Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Sikorová_ 09-3-07-Systém komplexní mechanizace
Velkoobchod VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace Autor: Ing. Sikorová Renata Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky

2 Anotace Žáci se seznámí s: charakteristikou komplexní mechanizací;
popisem systému dopravníků a dopravníkových tratí; popisem systému paletizačních vidlicových vozíků; popisem systému mechanických regálů; popisem regálových zakladačů.

3 Systémy komplexní mechanizace
Představují ucelený soubor mechanizačních prostředků jednotně pro celý sklad nebo jeho součást s maximálním vyloučením ruční práce.

4 Systém dopravníků a dopravníkových tratí
dopravníky mohou být pásové, válečkové, používají se na horizontální přepravu sypkého zboží nebo zboží v přepravních prostředcích; dopravníkové tratě mohou být vozíkové, podvěsné dopravníkové tratě, válečkové a řetězové dopravníkové tratě; výhodou je plynulost provozu, výhodný je pro řízení počítačem, vhodný pro úzké prostory; nevýhodou jsou vysoké pořizovací náklady, nelze použít ve výškách nad 3m.

5 Systém paletizačních vidlicových vozíků
vozíky mohou být motorové a bezmotorové, nízkozdvižné a vysokozdvižné; mají uplatnění při všech velkoobchodních operacích, mohou se pohybovat v prostoru celého skladu.

6 Systém mechanizačních regálů
Vytváří ucelený systém kombinace regálů s vysokozdvižnými vozíky a regálovými zakládači. regály spádové – zboží se na jedné straně ukládá, z druhé se odebírá, obsluhu lze řídit automaticky; otočné regály – poháněné jsou elektromotorem, používají se u koberců; odsuvné regály – pojíždí na podvozcích, při odsunutí vzniká ulička pro vysokozdvižný vozík, hospodárné využití prostoru skladu;

7 Systém regálových zakladačů
Zajišťuje obsluhu výškových regálů i v úzkých uličkách; zakladače pojíždějí v uličkách po kolejnicích umístěných v podlaze nebo po konstrukci zachycené v regálové konstrukci; vhodné pro zakládání palet.

8 Kontrolní otázky Charakterizujte systémy komplexní mechanizace.
Popište systémy dopravníků a dopravníkových tratí. Charakterizujte paletizační vidlicové vozíky. Popište systém mechanizačních regálů. Popište fungování regálových zakladačů.

9 POUŽITÁ LITERATURA KAPLOVÁ, Františka. Obchodní provoz pro střední odborná učiliště: obor prodavač. 1. vyd. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2001, 147 s. ISBN


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Sikorová_ Systém komplexní mechanizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google