poměr Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová.
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Pracovněprávní vztahy v organizaci Pracovní vztahy, prvky pracovních vztahů, přijímání do pracovního poměru Změny pracovního poměru.
262/2006 Sb., zákoník práce 89/2012, občanský zákoník 2.
 Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - cz.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Aktivní politika zaměstnanosti – Modul III LEGISLATIVA.
Předsmluvní vztahy, vznik a změny pracovního poměru JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D. 1.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 24. – 25. září 2015.
Pracovní právo. obecně právo na práci a svobodnou volbu povolání zakotveno v Listině základních práv a svobod, která je součástí ústavního pořádku ČR.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Téma 5 Skončení pracovního poměru Zákoník práce § 48 až 73.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.03 Ročník2. ročník.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Téma 7 Skončení pracovního poměru
Pracovní právo.
Základy pracovněprávních vztahů
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Pracovní právo II. Pracovní poměr.
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Základy pracovněprávních vztahů
Rozsah náhrady škody způsobené zaměstnancem zaměstnavateli
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Personální změny KŘP Jmk od do
Zaměstnávání cizinců ze třetích zemí v ČR
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
zpracovaný v rámci projektu
Digitální učební materiál
JUDr. Milan Tomeš - Profil
Název projektu: Moderní škola
Základy pracovního práva Přednáška č. 5: Pracovní doba, doby odpočinku Dovolená Odměňování Překážky v práci.
Správa sociálního zabezpečení
Transkript prezentace:

Pracovní právo pro veřejnou správu Změna pracovního poměru

Změna pracovního poměru Základní závazek Změna Předmět Subjekt Obsah Dohoda Jmenování

Změna pracovního poměru Převedení Druh práce Přeložení Místo výkonu práce Dočasné přidělení uživatel Pracovní cesta

Změna pracovního poměru - převedení Obligatorní Zdravotní nezpůsobilost Těhotná zaměstnankyně Noční práce Fakultativní Souhlas zaměstnance prostoj Bez souhlasu zaměstnance povodeň

Změna pracovního poměru - převedení Př: ??? převedu k 1. následujícího kalendářního měsíce Souvislosti (mzda/plat; pracovní doba; porušování povinností; skončení pracovního poměru)

Pracovní cesta Dočasně Mimo místo výkonu práce sjednané v pracovní smlouvě Pravidelné pracoviště Souhlas zaměstnance Pro futuro v pracovní smlouvě Ad hoc Konkludentní

Pracovní cesta Cestovní náhrady Pracovní doba Mzda/plat/náhrady Rozvrh práce a pracovní doby Mzda/plat/náhrady Výkon práce/např. cestování v rámci rozvrhu pracovní doby Př: služební cesta

Přeložení Dlouhodobě Souhlas zaměstnance Pobočky zaměstnavatele Cestovní náhrady

souvislosti Pracovní doba Odměna Náhrady Návrat do zaměstnání Po mateřské Po rodičovské Po dočasné pracovní neschopnosti

Služební poměr § 44 a) vyslání na služební cestu, b) přeložení, c) zproštění výkonu služby na základě usnesení o zahájení trestního stíhání nebo z důvodu vazby, d) zařazení na jiné služební místo, e) změna doby trvání služebního poměru, f) jmenování na služební místo představeného, g) odvolání ze služebního místa představeného,

Služební poměr h) převedení na jiné služební místo, i) zařazení mimo výkon služby z organizačních důvodů, j) zařazení mimo výkon služby z důvodu mateřské nebo rodičovské dovolené, k) zařazení mimo výkon služby pro výkon funkce v odborové organizaci, l) zařazení mimo výkon služby pro pozastavení služby, m) zastupování, n) vyslání k výkonu zahraniční služby a zařazení po jeho ukončení, o) zkrácení služební doby, p) přerušení výkonu služby za účelem dalšího vzdělání nebo odborné stáže.