Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Advertisements

Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Pořizování územního plánu (vztah k dotčeným orgánům)
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
Územní plán Prahy: Jaká je situace? Martin Skalský / Vendula Zahumenská Praha  listopad 2013.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
1 Stavební zákon - účast veřejnosti Jitka Bělohradová.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Vybrané otázky práva životního prostředí Přednáška č. 2.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Aktuální judikatura k územnímu plánování
Informace z porady MMR s kraji Zvíkovské Podhradí
Umisťování staveb.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Porada na KrÚ JMK Přezkumy územních plánů NSS a závěry vyplývající z rozsudků Ing. Stanislav Lunga
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Územní plánování Michal Matouš
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Územní opatření o stavební uzávěře
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
PODNIKATELSKÁ RADA 23. zasedání
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD Info pro poradu s ÚÚP JMK dne 19. října 2010 Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů ( stavební zákon )

Stanoviska DO k ÚPD Projednání s povinnými subjekty : Stanoviska DO : - společné jednání o Návrhu ÚPD - projednání vyhodnocení vlivů Návrhu ÚPD na udržitelný rozvoj území Stanoviska DO : - v zákonné lhůtě = do 30 dnů ode dne jednání - doloží-li DO závažné důvody (nejpozději na jednání) lze lhůtu prodloužit nejdéle o 30 dnů - k později uplatněným stanoviskům DO a připomínkám krajů se nepřihlíží (problém je nutno řešit - raději vypořádat)

Stanoviska DO k ÚPD Vypořádání stanovisek DO – náležitosti stanoviska DO: - v úvodu stanoviska tzv. „ZMOCNĚNÍ“ příslušný § speciálního zákona, dle kterého DO vydává stanovisko k ÚPD - u POŽADAVKŮ a) příslušný paragraf speciálního zákona, dle kterého může DO požadavek k ÚPD uplatnit = „věcná“ působnost DO b) formulaci vlastního požadavku c) odůvodnění požadavku (proč) - nezapomínat na „územní“ působnost DO

Stanoviska DO k ÚPD Vypořádání stanovisek DO – dohodovací jednání : pečlivě sledovat, zda se vypořádání kteréhokoli stanoviska DO nedotýká kompetencí jiných DO (rozsudek č. 2 Ao 2/2008 – 62 Nejvyššího správního soudu postavení DO v procesu pořizování územně plánovací dokumentace) o požadavcích (ze zákona) a upozorněních (k uvážení pořizovatele) uvedených ve stanoviscích DO jednat s každým dotčeným orgánem, lze dle uvážení jednotlivě nebo společně (týká-li se více DO) Tento postup zajišťuje soulad ÚPD s platnou legislativou a veřejnými zájmy, které hájí příslušné orgány veřejné správy (tj. s jejich stanovisky). Minimalizuje oprávněnost případné žaloby u Nejvyššímu správnímu soudu.

Odbor územního plánování a stavebního řádu – kontakty : Děkujeme za pozornost Krajský úřad Jihomoravského kraje , Žerotínovo náměstí 3/5 , 601 82 Brno www.kr-jihomoravsky.cz Odbor územního plánování a stavebního řádu – kontakty : Ing.arch. Eva Hamrlová, vedoucí odboru tel. : 541 651 365 e-mail : hamrlova.eva@kr-jihomoravsky.cz Ing.arch. Jana Janíková, vedoucí oddělení ÚP tel. : 541 651 375 e-mail : jana.janikova@kr-jihomoravsky.cz Ing.arch. Jana Děrdová , ZÚR tel.: 541 651 386 e-mail : derdova.jana@kr-jihomoravsky.cz