Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_04

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ŽIVOČICHOVÉ V LESÍCH Kmen: MĚKKÝŠI.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Školení Hubení škůdců ve střešním trámový :
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov p. R.
Ochrana napadeného dřeva
5. Poškození dřeva houbami
Ochrana lesů a přírodního prostředí
Sanace dřevěných konstrukcí Diagnostika dřevěných konstrukcí
6. Ostatní poškození dřeva
Organismy v sadech a ovocných zahradách.
Živočichové žijící v lidském obydlí
Blanokřídlí Pilořitky
ABIOTIČTÍ ČINITELÉ –BLESKEM Ochrana lesů a přírodního prostředí.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Šablona : III/2VY_32_inovace_567 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů materiálů, vodorovné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad konstrukce schodiště a použitého materiálu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky střešních plášťů a druhů krytin.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů plastů a jejich použití.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad postupu při provádění hydroizolace.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch a oprav šikmých střech.
Brusné prostředky, tmely a plniče
Svlakové dveře CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_14
Nosníky roštové CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_16
podlahy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_16 Ing. Josef Kůra
Prokazování shody, certifikace
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výměna stropních částí
Rekonstrukce historického objektu se zaměřením na dřevěné konstrukce
Bozp, první pomoc při úrazu elektrickým proudem
Bourání postupným rozebíráním konstrukcí
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Zdroje surovin a jejich obnovitelnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Základní tesařské konstrukce-spojení sedlem
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Betonování plošných základů – pracovní postup
Měřítko a orientace výkresů
Kde například mohou žít bezobratlí v lese?
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Povrchové úpravy vnějších omítek
všechny animace a obrázky - archiv autora
Další způsoby izolací proti zemní vlhkosti
Dopravní prostředky pro vodorovnou dopravu
Poruchy stropů a kleneb
Bourání pomocí mechanizace, strojů a zařízení
Opravy kleneb CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_PB_ZP_05
věšadlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_18 Ing. Josef Kůra
Obklady vnější CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_ZP_15
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Řešení cihelných vazeb porotherm
Nástavba se zvedáním střešní konstrukce
Bednění základového pasu a patky
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_13_Zvířata
BROUCI - ŠKŮDCI.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

Ochrana proti škůdcům CZ.1.07/1.5.00/34.0762 VY_32_INOVACE_PB_ZP_04 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0762 Číslo materiálu VY_32_INOVACE_PB_ZP_04 Název školy Střední odborné učiliště a Středisko praktického vyučování s.r.o., Zádveřice č. 5, Zádveřice –Raková, 763 12 Autor Ing. Josef Kůra Tematický celek Technologie – přestavby budov Ročník 3. Ročník Datum tvorby Září 2012 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky ochrany stropů proti škůdcům.

Ochrana proti biotickým škůdcům Mezi biotické škůdce patří dřevokazný hmyz a dřevokazné houby. Dřevokazný hmyz – hmyz klade vajíčka na povrch dřeva, jeho larvy vyhlodávají dřevo pod povrchem a uvnitř. Larvy brouků si vytvářejí chodby (kaverny) pod povrchem dřeva. Při velkém napadení se tyto chodby spojují a tím dřevo nenávratně znehodnocují. Po zakuklení larev a následném výletu brouků jsou výletové otvory důkazem aktivního napadení dřeva. Napaden dřevo ztrácí pevnost. Dřevokazný hmyz Housenky bekyně sosnové Kůrovec Lýkožrout Červotoč Mravenci Pilořitky - Tesařík krovový

Ochrana proti biotickým škůdcům Tesařík krovový Červotoči SIGA. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 20.9.2012]. Dostupný na WW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Hylotrupes_bajulus01.jpg/800px-Hylotrupes_bajulus01.jpg SOEBE. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 20.9.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Hedobia_imperialis.jpg/533px-Hedobia_imperialis.jpg Kůrovec Mravenci BEENTREE. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 20.9.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Ips_typographus_3_bialowieza_forest_beentree.jpg SAPERAUD. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 20.9.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/18/Fire_ants02.jpg/439px-Fire_ants02.jpg

Ochrana proti biotickým škůdcům Larvy tesaříka SVAJCR. www.wikipedia.cz [online]. [cit. 20.9.2012]. Dostupný na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/130312_Tesarik_krovovy_Hylotrupes_bajulus_%286%29.JPG/400px-130312_Tesarik_krovovy_Hylotrupes_bajulus_%286%29.JPG

Ochrana proti biotickým škůdcům Dřevokazné houby – jsou velmi nebezpečné. Houby rozkládají živé i mrtvé dřevo. Tma, vlhkost a nevětrané místnosti jsou ideálním prostředím pro růst dřevokazných hub. Dřevokazné houby Koniofra sklepní Trámovky Houby způsobující modrání dřeva Plísně Dřevomorka domácí Dřevomorka domácí

Ochrana proti biotickým škůdcům

Ochrana proti biotickým škůdcům Ochrana proti dřevokaznému hmyzu a houbám Nejpoužívanější je BOCHEMIT, který se na dřevo nanáší: Nátěrem Postřikem - Ponořením do impregnačního roztoku - Injektáží Nejlepší ochranou proti napadení houbou je prevence , a to budovu větrat a udržovat v suchu. Dojde-li k napadení dřevokaznou houbou, musíme napadené dřevo odstranit a spálit.

Ochrana proti biotickým škůdcům Bude-li houba i ve zdivu, musíme odstranit napadenou omítku, vyškrábat spáry, omítku a spáry vypálit pájecí lampou, zdivo naimpregnovat a znovu omítnout. Napadenou dřevěnou podlahu musíme opět vytrhat, dřevo spálit, násyp pod podlahou odstranit a vše vydesinfikovat.

Ochrana proti biotickým škůdcům Zodpovězte následující otázky: Vyjmenujte dřevokazný hmyz 2. Vyjmenujte dřevokazné houby 3. Jak se nazývá nejpoužívanější impregnační materiál? 4. Co je nutné udělat při napadení dřeva dřevomorkou domácí? Použité zdroje: www.wikipedia.cz, zdroje autora

Ochrana proti biotickým škůdcům Odpovědi: housenky bekyně sosnové, kůrovec, lýkožrout, červotoč, mravenci, pilořitka, tesařík krovový Koniofra sklepní, trámovky, houby způsobují modrání dřeva, plísně, dřevomorka domácí 3. BOCHEMIT 4. Napadené dřevo je nutné odstranit a spálit.