Jednání MT KP Ostrava 9.9.2016 RENARKON o.p.s. Mariánskohorská 29/1328, Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Rozpočtové právo Základy finančního práva Olga Sovová.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
S eminář k výběrovému řízení na poskytování peněžních prostředků v oblasti sociální péče na rok od 9.00 hod., zasedací místnost č. 306,
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Brně Bc. Monika GALKO DiS. Odbor sociální péče MMB Konference „Plánování rozvoje sociálních služeb – dobrá.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Dotační programy Ústeckého kraje
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Koordinace rodinných dávek, pohřebné
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Seminář k výběrovému řízení 2018
Seminář pro příjemce OPVK
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Pozemkové úpravy.
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Základy účetnictví změny rozvahových položek
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Krajský program prevence kriminality Karlovarského kraje pro rok 2011
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program na podporu lesních ekosystémů
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Centralizovaný rozvojový program 2019
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Odbor životního prostředí a zemědělství
Transkript prezentace:

Jednání MT KP Ostrava 9.9.2016 RENARKON o.p.s. Mariánskohorská 29/1328, Ostrava

Program jednání Informace z pracovních skupin Dotační řízení 2017 Strategie protidrogové politiky SMO 2016-2020 Informace k individuálnímu projektu Různé

Informace z pracovních skupin Senioři Děti a rodina Duševní zdraví Na okraji Umění žít ve tmě Ne-rozlišujeme Svět ticha Prevence se musí vyplatit Žijeme s Vámi

Dotační řízení 2017 OBSAH Zásady pro rok 2017 Obecná část Speciální část Změny Shrnutí mimořádných dotací

Dotační řízení 2017 Obecná část – společné pro všechny oblasti Podmínky pro poskytování peněžních prostředků na jaké projekty zaokrouhlování na celé tisícikoruny povinnost oznámit a doložit změny Průběh výběrového řízení rozhodnutí RM/ZM do konce dubna 2017 Příjem žádostí do výběrového řízení postup je totožný jako při výběrovém řízení 2016 prostřednictvím elektronického formuláře a elektronickým odesláním do databáze žádost vč. příloh se zasílá podepsaná a oražená také v papírové podobě nebo opatřena elektronickým podpisem do datové schránky (elektronicky podepsané jsou také všechny přílohy) Informace a kontakty

Dotační řízení 2017 Speciální část – oblasti volný čas (KVA/VČ) podpora osob s handicapem (SVZ/H) prevence kriminality (SVZ/PK) protidrogová prevence (SVZ/PP) rodinná politika (SVZ/RP) sociální péče (SVZ/SP) zdravotnictví (SVZ/ZDRAV) školství (ŠaS/ŠKOL)

Dotační řízení 2017 Speciální část – členění v jednotlivých oblastech účel poskytnutí peněžních prostředků témata podpory v dané oblasti finanční rámec okruh způsobilých žadatelů lhůta pro podávání žádostí podmínky výběrového řízení způsob přihlášení do VŘ povinné přílohy neuznatelné náklady kritéria hodnocení projektů

Dotační řízení 2017 - změny Nová dotační oblast – rodinná politika zaměřena na finanční podporu prorodinných aktivit, činností pomáhajících rodinám při zajišťování přirozených funkcí, posilování mezigenerační komunikace a vytváření podmínek pro zdravý vývoj rodin, občanů statutárního města Ostravy a širšího správního obvodu. Témata: Systematická celoroční činnost subjektů, které se věnují vytváření vhodných podmínek pro fungování rodin, usilují o odstranění překážek, kterým jsou rodiny vystaveny, všestranně je podporují či vyvíjejí jinou činnost v oblasti prorodinných aktivit Jednorázové akce konané na území statutárního města Ostrava, jejichž náplní je aktivizace rodin Podpora mezigeneračního soužití, formou jednorázových akcí nebo systematické celoroční činnosti.

Dotační řízení 2017 – změny Nová dotační oblast – rodinná politika Finanční rámec Celkový předpokládaný objem peněžních prostředků vyčleněných z rozpočtu statutárního města Ostravy pro dotační oblast rodinná politika činí 500 tis. Kč. Maximální výše dotace poskytnuté na jeden projekt je 100 tis. Kč. Částka může být použita na částečnou nebo plnou úhradu projektu. Dotační program není zaměřen na zajištění provozu registrovaných sociálních služeb!

Dotační řízení 2017 – změny Čerpání první splátky schválené dotace - usnadnění Z Obecné části byl vypuštěn odstavec s podmínkou, že „Předpokladem poskytnutí peněžních prostředků je vyrovnání veškerých závazků vůči statutárnímu městu Ostrava, městským obvodům, příspěvkovým organizacím jimi zřízenými a obchodním společnostem s jejich majetkovou účastí, a řádně a včas předložené finanční vypořádání dotace/příspěvku, pokud byly v předchozích letech poskytnuty.“ Do Speciálních částí byl přidán odstavec s podmínkou, že „Předpokladem poskytnutí peněžních prostředků je řádně a včas předložené finanční vyúčtování dotace/příspěvku (jež je finančním vypořádáním ve smyslu § 10a odst. 1 písm. d) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů) v rámci programů podpory spravovaných odborem sociálních věcí a zdravotnictví, Magistrátu města Ostravy, za rok 2016, pokud byly v tomto roce poskytnuty.“ Důsledkem přesunutí a úpravy podmínky je usnadnění čerpání první splátky dotace, kdy 1. splátka bude poskytnuta po doručení finančního vyúčtování dotace/příspěvku (podstatné je řádně a včas doručené vyúčtování, nebude se čekat na provedení kontroly); druhá splátka je již podmíněna správností předloženého vyúčtování (po provedení kontroly).

