Skutečně zdravá jídelna Bohuslav Sedláček

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Advertisements

Reklama a hygiena potravin
Milan Babický Štěpán Barák
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
stravovacích zařízení
BIOPOTRAVINY V ČESKÉ KUCHYNI
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Kontrola potravin Legislativa, bezpečnost, kontrolní orgány, standardy řetězců, sanitace, hygiena.
ZÁVODY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ se zabývají hromadnou výrobou, prodejem pokrmů a nápojů, poskytují další doplňkové služby.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
GTS CZECH, a.s. pro MD Access, a.s.. GTS a MD Access  GTS poskytuje komplexní nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných.
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Potravinová politika.
Biopotraviny ve školním stravování
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
HANÁ Systém regionálního značení. Proč podporovat místní produkty? výrobky za to stojí výjimečnost díky vazbě na region (kultura, tradice, příroda) kvalita:
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
UGO.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
„EU peníze středním školám“
Společenská odpovědnost organizací
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Komunitní a otevřená škola
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
Bylo osloveno 117 žáků. Vyplněných dotazníků bylo vráceno 75, tedy 64%. Odpovědi žáků-respondentů jsou podrobněji vyhodnoceny v následujících grafech.
1 Ověřování environmentálních technologií (ETV), cesta na zahraniční trhy , Hustopeče ČESKÉ EKOLOGICKÉ MANAŽERSKÉ CENTRUM
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Životní úroveň obyvatel v České republice
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Zákon roku 2014 Tomáš Babáček Ambruz & Dark Deloitte Legal Nejlepší (a nejhorší) legislativní počin pro podnikatelské prostředí v ČR.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Regionální značka Jako ochranná známka Mgr. Ladislav Drobníček.
Žofínské fórum Co ohrožuje energetickou bezpečnost ČR? Priorita – bezpečnost dodávek 18. února 2016.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Sisel International je společnost, která světu přináší: Zdraví, Krásu, Dlouhověkost a kvalitu Sisel Kaffe. Nyní jsme již na 40 trzích světa a skvěle využíváme.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Program Skutečně zdravá škola
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Konzervárenská výroba
Společensky odpovědného podnikání
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Bio Food
Transkript prezentace:

Skutečně zdravá jídelna Bohuslav Sedláček

222 registrovaných škol

Skladba škol Program Skutečně zdravá škola: 117 zapojených škol Program Skutečně zdravá školka: 99 zapojených školek 20 škol s bronzovým osvědčením Skutečně zdravá škola a školka

Proč program Skutečně zdravá jídelna? Asi 30 procent škol nemá vlastní školní jídelnu. Lesní školky chtějí plnit program SZŠ, ale nemají vlastní kuchyni. Poskytovatelé stravovacích služeb chtějí nezávislé prokázání plnění vysokých standardů na původ a kvalitu surovin.

Proč program Skutečně zdravá jídelna? nezávislé ověření zvýšení kvality nabízených pokrmů pokrmy z čerstvých sezónních surovin suroviny od pěstitelů a chovatelů z regionu bez použití polotovarů a aditiv. 

Kritéria Skutečně zdravé jídelny V současné době nabízíme program pro samostatné jídelny, připravující pokrmy v rámci školního stravování, podnikové jídelny. Podmínky pro udělení osvědčení mají tři úrovně: bronzovou, stříbrnou a zlatou. Osvědčení se vydává na 12 měsíců.

Kdo ověřuje plnění kritérií? BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, přední mezinárodní společnost v oblastech kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, životního prostřední a společenské odpovědnosti. Nezávislé potvrzení o plnění kritérií Skutečně zdravé jídelny 

Kdo může program plnit? O osvědčení Skutečně zdravá jídelna se může ucházet kterákoli organizace připravující a nabízející pokrmy v jakémkoli sektoru gastronomie a veřejného stravování. 

Principy programu Pokrmy připravujeme z kvalitních a čerstvých surovin Nakupujeme ekologicky šetrné a etické potraviny Upřednostňujeme produkty od místních zemědělců a výrobců potravin Vaříme zdravě a chutně

Jídelna plnící bronzová kritéria: Sezónní pokrmy vyrobené minimálně ze 75 % z čerstvých surovin. Pokrmy neobsahují žádné nežádoucí přísady a minimalizuje se používání polotovarů. Suroviny od pěstitelů z regionu Informace o původu potravin v jídelně Neslazené nápoje Personál kuchyně se vzdělává

Veškeré informace a postup osvědčení na www.skutecnezdrajidelna.cz