oblast cestovního ruchu a neziskového sektoru

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Veřejné projednání návrhu 2
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Destinační management TO Jeseníky-východ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Reforma psychiatrické péče
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

oblast cestovního ruchu a neziskového sektoru Zhodnocení činnosti samosprávy v období 2005 - 2008 Bc. Miloslav Macela oblast cestovního ruchu a neziskového sektoru

Oblast cestovního ruchu Základní koncepční rozhodnutí: Pk založil krajskou destinační společnost - organizaci, která zajišťuje propagaci a marketing cestovního ruchu v kraji - ve spolupráci s veřejným, podnikatelským i neziskovým sektorem

Oblast cestovního ruchu vytvořena síť vzájemně propojených certifikovaných turistických informačních center, zdvojnásobena finanční podpora jejich činnosti krajem spuštěn turistický portál www.vychodnicechy.info, oceněný v roce 2007 a 2008 jako nejlepší krajská turistická prezentace a v roce 2008 cenou asociace cestovních kanceláří, pravidelně aktualizovaný ve spolupráci s infocentry kraj se odpoutal z posledního místa žebříčku návštěvnosti krajů v ČR - počet turistů stoupl během tohoto volebního období více než o pětinu

Oblast cestovního ruchu podpora desítek investičních i neinvestičních akcí v oblasti cestovního ruchu (rozhledny, ubytovací kapacity, cyklostezky, marketing atd.), roční objem podpory posílen z 7,7 mil. Kč (2005) na 13,1 mil Kč (2008) příprava podmínek pro efektivní využití evropských dotací v objemu cca 2 mld. Kč, které výrazně zlepší stav turistické infrastruktury v kraji

Oblast cestovního ruchu pravidelná podpora obnovy značení pěších tras a cyklotras KČT, doplněno dopravní značení hlavních turistických cílů tzv. „hnědými tabulemi“ zaveden systém cca 600 km hipotras pro jezdeckou turistiku cyklobusy a skibusy zařazeny do systému dopravní obslužnosti hrazené krajem, ve spolupráci s Českými drahami zaváděny spěšné vlaky do turisticky atraktivních území

Oblast neziskového sektoru meziroční nárůst počtu NNO v kraji o cca 5 % (3 321 v r. 2008) zpracována Studie sektoru NNO v Pardubickém kraji vytvořena projektová kancelář pro NNO v oblasti využívání evropských dotací zvýšení informovanosti díky www.nevladky.cz a pravidelného měsíčníku INFOLIST pro NNO Pardubického kraje Celkový objem finanční podpory NNO krajem vzrostl z 67 mil. Kč v roce 2005 na 129 mil. Kč v r. 2007

Oblast neziskového sektoru Slavnostní otevření Poradenského a informačního centra pro neziskové organizace v Pardubicích

Informace a hodnocení činnosti v oblasti sociálních věcí za období 2005 – 2008

V oblasti sociálních služeb je podpora kraje zaměřena na : zavedení systému do způsobu poskytování sociálních služeb – prostřednictvím střednědobého plánu sociálních služeb kraje a komunitních plánů ve městech a obcích zlepšení kvality sociálních služeb (motivace, metodická podpora, informace o příkladech dobré praxe) nestátní neziskový sektor v oblasti sociálních služeb a služby poskytované obcemi (prioritně služby a projekty terénních služeb, odlehčovací péče pro občany se zdravotním postižením, seniory a jejich rodiny, služby osobní asistence, denní stacionáře apod.). Pardubický kraj veřejně deklaruje podporu terénních a ambulantních sociálních služeb jako plnohodnotné alternativy ke službám pobytovým. doplnění chybějících druhů sociálních služeb v kraji (např. zřízení specializovaného zařízení pro psychotiky a alkoholiky aj.) stabilní víceleté financování sociálních služeb – bude realizováno prostřednictvím individuálního projektu EU

Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách znamenal velký průlom v poskytování sociálních služeb je pokusem o zavedení systému v sociálních službách přinesl velké nároky na poskytovatele a zadavatele služeb kraj vytvořil finanční rezervu ve výši 50 mil. Kč ročně určenou pro obecní zařízení a nestátní neziskové organizace, díky této intervenci se podařilo zachovat rozsah a kvalitu sociálních služeb

Organizace zřizované Pardubickým krajem 6 koedukovaných domovů pro osoby se zdravotním postižením (Anenská Studánka, Bystré, Ráby, Rychmburk, Slatiňany, Žampach) 1 domov pro seniory Přelouč 2 domovy se zvláštním režimem (Rychmburk, Přelouč) 1 Centrum psycho-sociální pomoci - Rodinná a manželská poradna Pk s detašovanými pracovišti v Chrudimi, Svitavách a Ústí nad Orlicí 3 zařízení pro výkon pěstounské péče

Významné projekty a koncepce Koncepce prevence kriminality Pardubického kraje (tvořena ve spolupráci s odborníky na danou oblast a Regionální rozvojovou agenturou Pardubice, umožní aplikovat nové mechanismy komunikace a spolupráce, nalézat optimální rozdělení rolí v oblasti prevence kriminality a zvyšování bezpečnosti) Rodinné pasy (cílem je přímá pomoc rodinám s dětmi do osmnácti let, prostřednictvím obcí s rozšířenou působností budou vydány slevové karty, které budou k využití na území celé České republiky Slovenska a Dolního Rakouska, a to v oblasti kultury, sportu, nákupů (oděvy, elektronika, sportovní potřeby) a ostatních služeb (restaurace, ubytování, dovolené).

Investiční akce v letech 2005 - 2008 Domov na zámku Bystré: rekonstrukce zdravotního oddělení pro 23 klientů za 11,1 mil. Kč z toho 5 mil. Kč (45%) z dotace SR - MPSV ČR, ostatní Pk Domov pod hradem Žampach: výstavba čtyř domků chráněného bydlení pro 22 klientů za 30,2 mil. Kč z toho 13 mil. Kč (43%) z dotace SR - MPSV ČR, ostatní Pk Domov sociálních služeb Slatiňany: výstavba čtyř domků chráněného bydlení pro 24 klientů za 32 mil. Kč ze zdrojů Pk Domov pod hradem Žampach:veřejné centrum aktivit a odpočinku „Zahrada Žampach“ – centrum muzikoterapie a smyslového vnímání, celková výše  3,8 mil. Kč z toho 88 % ERDFa SR ostatní Pk

Investiční akce v letech 2005 - 2008 Domov sociálních služeb Slatiňany: multifunkční bezbariérové zařízení pro integraci klientů, uznatelné náklady činí 9,1 mil. Kč z toho 55 %  z ERDF a SR, ostatní Pk Domov na rozcestí Svitavy: půdní vestavba, ubytování pro 10 klientů za 6,2 mil. Kč, z toho 4,3 mil. Kč (74 %) z dotace SR - MPSV ČR, ostatní Pk Domov u studánky (Anenská Studánka): výstavba stravovacího provozu a ubytovacího zařízení za 36,5 mil. Kč ze zdrojů Pk Domov pod hradem Žampach: modernizace a půdní vestavba hlavní budovy zámku, stravovacího provozu a ubytování pro 42 klientů za 106,3 mil. Kč, z toho 46,5 mil. Kč (44%) z dotace SR - MPSV ČR, ostatní Pk

Děkuji za pozornost