Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost oddělení Marketing.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Fiktivní firma.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Činnost mzdového oddělení.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Vznik JČP obchodní, s.r.o. Řešitel: Václav Pech Školitel: Prof. Ing. Jan Váchal, Csc. Bachelor of Bussines Studies 2004/2005 Institute of Technology, Sligo.
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Podané ruce sociální družstvo Zubří Podané ruce, sociální družstvo Zubří o Podané ruce, sociální družstvo Zubří bylo založeno v roce 2008 na bázi.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Ředitel fiktivní firmy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Činnost oddělení Zásobování
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Představujeme fiktivní firmu I
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Struktura podnikatelského plánu
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Rozvoj výuky cizích jazyků
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Kariérové poradenství a podnikavost
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková Prezentace FIF Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková

Prezentace fiktivní firmy Osnova: Koncept fiktivních firem Výuka ve fiktivních firmách

Koncept fiktivních firem V 17. století byl v Německu používán pro zácvik nových pracovníků v místních manufakturách. Pro potřeby vzdělávání začaly být fiktivní firmy používány v německy mluvících zemích od druhé poloviny minulého století. Do České republiky přišly fiktivní firmy v roce 1992, kdy Mgr. Slanař na VŠE přednášel o této vzdělávací metodě. Na základě zájmu, bylo na Katedře didaktiky ekonomických předmětů založeno Centrum fiktivních firem (CEFIF). Jeho prvním vedoucím se stal Doc. Miloslav Rotport.

Koncept fiktivních firem V českých podmínkách je fiktivní firma zakládána žáky pod dohledem jejich vyučujícího a ve spolupráci s Centrem fiktivních firem (CEFIF). V zahraničí se fiktivní firmy používají i pro vzdělávání dospělých – nezaměstnaní, handicapovaní lidé, ženy vracející se z mateřské dovolené, vězni.

Koncept fiktivních firem Protože fiktivní firma nevyrábí žádný produkt, není třeba zřizovat oddělení, která výrobu produktu či poskytování služeb poskytují. Organizační struktura fiktivní firmy má v zásadě odpovídat struktuře středně velké firmy reálné. ÚSEK ŘEDITELE OBCHODNÍ ÚSEK EKONOMICKÝ ÚSEK ředitel sekretariát právní oddělení kalkulace marketing nákup prodej účtárna personální oddělení

Studentům tento předmět přináší rozvoj podnikatelských kompetencí žáků: vhodně integruje obsah ekonomických předmětů, zvyšuje samostatnost žáků, učí spolupráci a odpovědnosti za „tým“, zlepšuje komunikační dovednosti žáků, rozvíjí jazykové kompetence žáků (prostřednictvím komunikace se zahraničními fiktivními firmami), vede k osvojení odpovědnosti za vlastní práci, podporuje podnikatelské myšlení, je výukovou metodou rozšířenou po celém světě u středních a vyšších odborných škol.

Jaká je optimální hodinová dotace, počet žáků ve třídě? Tři týdenní vyučovací hodiny celkem za studium považuje CEFIF za optimální. Minimální hodinová dotace je dvě týdenní vyučovací hodiny celkem za studium. Zároveň CEFIF nedoporučuje shlukovat hodiny do velkých bloků s tím, že by výuka proběhla každý druhý týden. CEFIF doporučuje okolo 10 žáků ve třídě. Rozhodně by fiktivní firma neměla mít více jak 15 žáků  a méně než 4.

Regionální veletrhy fiktivních firem České Budějovice Most Olomouc Ostrava Pardubice Praha Sokolov Vysoké Mýto Žatec

V současné době má CEFIF úřady Rejstříkový soud Živnostenský úřad Finanční úřad Správa sociálního zabezpečení ZDRAFIK – fiktivní zdravotní pojišťovna Pojišťovna CEFIF Centrální dodavatel FIBA banka CEFIF BANKA Informační centrum

Pro udržení chodu CEFIF - poplatky za jednu fiktivní firmu za dvě až pět firem za šest až osm za devět a více firem 3 000 Kč 5 000 Kč 7 500 Kč 10 000 Kč

Osvědčení

Děkuji za pozornost