Dotační řízení 2017 Lhůta pro podávání žádostí 17. - 31. 10. 2016 Seminář k výběrovému řízení 11.10.2016

Dotační řízení 2017 Kontakty Bc. Monika Ličková, DiS. mlickova@ostrava.cz 599 443 820 Občané s duševním onemocněním a psychosociálními obtížemi Občané se sluchovým postižením Občané s mentálním tělesným a kombinovaným postižením Romské etnikum Protidrogová prevence a prevence kriminality Ing. Martin Petrášek mpetrasek@ostrava.cz 599 443 820 Senioři Občané se zrakovým postižením Děti a rodina Občané sociálně vyloučení

Mimořádné dotace – shrnutí celkem bylo podáno: 30 žádostí oblast sociální péče – 22 žádostí v objemu 6.141.000,- Kč oblast podpory osob s handicapem – 5 žádostí v objemu 1.422.000,- Kč oblast protidrogové prevence – 3 žádosti v objemu 250.000,- Kč celkový objem požadovaných finančních prostředků činí 7.813.000,- Kč

Strategie protidrogové politiky SMO 2016-2020 http://www.ostrava.cz/cs/urad/magistrat/odbory-magistratu/odbor-socialnich-veci-zdravotnictvi-a-vzdelanosti/oddeleni-socialnich-sluzeb/oblast-prevence-kriminality-a-protidrogove-prevence/oblast-prevence-kriminality-a-protidrogove-prevence/StrategiePP20162020_final.pdf

Informace k individuálnímu projektu Období 2017-2019 víceletá smlouva Druhy služeb Podpora samostatného bydlení Sociální rehabilitace Sociálně terapeutické dílny Nízkoprahová denní centra Domy na půl cesty

Informace k individuálnímu projektu Celkově 14 registrovaných služeb (12NNO, 2PO) Podpořeny stávající služby i rozvoj dle 4.KP Předpokládaná výše podpory cca 26 mil. Kč Podíl obce na budoucí udržitelnosti cca 5,4 mil. Kč Jednání s konkrétními poskytovateli Podání žádostí do speciálního VŘ na MSK po vyhlášení Na rok 2017 podání žádostí rovněž na financování z kapitoly 313 SR a žádostí do dotačního řízení SMO (bude využito v případě nerealizace IP)

Informace k individuálnímu projektu Přínos Zajištění financování vybraným službám na 3 roky Možnost čerpání návratných finančních výpomocí z Fondu sociálních služeb Úspora finančních prostředků obce za 3 roky cca 16 mil. Kč

Různé - prezentace Projekt „Podpora neformální péče“ http://www.podporapece.cz/ Organizace RENARKON o.p.s. http://www.renarkon.cz/cs

Různé – dotační programy MSK Program pro poskytování návratných finančních výpomocí z Fondu sociálních služeb v roce 2017 Služby sociální prevence, odborné sociální poradenství Termín pro podání žádostí 13.-20.9.2016 Podmínky na odkazu http://www.msk.cz/cz/verejna_sprava/program-pro-poskytovani-navratnych-financnich-vypomoci-z-fondu-socialnich-sluzeb-v-roce-2017--75812/

Různé - organizační Členové MT KP Ostrava: Pracovní skupiny SEN – Vojta Curylo, Martina Pavelková DO – Petra Ďásková, Martina Škovránová ZRAK - ???, Kamila Vašutová SLUCH – Aneta Hašková, Markéta Héglová MTKP – Michal Panáček, Jitka Metznerová DAR – Martin Bittner, Petr Štícha SOC – Jirka Linart, Záviš Pavlas RE – Lýdia Poláčková, Jana Svobodová PREV – Martin Chovanec, Štěpán Vozárik

Různé - organizační Nové složení: Stálí hosté MT KP Ostrava: Koordinátor: Jana Müllerová Analytik: Petra Hortvíková Vedoucí oddělení SVZ: Lída Hulvová, Kamila Návratová, Zdeněk Živčák Finance: Majka Kaňoková   Náměstek SVZ: Michal Mariánek Koordinátor výběrového řízení: Petra Teichmannová, Monika Ličková, Martin Petrášek Vedoucí odboru SVZ: Jaroslava Rovňáková Vedoucí oddělení OSS: Olga Pelechová

Různé - organizační Výjezdní jednání 10.-11.11.2016 Výkazy práce Pozvánky, zápisy, prezenční listiny Občerstvení Výjezdní jednání 10.-11.11.2016

Jednání MT KP Ostrava Termín: 14.10.2016 Různé Jednání MT KP Ostrava Termín: 14.10.2016