Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_07_Film Žák se seznámí s pojmem film, historií filmu. Mgr. Monika Frolcová FILM

2 Anotace: Žák získá základní informace o filmu, o historii filmu, o filmových cenách Oscar. Shlédne krátké ukázky na internetu. Pozná několik zakladatelů a herců filmu. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Mediální výchova Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

3 CO JE TO FILM? Film souhrnné označení pro kinematografii a veškeré její aspekty - umělecké, technické, komerční a společenské. Spolu s tiskem, rozhlasem a televizí a internetem patří film mezi komunikační prostředky s největším dosahem a vlivem.

4 HISTORIE FILMU První filmy - bratři Lumièrové v roce 1895 (pouze dokumentární : příjezd lokomotivy na nádraží) Francouz, Georges Méliès, naučil film vyprávět příběhy (Cesta na Měsíc, Cesta do neznáma, Dobytí pólu). Zpočátku byl žánr grotesky, jehož nejvýznamnějším představitelem byl Charlie Chaplin. V americké vesničce Hollywood (nyní předměstí Los Angeles) filmová studia, která se postupně rozrostla na největší světovou „továrnu na sny“. Původně černobílý a nezvukový, natáčený kamerou s ruční klikou Nejdříve motor, zajišťující rovnoměrné natáčení i promítání, potom také zvuk (1927 byl natočen první zvukový film prezentovaný v Berlíně- Jazzový zpěvák) a barvu.

5 FILMOVÉ CENY - OSCAR Nejlepší filmy (popřípadě herci, režiséři, kameramani, střihači a jiné filmové profese) jsou pravidelně odměňovány cenami, z nichž nejprestižnější je cena Americké filmové akademie Oscar. filmy animované - kreslené, loutkové, animovaný film V dnešní době už se ale k vytváření filmových iluzí používají zpravidla počítačové a digitální technologie. Zatím největší úspěch slavil v České republice i ve světě Oscarem oceněný film Kolja (1996) Kolja Jana Svěráka. Nominaci na Oscara získaly filmy: Musíme si pomáhat (2000) Jana Hřebejka a Želary (2003) Ondřeje Trojana. K rozvoji filmu přispěla i televize, která nejen promítá filmy určené původně do kin, ale natáčí i vlastní televizní filmy. Specialitou televizní filmové tvorby jsou televizní seriály.

6 Bratři Lumiérové

7 Charlie Chaplin Charlie Chaplin

8 Bibliografické citace
[cit ].Dostupný na WWW: < The Tramp was released on April 11, 1915 through Essanay Studios. / Fred Chess 12:25, 2 April 2006 (UTC) Charlie Chaplin.jpg [online]. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < >.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;"

Podobné prezentace


Reklamy Google