Alternativní formy veřejné dopravy na venkově

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Mezinárodná konferencia o problematike MHD v mestách SR Bojnice, 7. – INTEGROVANÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Ing. Jaromír Holec.
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy - ČAOVD. S cílem koordinovat úsilí vedoucí ke zlepšení podmínek pro rozvoj integrované dopravy v České republice.
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Martin Jareš, Ph.D. Odbor dopravy KÚ Středočeského kraje.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
M.C.TRITON, spol. s r.o. „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Páteřní infrastruktura Liberec mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, priority.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Projekt „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“. Prezentace ke konání 2. kulatého stolu dne v Medlově.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Dětské umění překonává hranice. Principy přeshraniční spolupráce projektu Možnost poskytnutí širší nabídky oborů i v případech, kdy by pro školu (samostatně)
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Motobazar halouzka. Historie naší firmy Naše firma byla založena 1. Prosince Naše firma se nachází v Bělčovicích,v malé vesničce u Dačic.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Podpora v nezaměstnanosti
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
DO NOVÉHO ROKU ….
Odborná praxe v Německu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Pracovní porada Pracovní list.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Inovační potenciál České republiky
Pracovní porada Pracovní list.
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Rychlá železnice, kvalitní dopravní obslužnost, plány a realita
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Hodnocení informačního střediska
Dny nad Prahou výzva MMR, podprogram Podpora obnovy a rozvoje venkova
Poptávka – 1. Autor: Libuše Bendová.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Národní akční plán čisté mobility
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vítáme Vás v Luhačovicích
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Vodní autobusy a vodní taxi
Transkript prezentace:

Alternativní formy veřejné dopravy na venkově Ondřej Fábera a tým Společnosti pro veřejnou dopravu

SPVD a dopravní výzkum SPVD – sdružení profesionálů i laiků se zájmem aktivně rozvíjet dopravu udržitelným způsobem hledání vhodného tématu pro výzkum „objevování objeveného“ sběr a aplikace zahraničních zkušeností v podmínkách české reality

Veřejná doprava na venkově frekvence spojů určena politicky, nikoli přepravní poptávkou nízké využití spojů mimo špičku hluchá místa na hranicích všeho druhu nevhodné rozmístění zastávek nedostatečné vybavení zastávek stagnace systému = nutnost moderního a ekonomického řešení

Poptávková veřejná doprava autobus úsekem projíždí pouze po předchozí objednávce ekonomické a organizačně dostupné řešení pro venkovské regiony vhodná realizace tam, kde v některých úsecích není celodenní poptávka po VD úspěšná aplikace ve Švýcarsku, Německu, Finsku... i v Ústeckém kraji

Co už o problematice víme? řada forem poptávkové dopravy od klasické veřejné dopravy až po taxi zastávky x ode dveří ke dveřím „pevné“ odjezdy x volné časy zajíždění x nové „linky“ dispečink + komunikace + navigace nutnost překonat legislativní problémy

Co nám ještě zbývá zjistit? doprava na pevný čas příjezdu doprava přes hranice oblastí redukce počtu nástupních míst bezpečnost zaměstnanců blokace relací a časů pravidelných linek ekonomika a tarifní opatření... FUNGOVÁNÍ SYSTÉMU v české realitě

Jak to chceme vyzkoušet? pokusné území: venkovské a periferní Tachovsko a Stříbrsko návrh nového systému veřejné dopravy ve spolupráci s Krajským úřadem Plzeňského kraje a dotčenými obcemi cíl: územní i časové rozšíření přepravní nabídky za srovnatelných ekonomických podmínek realizace: po dokončení výzkumného projektu v roce 2010?

Jak si vše předešlé ověříte? Zeptejte se na to, co vás blíže zajímá nebo nebylo dostatečně jasné. Napište nám (info@spvd.cz), zavolejte (728 215 628) nebo navštivte naše stránky www.spvd.cz. Přijeďte se podívat na Tachovsko a Stříbrsko po roce 2010. Snad...