Řízení zásob ve výrobním podniku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modely řízení zásob I. Deterministické
Advertisements

Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Hodnota vnímaná zákazníkem ve vybraném podniku Autor práce: Jana Štindlová,
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Autor bakalářské práce:Zdeňka Nováková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce:Ing. Jana Strádalová České Budějovice, červen.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav technicko-technologický Obhajoba diplomové práce Téma: Optimalizace skladového hospodářství.
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Návrh podnikatelského plánu založení minipivovaru s vlastní pivnicí
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Logistický a výrobní proces ve firmě DOOSAN BOBCAT EMEA s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Aplikace nových forem marketingu
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Finanční analýza vybrané firmy
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Řízení zásob ve výrobním podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Řízení zásob ve výrobním podniku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav Podnikové strategie Řízení zásob ve výrobním podniku Autor práce: Kateřina Dufková (učo: 14779) Vedoucí práce: Ing. Lukáš Polanecký Oponent práce: Ing. Jakub Hořický

Motivace a důvody k řešení daného problému Možnost úspory finančních prostředků firmy Zajímavost tématu Osobní angažovanost Prohloubení teoretických znalostí Aplikace v praxi Téma přínosné pro moji budoucí kariéru

Cíl práce Analýza zásob v podniku Navrhnutí optimální strategie řízení zásob

Výzkumné otázky 1. Jaký je současný stav řízení zásob ve zvoleném podniku? 2. Jaká skupina zásob vyplynula z ABC analýzy jako nejvíce obrátková? 3. Která ze zásob skupiny A vyplynula jako nejvíce obrátková? 4. Je efektivnější se předzásobit a získat tak množstevní rabaty, nebo objednávat dle potřeby?

Použité metody a analýzy Metody sběru dat Podnikový software WinFas Konzultace s ekonomickým a obchodním ředitelem Literatura Metody zpracování dat Analýza ABC Optimalizace zásob Metody hodnocení Individuální hodnocení Návrhy a opatření

Křupky Sídlo: Vysočina Zápis do OR: únor 1998 Základní kapitál: 10 mil. Předmět podnikání: výroba extrudovaných snacksů, cereálních výrobků, balení suchých plodů a dražování

Dosažené výsledky, přínos práce ABC analýza Typ zásob Celková hodnota zásoby (roční) Procentuální podíl Kumulovaná hodnota v % Skupina Suroviny 65 287 187 Kč 73,26 A Obaly 16 912 884 Kč 18,98 92,24 B Čokolády + polevy 6 908 438 Kč 7,75 100 C Celková hodnota zásob 89 108 509 Kč  

Nejvíce obrátková surovina ze skupiny A mandle 27/30

Náklady na zásobování mandlí 27/30 Současné náklady Optimální náklady Objednávka: 19 958 kg Náklady na držení: 20 836 Kč Náklady do doplnění: 1 480 980 Kč Doba obratu zásob: 24 dnů Celkové náklady: 1 501 816 Kč Optimální velikost dodávky: 168 262 kg Náklady na držení: 175 665 Kč Náklady na doplnění: 175 663 Kč Doba obratu zásob: 202 dnů Celkové náklady: 351 328 Kč

Předzásobení se surovinou s množstevní slevou vs Předzásobení se surovinou s množstevní slevou vs. objednávání dle potřeby Předzásobení se s množstevní slevou Objednávání dle potřeby (beze slevy) Počet objednávek: 2x/rok Množství: 149 685 kg Počet kontejnerů: 16 / rok Sleva: 5% Cena mandlí: 247,95 Kč Celkové náklady 76 466 112 Kč Počet objednávek: 15x/rok Množství: 19 958 kg Počet kontejnerů: 15 / rok Sleva: 0% Cena mandlí: 261 Kč Celkové náklady: 80 249 455 Kč

Dodavatelé Mandle – Kalifornie 9 416 km Lískové ořechy – Turecko 1 943 km Kokos – Singapore 9 753 km Sušený banán – Filipíny 10 808 km Kešu – Nizozemí 994 km Mák – Česká Republika, Pelhřimov

Doprava Lodní doprava O cca 300 -400% pomalejší než letecká doprava Standardní velikost kontejneru – ložnost 20 tun O cca 300 -400% pomalejší než letecká doprava O cca 10-15% levnější než letecká doprava

Závěrečné shrnutí Zjištění nedostatků Nedostatek skladových prostor Nedostatek financí pro výstavbu nových skladů Nevýhody Přísné podmínky pro skladování surovin Velká vzdálenost dodavatelů Krátká doba minimální trvanlivosti některých potravin Návrhy a opatření Přiblížení se metodě Just in Time Zúžení sortimentu

Otázky vedoucího a oponenta Pokud by se firma rozhodla pro částečnou aplikaci metody Just in Time, pro jakou skupinu zásob by se jí to vyplatilo nejvíce? A jaký vliv na cashflow by tato změna měla? Přibližte složitější modely zásob, kterými byste mohla danou problematiku řešit.

Děkuji Vám za pozornost. Dufková Kateřina