Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace střediska montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace střediska montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace střediska montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.17.STR Anotace: Montáže a opravy, organizace střediska montáže. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Organizace střediska montáže Aby byla provedena co nejracionálnější montáž, musíme vycházet z počtu strojů, potřebných ploch a pracovníků. Pro tato pracoviště navrhujeme jednoúčelové stroje, případně stroje s vyšším obsahem automatizace, nebo stroje stavebnicové.

3 Nutným vybavením pracoviště jsou i technologická pomocná zařízení palety stohovací bedny regály dopravní zařízení aj. Uvedené vybavení podstatně zkracuje vedlejší časy, šetří námahu.

4 Dopravní zařízení (zdvihací zařízení konzolového typu s pneumatickým nebo elektrickým pohonem) používáme, když manipulujeme s hmotností břemene větší než 10 kg. Organizace střediska montáže

5 K přesunu palet se součástkami můžeme používat válečkové trati. Výhodou je, že palety chrání obrobky před poškozením, nemusí se odpočítávat kusy, ale jen odvezené palety. Zvyšuje se tak operativnost evidence a naplněné palety jsou současně stálou mezioperační zásobou. Organizace střediska montáže

6 Technologický projekt střediska montáže Slouží především pro vypracování montážních výkresů a pro objednávku příslušného vybavení. Do projektu zakreslujeme:

7 rozmístění strojů (půdorysy) se stanovištěm obsluhy místa ručních pracovišť pro odkládání součástí, materiálů atd. Technologický projekt střediska montáže

8 dopravní a zdvihací zařízení průchody mezi stroji hlavní rozměry střediska, rozměry místností spotřebiče, rozvody Technologický projekt střediska montáže

9 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Charakteristika organizace střediska montáže Aby byla provedena co nejracionálnější montáž, musíme vycházet z počtu strojů, potřebných ploch a pracovníků. Pro tato pracoviště navrhujeme jednoúčelové stroje, případně stroje s vyšším obsahem automatizace, nebo stroje stavebnicové. Název pomocných technologických zařízení na montážním stanovišti Palety, stohovací bedny, regály, dopravní zařízení.

10 Použité zdroje: MIČKAL, Karel a Přemysl KOLÁŘ. Strojní montáže: Učebnice pro stud. obor strojírenství se zaměřením pro zpracování kovů a montáž strojů a zařízení. 3. vyd. Praha: SNTL, 1991, 205 s. ISBN 80-03--00424-1.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace střediska montáže Ročník:2. Datum vytvoření:leden."

Podobné prezentace


Reklamy Google