Recepce a interpretace UD Vrstvy UD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slečny z Avignonu Demoiselles d‘Avignon
Advertisements

POP ART Daniela Kubáňová.
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Paměťový systém Barbora Holečková. Paměť - je spojení navzájem na sebe působících systémů, jejichž společná úloha spočívá v uchovávání a znovuvybavování.
ANTONÍN DVOŘÁK OBČANSKÁ VÝCHOVA 6. ROČNÍK
Evropské malířství Rembrandt 1. část
Zpracováno: Autor: Mgr. Dobruše Fajkusová
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Občanská výchova Milan Šimek
VY_52_INOVACE_DEK_50 PAŘÍŽSKÁ ŠKOLA
,,Znovuobjevení ornamentu, barvy, symbolických spojení a nalezená pokladnice historických forem.‘‘ Postmodernismus se vyznačuje Postmodernismus se vyznačuje.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Abstraktní expresionismus
,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,
VY_52_INOVACE_DEK_58 POP-ART
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_587_ Nejstarší písemné památky AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
Umělecké směry 20. století
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
SURREALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
KRÁSA KOLEM NÁS Jako kýč jsou v umění označována díla, která jsou příliš okázalá, rušivá. Jedná se také o laciné napodobeniny a nekvalitní ztvárnění určitých.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Tajemství abstraktní malby III.
Paul Jackson Pollock
PARAFRÁZE románské, gotické, renesanční okno práce žáků 7. r /pomocí PC programů/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. MARTINA MYŠKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_758_SURREALISMUS TÉMA: Surrealismus ve.
Christian Morgenstern
SURREALISMUS Jana Bobčíková.
‚,myšlení za absence jakékoli kontroly vykonávané rozumem a bez jakýchkoli morálních či estetických zřetelů‘‘ Tento směr patří k proudu imaginativního.
orig. =by=Beleven= corp. 2007
Surrealismus Vznikl ve Francii
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Umělecké směry 20. století
DADAISMUS Jana Bobčíková.
Referát na téma: SMOG Autor: Roman MAROUŠEK.
Počítačové simulace ve výuce chemie
Tento směr si kladl za cíl podat nový obraz člověka. Aktualizoval člověka, realitu a předmětný svět. V samotných dílech se však nejvýrazněji zrcadlí tíživý.
,,Chci se zabývat obrazem, který zachytil fotoaparát… a který je dvojrozměrný a nabitý povrchovými detaily.‘‘ Umělci poukazují na to, jaký dopad na naše.
Dadaismus Předmět: výtvarná výchova. Jak vzniknul a co to je Avantgardní umělecký směr Avantgardní umělecký směr Vznikl v roce 1916 ve Švýcarsku, v roce.
,,Proč nevynést umění ven a neposunout jeho hranice‘‘ Umělecká díla vzniklá v tomto trendu se často pohybují mimo umělecký trh, mnohdy mají efemérní povahu.
Tento pojem zahrnuje v sobě řadu významných proudů a směrů v umění 20
ČESKÝ INFORMEL Jana Bobčíková.
KUBISMUS.
Surrealismus.
UM_NM_I_PS12 Technické obrazy.
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Jelínková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05C_18_Surrealismus I TEMA:Historie.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Muzea a galerie v digitálním světě Vlaďka Mazačová Alena Uxová Vlaďka Mazačová Alena Uxová Seminář Muzea a digitalizace, CITeM Brno
1.
Umění nakupuje u vetešníka
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
JACKSON POLLOCK – Jedna: číslo 31
Moderní a současná architektura Číslo DUM:VY_32_INOVACE_DVK_4_14
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Meziválečná poezie a drama
VZTAHY UMĚNÍ A SKUTEČNOSTI Z HLEDISKA TVORBY I RECEPCE
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Didaktika literární výchovy na 1. stupni základní školy
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
UM_NM_I_PS17 Technické obrazy.
Kognitivní psychologie
Kognitivní (poznávací) procesy
Základní filozofické otázky
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Surrealismus v malířství Autor: Mgr.
Formální interpretace uměleckého díla
Transkript prezentace:

Recepce a interpretace UD Vrstvy UD

Musí být umění vždy srozumitelné ? Obrazy Salvadora Dalího představitele surrealismu Musí být umění vždy srozumitelné ?

Jackson Pollock

Musí být umělecké dílo krásné ?

Autor – UD – umění - realita - recepient

Guggenheim Museum New York

KOPIE – REPRODUKCE - FALZUM

Ukázka z díla nejslavnějšího falzifikátora Han van Meegerena

René Magritte Parafráze obrazu R.M. Parafráze UD

Vztah vrstev UD a vrstev lidského jedince Námět (co?) – Forma (jak?) – Obsah (proč?)

Jeff Koons Kýč jako téma a forma pro umělecké obsahy

procesy: percepce, recepce, apercepce, response, interpretace PSYCHOLOGIE VNÍMÁNÍ procesy: percepce, recepce, apercepce, response, interpretace

Toto není dýmka