Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Odbor právní a Krajský živnostenský úřad
Organizační struktura Městského úřadu Boskovice
Nástroje územního plánování
ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
O samosprávě Pohádkový příběh tak, jak jsem je odposlechl z bájných vyprávění starců a vykoukal z prachem zapadaných kronik, doprovázený různými kejklemi.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
SADA č. 22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.20
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
Politický systém ČR – krajská a obecní samospráva
Evidence obyvatel.
VY_32_INOVACE_16_02 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
17.1 Státní správa a samospráva
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Státní samospráva obec
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
Státní správa Petr Machala.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Komunální politika přehled doporučené literatury
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Název materiálu VY_32_INOVACE_400_VES_20 Autor Mgr.
Obecní zřízení Můj domov, má vlast. Orgány obce obecní úřad odbory zastupitelstvo obce (zastupitelstvo města) rada obce (rada města) starosta (primátor)
ÚŘADY VE MĚSTECH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
KRISTÝNA Vladařová 9.B 2015/ Město a samospráva – orgány města Veselí nad Moravou konzultant: Mgr.Randová Markéta.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Územní samospráva a její organizace
OBECNÍ ZŘÍZENÍ Mgr. Michal Oblouk.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Název školy: Základní škola Městec Králové
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/15_MĚSTSKÝ_ÚŘAD Téma: Městský úřad Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0822

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu občanská výchova pro základní školu praktickou. Příprava není nutná. Doba vzniku únor 2013 Doba ověření 5.3.2013 Učitel žákům vysvětlí co vše je možné vyřídit na MÚ, seznámí se s úkoly MÚ a zastupitelstva města . Závěrečný úkol žáci zvládli. Je určen pro žáky 6.ročníku. Určeno pro práci na interaktivní tabuli.

Městský ÚřaD

Městský úřad Město je řízeno městským úřadem. Podle zákona tvoří úřad starosta, místostarostové, tajemník úřadu a zaměstnanci úřadu. V čele úřadu je starosta, který je spolu se zastupitelstvem města volen v obecních volbách. Zastupitelstvo rozhoduje o všech důležitých záležitostech. Volby se opakují každé čtyři roky. Městský úřad má několik kanceláří - odborů.

Zastupitelstvo Schvaluje územní plán obce a její rozpočet zřizuje a ruší obecní policii rozhoduje o vyhlášení místního referenda nebo volí a odvolává starostu. rozhoduje např. o opravě chodníků, otevření mateřské školky, zajišťuje dopravu do dalších obcí, zřizuje hřiště, autobusové zastávky atd. podporuje kulturní život v obci, spolupracuje se spolky, pořádá výstavy, plesy atd.

Části městského úřadu Živnostenský odbor Lidé, kteří chtějí podnikat- otevřít si dílnu, prodávat výrobky a podobně, musí nejprve žádat o povolení živnostenský odbor. Odbor sociálních věcí, školství a kultury Úředníci se starají o všechny kulturní památky a školy ve městě. Pomáhají také lidem se zdravotním postižením, sociálně slabým a starým lidem. Odbor výstavby Schvaluje a kontroluje nové stavby ve městě.

Části městského úřadu Matrika Obřadní síň Odbor životního prostředí Matrika vede přehled o obyvatelích našeho města. O tom, kdy se narodily a kdy umřeli. Vydává rodné listy, oddací listy a úmrtní listy. Obřadní síň V obřadní síni se konají svatební obřady. Novomanžele oddává starosta města. Patří to k jeho povinnostem. Odbor životního prostředí Zabezpečuje čistotu města, stará se o odpadky a skládky.

Povinnosti městského úřadu podávat informace žadatelům plnit úkoly uložené radou nebo zastupitelstvem obce pomáhat výborům a komisím v jejich činnosti vykonávat státní správu s výjimkou výkonu těch věcí, které zasahují do pravomoci rady obce, zastupitelstva obce nebo obecních komisí zřídit na veřejně dostupném místě úřední desku

Úkoly Jak se jmenuje starosta města Veselí nad Moravou? Kde sídlí městský úřad Veselí nad Moravou? Jaké odbory jsou na městském úřadu? Co vyřídíš na matrice?

Řešení Starosta města Veselí nad Moravou se jmenuje Ing. Miloš Kozumplík Ve Veselí nad Moravou sídlí městský úřad v ulici Školní (vedle Církevní ZŠ) Na městském úřadě je odbor živnostenský odbor, odbor sociálních věcí, školství a kultury, odbor výstavby. Na matrice se dají zjistit údaje o obyvatelích města, jako jsou da narození a úmrtí. Získat zde rodný list, oddací list a úmrtní list.

Zdroje www.office.microsoft.com