Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ondřej Procházka 13 let 7.B Základní škola Šumperk,Vrchlického 22. Šumperk Tel
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Přístupové rozhraní pro poskytovatele služeb na internetu Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Veronika Mikšíková E-(NE)BEZPEČÍ. SOCIÁLNÍ SÍTĚ Nyní rozšířená forma zábavy a komunikace mezi mladými i staršími, nejvíce však nebezpečí hrozí u mladších.
Šikana Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Bezpečnost na internetu zpracovala: Lada Kuksová.
Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 34 Předmět: Občanská výchova Ročník:
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Dítě a internet „výzva i hrozba“.   nejrychleji rozvíjející se fenomén  informační odraz naší kultury  celosvětový systém navzájem propojených počítačových.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
E-NEBEZPEČÍ PRO UČITELE Nebezpečné komunikační jevy pro učitele se zaměřením na kyberšikanu, kyberstalking, kybergrooming a další sociálně-patologické.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Sexual harassement, mobbing
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Internet.
KYBERŠIKANA.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Druhy sítí podle rozlehlosti
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
26. června 2014 Problematika informační kriminality z pohledu Policie ČR zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Prevence kyberšikany Veronika Skřenková.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Styl prostěsdělovací Jde o oblast běžné každodenní komunikace v rodině, na pracovišti, mezi přáteli. Produktor navazuje kontakt s příjemcem,podává mu informace.
KYBERŠIKANA výukový materiál 4. základní školy – INFORMATIKA
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_02_SLOVESNE_CASY Název materiálu:
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
První český medicínský portál
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Návykové látky Alkohol
Informační a komunikační technologie Informatika
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Pozn.: Při komunikaci přes přichází odpověď obvykle do 2-3 dnů.
KOMUNIKACE NA INTERNETU
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Bariéry elektronické komunikace občanů s úřady
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Informatika Počítačové viry.
Transkript prezentace:

Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková E-SYNERGIE Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková

Dne 21.3 2013 jsem se zúčastnila exkurze do Prahy, kde jsme navštívili Muzeum Policie ČR a Krajské ředitelství policie hl.m.Prahy neboli operační středisko. Dozvěděla jsem se mnoho nového o rizicích, které nás mohou potkat na internetu, a určitě to bylo pro mě jako budoucí učitelku přínosem.

PROJEKT vědeckovýzkumná síť pro rizika elektronické komunikace Centra prevence rizikové virtuální komunikace Pedagogické fakulty v Olomouci je zaměřený na boj proti kyberkriminalitě a rizikovému chování spojenému s virtuálními prostředími. Cílem projektu je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou síť, propojující vzdělávací, výzkumné a podnikatelské organizace zaměřující se na oblast rizikové virtuální komunikace v kyberprostoru a související kyberkriminalitu. PARTNEŘI : Ministerstvo vnitra ČR (odbor prevence kriminality) - Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje - Vodafone Czech Republic a.s.  Další partneři, kteří jsou součástí sítě E-Synergie - Seznam a.s. 

KYBERŠIKANA druh šikany, který využívá elektronické prostředky, jako jsou mobilní telefony, e-maily, pagery, internet,blogy a podobně Její nejobvyklejší projevy představuje zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS Kyberšikana je velkým problémem v řadě zemí Prvním udávaným závažným případem kyberšikany je případ Star Wars Kid ( 2003)

KYBERGROOMING  označuje chování uživatelů internetových komunikačních prostředků (chat, ICQ, SKYPE atd.), kteří se vydávají za jinou osobu s cílem vylákat nezletilého komunikujícího, sexuálně ho obtěžovat, či zneužít také manipulace dítěte vedoucí například k projevům terorismu (dítě se ve jménu víry stává teroristou). Nejznámější případ z posledních let v ČR představuje zneužití 21 chlapců deviantem Pavlem Hovorkou - groomerem z Prahy

SEXTING elektronické rozesílání textových zpráv, fotografií či videí se sexuálním obsahem Tyto materiály často vznikají v rámci partnerských vztahů rizikové posílání a sdílení intimních materiálů je ovšem jedním z nejrozšířenějších jevů v komunikaci mladých lidí. 

STALKING Stalking je nevhodné chování, projevující se zejména : opakovaným fyzickým sledováním nechtěnými kontakty (dopisy atp.) dlouhodobým sledováním aktivit určité osoby a sbíráním informací o ní případně nemístným oslovováním jejích příbuzných, přátel.. Takový zájem cílenou osobu obtěžuje, narušuje její soukromí a vzbuzují u ní strach Stalker je až patologicky posedlý zájmem o osobu, kterou pronásleduje