Stavby v nezastavěném území

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZHODOVÁNÍ POSTUPY PŘI EXISTENCI RŮZNÝCH NÁSTROJŮ ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ A RŮZNÝCH TYPŮ ÚZEMÍ Ing. arch. Miriam Blažková ÚÚR Brno říjen 2006.
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Zákon č. 184/2006 o odnětí nebo omezení vlastnického práva k pozemku nebo ke stavbě (zákon o vyvlastnění) Zákon upravuje podmínky a)odnětí nebo omezení.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
Vybrané základní pojmy stavebního zákona.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu  Stavební pozemek – pozemek, jeho část nebo soubor pozemků,
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Novela stavebního zákona
Pozemky sloužící dopravě
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Územní plánování a územní plán města
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Listina základních práva a svobod  Zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí  Občanský zákoník §§ 415 an.  Zákon č.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
1 ZASTAVĚNÉ ÚZEMÍ A VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ Mgr. ing. Petr Lepeška Ministerstvo pro místní rozvoj 2007.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení ÚP na ZPF
Lhůta pro pořízení územní studie
Odbor životního prostředí MHMP
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Informace o metodickém výkladu k § 12 (4) ZOPK
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Stavby v nezastavěném území Porada ÚP 19.5.2016 Stavby v nezastavěném území § 18 odst. 5 a 6 SZ § 188a SZ pro obce bez územního plánu (platnost do 31.12.2020) Stručná rekapitulace problematiky s ohledem na četnost dotazů k stavbám v nezastavěném území, a na co dbát při pořizování ÚP a vyjadřování v rámci ÚPI.

Úvod: SZ chrání ve veřejném zájmu nezastavěné území před neodůvodněnou přeměnou na území zastavěné každá obec má vymezeno zastavěné a nezastavěné území územním plánem pokud nemá územní plán postupem podle SZ (§ 59 až 60 SZ) „intravilán“ k 1.9.1966 Při uplatňování § 18 odst. 5 je třeba mít na zřeteli především nezbytnost této ochrany.

§ 18 odst. 5 SZ V nezastavěném území lze v souladu s jeho charakterem umisťovat stavby, zařízení, a jiná opatření pouze pro zemědělství (vyhl. č. 268/2009 Sb. o OTP na stavby, …) lesnictví (zákon o lesích; vyhl. č. 433/2001 Sb. o TP pro stavby pro plnění funkce lesa …) vodní hospodářství (účely - využívání vod, ochrana vod, ochrana před povodněmi..) těžbu nerostů (horní zákon; zákon o hornické činnosti, výbušninách a o státní báňské správě; zákon o geologických pracích) ochranu přírody a krajiny (zákon o ochraně přírody a krajiny) V první části § 18 odst. 5 je striktní výčet druhů staveb, při posuzování příslušnosti záměru k těmto druhům je možno si vypomoci legislativou. U vody je možno uvést vodní zákon, který v prezentaci nemám

§ 18 odst. 5 SZ veřejnou dopravní infrastrukturu (§ 2 odst. 1 písm. k) SZ, zákon o pozemních komunikacích, zákon o dráhách, zákon o vnitrozemské plavbě, zákon o civilním letectví) „Metodické sdělení MMR k problematice výkladu ustanovení §18 odst. 5 i dalších ustanovení stavebního zákona a možnostech jejich využití při přípravě staveb veřejné dopravní infrastruktury.“ http://www.mmr.cz/cs/Uzemni-a-bytova-politika/Uzemni-planovani-a-stavebni-rad/Stanoviska-a- metodiky/Stanoviska-odboru-uzemniho-planovani-MMR/9-Ostatni-stanoviska-a-metodiky/Metodicke- sdeleni-odboru-uzemniho-planovani-MMR-ve-veci-vykladu-ustano veřejnou technickou infrastrukturu (§ 2 odst. 1 písm. k) SZ, energetický zákon, zákon o vodovodech a kanalizacích,..) snižování nebezpečí ekologických a přírodních katastrof a pro odstraňování jejich důsledků (napříč právními předpisy – např. protipovodňová ochrana, stavby proti erozi půdy,…) Dopravní infrastruktura je diskutována často, zde bych doporučil metodiku MMR, kde je mj. zmíněna. Zde zmíním ještě § 18 odst. 6 SZ. U obcí, které nemají územní plán je třeba také posuzovat, zda se nejedná o nezastavitelný pozemek (§ 2 odst. 1 písm. e) SZ - veřejná zeleň park), tam lze výjimečně umístit pouze technickou infrastrukturu.

§ 18 odst. 5 SZ ….a dále taková technická opatření a stavby, které zlepší podmínky využití území pro účely rekreace a cestovního ruchu, například cyklistické stezky hygienická zařízení ekologická a informační centra Ke druhé části paragrafu - rámec této kategorie nevyplývá ze žádného zvláštního předpisu, je zde uveden příkladný výčet, lze doplnit např. přístřešky proti nepohodě, altány k odpočinku, turistické značení, rozhledny,…. Vždy vazba na potřeby v území Pokud lze v rámci koncepce vyřešit zastavitelnými plochami, koridory - je to z hlediska územního rozhodování komfortnější

§ 18 odst. 5 SZ …….uvedené stavby, zařízení a jiná opatření včetně staveb, které s nimi bezprostředně souvisejí včetně oplocení, lze v nezastavěném území umisťovat v případech pokud je územně plánovací dokumentace výslovně nevylučuje Takže při posuzování přípustnosti záměru v nezastavěném území jsou zkoumány otázky zda se jedná o záměr k účelu, uvedenému v § 18 odst. 5 SZ zda v daném místě záměr nevylučuje ÚP zda odpovídá charakteru dané lokality

Úkol pro pořizovatele ÚP Při pořizování ÚP nastavit podmínky pro využití ploch v nezastavěném území s maximální pečlivostí s ohledem na: charakter území (lokality) ochranu architektonických a urbanistických hodnot území ochranu zvláštních zájmů (ochrana ZPF,…….) potřeby území …………obecně s ohledem na cíle a úkoly ÚP Cíl: zjednodušit uplatňování § 18 odst. 5 úřadem územního plánování (ÚPI - § 21 SZ, stanoviska DO - § 6 odst. 1, písm. e) SZ), stavebním úřadem (ÚR - § 90 písm. a) SZ) Uvědomit si, že ÚPI je vydávána jako předběžná informace podle správního řádu o podmínkách využívání území a změn jeho využití § 18 odst. 5 nelze vykládat tak, že je stavba automaticky umístěna, v územním řízení bude posouzeno, zda umístění nebrání jiné okolnosti - veřejné zájmy hájené závaznými stanovisky DO – např. ZPF, LPF, …. A to náleží podle § 90 SZ místně a věcně příslušnému stavebnímu úřadu. HLAVNÍ CÍL – ochrana nezastavěného území Asi není cesta zjednodušení přes vymezení ploch smíšených nezastavěného území (NS) – § 17 vyhl. č. 501/2006 Sb. „………kdy s ohledem na charakter nezastavěného území nebo jeho ochranu není účelné jeho členění,……….“

Děkuji Vám za pozornost Pavel Šťovíček stovicek.p@kr-ustecky.cz tel. 475 657 502