Prezentace od Mervina Flandery

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Jan Ryba Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Advertisements

Jaromír Nohavica Z minula do budoucna.
Leoš Janáček.
Bedřich smetana Život a dílo
Předchozí členové kapely Lloyd Grant, sólová kytara na prvním demu Dave Mustaine, kytara, vyhozen před nahráváním Kill 'em All Ron McGovney,
Nyní má kapela čtyři členy.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Joseph Haydn 1732 Rohrau – 1809 Vídeň.
Posuvky Posuvky posouvají tón o něco výš nebo ho naopak snižují .
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Povídání o Bachovi.
BEDŘICH SMETANA Významné osobnosti
Beethoven by Andy Ludwig van
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
František Soudek Kvarta 2014/15 All rights reserved.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Písničkáři 2. poloviny 20. století
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Reálie - bankovky.
Daniel Landa.
Daniel Landa v Praze.
V první části bych vás chtěl provést kytarovým světem. Uvidíte mnoho zajímavých kytar na různé styly hudby Druhů kytar je mnoho a jejich jmenování by.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
Emil František Burian
Pitbull.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
BEETHOVEN. MLÁDÍ Ludwig van Beethoven se narodil pravděpodobně 16. prosince 1770 v Bonnu, přesné datum jeho narození není známo, pouze datum pokřtění.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.18_jaromir_nohavica NÁZEV: Jaromír Nohavica ČÍSLO.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školyZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ AutorBc. Jiří Grüner NázevVY_32_INOVACE_52_Jarek Nohavica – představitel folklorní hudby TémaJarek Nohavica.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_07:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Trampská píseň ČÍSLO.
Adam Václav Michna
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_06_Píseň Tři čuníci, pochod,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Mgr. Jana Doubková VY_32_INOVACE_5B_20_ANTONÍN_DVOŘÁK_TEST Dějiny hudby listopadu 2012 A. Dvořák– život, dílo, zajímavosti o osobnosti skladatele.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_19_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Daniel Landa Základní škola Libina, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2
Joseph Haydn.
P!nk.
Mali Bohdan Chrastil.
Karel Kryl NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Jaromír Nohavica: Kometa, Sloní hřbitovy (dvojitý zápisník, úvaha)
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Ludovico Einaudi Monika Kupková.
Jimy Hendrix AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Antonio Vivaldi AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Světoví hudební skladatelé
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_19
Narodil se 31. ledna 1797 ve Vídni Zemřel 19. listopadu 1828 ve Vídni
Narodil se 3. července v Hukvaldech Zemřel 12. srpna 1928 v Ostravě
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Prezentace od Mervina Flandery Jaromír Nohavica Prezentace od Mervina Flandery

Historie Jaromíra Nohavicy Původně pochází z Ostravy, kde se 7. července 1953 narodil. První píseň napsal už ve svých osmi letech, ačkoliv na kytaru se naučil hrát až ve třinácti. Jeho otec ho nutil chodit do houslí, ale nakonec ustoupil. Nohavica ml. se potom brzy naučil hrát na několik dalších nástrojů.

Aféra s STB Po odtajnění jmen všech spolupracovníků STB se zjistilo, že Nohavica byl nucen jim pomáhat-donášet. Zklamalo to mnoho jeho fanoušků, ve skutečnosti však tím nikomu neublížil. Nyní žije se svou ženou a dvěmi dětmi v Ostravě. Má oficiální stránky, kde nabízí některá svá díla zdarma ke stáhnutí. Adresa: www.nohavica.cz

Typ písní, které zpívá Jsou lyricko-epické a jsou velmi oblíbené hlavně proto, že jsou o obyčejném životě a o člověku.

Alba a malé desky Celkem 23, napíši jen některé známé: Tři čuníci Divné století Ikarus V tom roce pitomém Osmá barva duhy Mé oblíbené album se jmenuje Darmoděj.

Ocenění Jaromír Nohavica postupně získal mnohá ocenění, a to nejen za hudbu a zpěv, ale např. je i mistrem republiky ve hře Scrabble. Ze začátku života vystřídal různá povolání, hrál i ve filmu, ale myslím, že je pro nás všechny velkým štěstím, že zakotvil zrovna u hudby.