VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO operace – skladování, expedice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

Databázové systémy Přednáška č. 3 Proces návrhu databáze.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Velkoobchodní sklady se spotřebním zbožím
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EKONOMIKA ZÁSOBOVÁNÍ Ing. Hana Kročová
Velkoobchodní operace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_15
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EVIDENCE ZÁSOB.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchod. Osnova výkladu Význam, funkce a úkoly velkoobchodu. Rozd ě lení velkoobchodních sklad ů podle vybraných hledisek.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV40 Název školy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 10 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1PP_OPR_08.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Hodnocení a odměňování pracovníků OBSAH: 1.Výrobní faktory v podnikové činnosti 2.Majetek podniku a jeho členění 3.Členění z hlediska složení majetku podniku.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV34 Název školy.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV32 Název školy.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Pojem Veškeré činnosti související s přesunem hotových výrobků a služeb od výrobce ke spotřebiteli Z hlediska času se jedná o poslední činnosti podniku.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ Užitné vlastnosti zboží Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Pracovní doba a doba odpočinku, provozní doba
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Autor: Ing. Sikorová Renata
Autor: Ing. Sikorová Renata
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Obchod a význam obchodu
VY_32_INOVACE_Sikorova_
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Inventarizace
Autor: Ing. Sikorová Renata
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
VY_32_INOVACE_Sikorová Prodej zboží – vlastní prodej zboží
Evidence pracovních úrazů a další evidence
„Systém kritických bodů „
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Velkoobchod Autor: Ing. Sikorová Renata VY_32_INOVACE_Sikorová_
Autor: Ing. Sikorová Renata
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Ing. Lenka Bombera Piskačová
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Evidence peněžních prostředků a obalů
Evidence peněžních prostředků
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
VY_32_INOVACE_Sikorová_
Chladící a mrazící zařízení, zařízení pro měření množství zboží
Autor: Ing. Sikorová Renata
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Organizace práce na prodejně
VY_32_INOVACE_Sikorová_
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Sikorová_ 09-3-05-VO operace – skladování, expedice Velkoobchod VY_32_INOVACE_Sikorová_ 09-3-05-VO operace – skladování, expedice Autor: Ing. Sikorová Renata Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace Žáci se seznámí s: způsoby uskladnění zboží ve VO skladech; péči o kvalitu zboží; postupem při expedici zboží; rozvozním plánem a jeho obsahem; dodavatelsko-odběratelskými vztahy.

3. Skladování zboží do skladu až do doby expedice do prodejen. jsou operace se zbožím od okamžiku převzetí do skladu až do doby expedice do prodejen. Způsoby uskladnění zboží volně (maximálně ve 4 vrstvách); do regálů policových při ruční manipulaci, do regálů příhradových při manipulaci s vysokozdvižnými vozíky, které ukládají zboží do regálů a s paletou; do stohů (paletizace); pokud to vyžaduje charakter zboží, používají se ohradové palety.

Péče o kvalitu zboží kvalita je dána užitnou hodnotou zboží, jeho trvanlivostí a uchovatelností. pracovníci skladů jsou povinní pravidelně provádět kvalitativní prověrky skladovaného zboží a zjištěnou kvalitu porovnávat s referenčním vzorkem; všichni pracovníci skladů musí být informováni o existenci a platnosti záručních lhůt.

4. Expedice zboží po převzetí objednávek od odběratelů se zboží připravuje k expedici v jednotlivých odděleních skladu a kompletuje se podle přání zákazníka. zboží a obaly mohou být připravovány a vydávány pouze na základě písemného příkazu (výdejka, expediční příkaz, objednávka); zboží a obaly jsou podrobeny pečlivé výstupní kontrole z hlediska kvality a kvantity;

po provedení výstupní kontroly se vyznačí na průvodních dokladech, kdo kontrolu provedl; připravené zboží podle objednávek odběratelů předá skladník expedici proti podpisu; zboží pro expedici je uspořádáno v pořadí nakládky podle rozvozního plánu.

Rozvozní plány zasílají svým odběratelům dodávkové VO sklady; návrh rozvozního plánu předkládá velkoobchod nejpozději do 20 dnů před začátkem každého čtvrtletí. Obsah plánu. plán (datum) návštěv obchodního zástupce VO na prodejně; plán návštěv zástupce prodejny ve vzorkovně VO; plán odeslání písemných objednávek vypracovaných bez přítomnosti zástupce velkoobchodu; plán a způsob rozvozu.

Kontrolní otázky Vysvětlete, co se rozumí skladováním zboží? Uveďte způsoby skladování zboží. Uveďte význam kvality a popište jak o ní pečujeme při skladování. Charakterizujte expedici zboží a popište postup. Vysvětlete význam rozvozních plánu. Uveďte obsah rozvozního plánu.

POUŽITÁ LITERATURA KAPLOVÁ, Františka. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště: obor prodavač. 1. vyd. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2001, 147 s. ISBN 80-718-2131-4.