Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Pravidla publicity projektu
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Monitorování projektu Seminář pro věcné manažery
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 10. ledna 2012.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Ing. Jana Böhmová Informace o vyhlášené 5. výzvě globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v kraji Vysočina ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY UDRŽITELNOST RISA MANAGING 6. října 2010.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory 3.2 Seminář pro příjemce 4. výzva GG
Monika Horská20. března 2013 MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
GLOBÁLNÍ GRANTY LIBERECKÉHO KRAJE OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST SEMINÁŘ PRO ŽADATELE odbor regionálního rozvoje a evropských projektů.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY AKTIVITY UDRŽITELNOST
Dobrý den přejeme všem Bc. Martina Sochorová (ORREP – finanční část)
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Realizace projektů Šablony II
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu - monitoring (seminář pro příjemce 1. výzva 3.2.) 17.3.2010 KÚ ÚK TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Monitorovací indikátory povinné sledování výše MI ve smlouvě je závazná - překročení možné  = bez navýšení dotace - nesplnění jakéhokoliv MI = sankce   nenaplnění MI 5 - 15 % = krácení dotace o 5 %  nenaplnění MI 15 - 50 % = krácení dotace o 30 %  nenaplnění MI více než 50 % = poskytovatel odstoupí od smlouvy ohrožení naplňování MI v průběhu realizace projektu - snížení MI = podstatná změna s vlivem na krácení rozpočtu TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Monitorovací indikátory vyplňují se kumulativně (nyní tabulka v EXCELU, bude v Benefitu7) Příloha č.1 Monitorovací zprávy - povinná příloha ke každé doložené MZ - vyplňovat pouze relevantní MI pro projekt, ostatní proškrtnout pomlčkou Závazné dokumenty pro naplňování MI - Metodika monitorovacích indikátorů OPVK (10/2009) : výklad pojmů, definice jednotlivých MI, způsob započítávání, dokladování MI, - Příručka pro příjemce finanční podpory OPVK (3.verze 10/2009) - Příručka pro žadatele o finanční podporu OPVK (6.verze 10/2009) - Prováděcí dokument OPVK (verze 02/2010) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Přehled MI pro oblast podpory 3.2. kód indikátoru název indikátoru 07.46.00 Počet úspěšně podpořených osob 07.46.01 muži 07.46.02 ženy 06.13.00 Počet podpořených osob – účastníků jednotlivých akcí 06.43.10 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů 06.43.12 počet nově vytvořených/inovovaných produktů v rámci vzdělávacího programu s komponentou ŽP 06.43.13 počet nově vytvořených/inovovaných produktů s komponentou ICT TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MI – obecné zásady dokládání MI - průkazná evidence - prezenční listiny (název akce,místo, datum, čas, jména, podpisy, jména lektorů, u několikadenní akce prezenční listina na každý den zvlášť) - pozvánka, závazné přihlášky, potvrzení účasti apod. - program, obsah akce, hodinový rozsah, - event. fotodokumentace TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MI – výklad pojmů Podpořená osoba - účastníci jednotlivých akcí dalšího vzdělávání - osoba, která získala jakoukoliv formu podpory - podpora = jakákoliv aktivita financovaná z rozpočtu, ze které má cílová skupina prospěch (vzdělávací kurz, stáž, poradenství, odborné konzultace, školení apod.). - korespondují s cílovými skupinami dané oblasti podpory  podpořenou osobou NENÍ : - osoba, která se účastní podpory jednorázově (např. účastník konference o projektu, návštěvník webového portálu) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MI – výklad pojmů Úspěšně podpořená osoba - obdržela 1 nebo více podpor a která ukončila kurz/program předepsaným způsobem - V OPVK v případech, kdy je osobě poskytnuto více odlišných/na sebe nenavazujících podpor, je tato osoba započítána tolikrát, kolik podpor jí bylo poskytnuto - vykazují se až po úspěšném ukončení kurzu předepsaným způsobem realizátor projektu je povinen stanovit již v projektové žádosti předepsaný způsob a podmínky úspěšného zakončení (test, zkouška apod.) a způsob dokladování (certifikát, osvědčení apod.) - není-li stanoveno v žádosti, nejpozději definovat do 1. MZ ! TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MI – výklad pojmů  nově vytvořeným/inovovaným produktem NENÍ: Nově vytvořený/inovovaný produkt - produkt vytvořený v rámci projektu, který může být dále cíleně využíván pro účely vzdělávání, určen pro cílovou skupinu (vzdělávací programy, moduly, kurzy, studijní materiály, e-learningové kurzy, webové portály, apod.) - indikátor se vykazuje v momentě, od kdy je produkt využíván cílovou skupinou produkt stejného obsahu ve více formách = započítává se pouze 1krát (tištěná a elektronická verze = 1 produkt)  nově vytvořeným/inovovaným produktem NENÍ: - konference, článek, inzerát, webové stránky apod. = pouze k informování o projektu nebo prezentaci výsledků projektu, - nakoupené pomůcky a učebnice, - stáže, exkurze, - akreditace produktu, TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

MI – výklad pojmů Nově vytvořený/inovovaný produkt s komponentou ŽP - problematice ŽP je věnováno nejméně 15-20% obsahu výuky Nově vytvořený/inovovaný produkt s komponentou ICT - problematice ICT je věnován tematický celek v rozsahu minimálně 40 hodin jedná se o dobu věnovanou cílové skupině => nelze započítat přípravu (tvorbu metodiky, výukových materiálů, opravu testů apod.) pokud tentýž program/kurz proběhne vícekrát za dobu realizace projektu = započítává se pouze 1krát  produktem s komponentou ICT NENÍ : - takový produkt, kde je ICT použito pouze jako nástroje, prostředku (výukové materiály v elektron. verzi, pouhé zpracování výstupu z kurzu na PC apod.) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Monitoring - nejčastější chyby Odevzdávání MZ – maximálně !! Do 30 dnů od ukončení monitorovacího období Příloha MZ č.1 Monitorovací indikátory a č. 2 Přehled zadávacích řízení - i v případě, že se hodnoty oproti předchozí MZ nezmění dokládá se ke každé MZ Vykazování indikátorů : Podpořená/úspěšně podpořená osoba - účastní-li se 2 navazujících kurzů (cyklus 2 školení a tedy 2 prezenční listiny a 2 popisy) = ale vykazuje se 1x jako podpořená osoba TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 10 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Monitoring - nejčastější chyby Pracovní výkazy : popis aktivit musí být konkrétní, jasná vazba s realizací projektu, vykazované aktivity musí korespondovat s pracovní náplní pracovníka Smlouvy s dodavateli: ve smlouvě vždy specifikovat, že je uzavírána pro daný projekt, (název projektu a registrační číslo) v definování předmětu služeb nepoužívat formulaci „paušálně“ , přesná specifikace předmětu smlouvy – konkretizovat kvantitativně i kvalitativně Neopomíjet informovat dodavatele o závazku povinné archivace dokladů do r. 2025 (specifikovat do smlouvy, objednávky, případně na fakturaci – aby bylo prokazatelné, že je s touto podmínkou seznámen) TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 11 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Mgr. Radomíra Dostálová Děkuji za pozornost Mgr. Radomíra Dostálová dostalova.r@kr-ustecky.cz 475 657 499, 731 607 361 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