Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,"— Transkript prezentace:

1 Motol Sport

2 Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy, využívá podklady z hospodářské praxe a její pracovníci uskutečňují všechny základní činnosti: nn ákup, prodej, reklama pp ísemný i telefonický hospodářský styk ff akturace a účtování čč innosti podnikového sekretariátu Fiktivní firma se od skutečného podnikání liší v jediném: nesměňuje peníze ani zboží. Práce ve fiktivní firmě má budoucím absolventům - ekonomům napomoci získat zejména tyto dovednosti: ss amostatnost a pocit zodpovědnosti za vlastní práci ss chopnost orientovat se v hospodářské praxi a pohotově reagovat pp rostřednictvím komunikace se zahraničními fiktivními firmami rozvíjet jazykové znalosti aa plikovat teoretické vědomosti při řešení praktických úloh v jednotlivých odděleních firmy ss chopnost komunikace, spolupráce a prezentace výsledků

3 Centrum fiktivních firem (CEFIF) zajišťuje řádnou činnost fiktivních firem v České republice, vznikajícím fiktivním firmám poskytuje potřebné informace a umožňuje jim zapojení do trhu fiktivních firem jak v České republice, tak i v zahraničí. Fiktivní firmy zakládají studenti středních škol s ekonomickým zaměřením. Práce ve fiktivních firmách je součástí integrace výuky ekonomických předmětů na středních školách.

4 CEFIF - pokračování založení fiktivní firmy je oproti založení reálné firmy zjednodušené. Na rozdíl od současné praxe nevyžaduje CEFIF výpis z trestního rejstříku, nevyžaduje souhlas místních orgánů s umístěním provozovny atd. Tato zjednodušení však neznamenají, že pracovníci centra tolerují žákům ve fiktivních firmách nekvalitní a nepřesnou práci. CEFIF hraje ve vztahu k firmám (a žákům v nich) důležitou výchovnou úlohu. Vracením neúplných materiálů pomáhá žákům získat správné praktické návyky, uvědomit si nutnost pečlivé kontroly všech odesílaných písemností a nutí je poznat, že některé písemnosti (např. objednávky, příkazy k úhradě apod.) mají své závazně stanovené náležitosti. Centrum vrací to, co by ve skutečné praxi příslušný orgán vrátil rovněž.

5 Vznik firmy Naše firma byla založena roku 2006, původní název byl La’Fuska, která se zabývala prodejem ponožek a termo-prádla. v září roku 2006 jsme se přejmenovali na MotolSport a rozšířili jsme sortiment o vybrané zboží.

6 Náplň firmy Naše firma se zabývá prodejem a nákupem sportovních oděvů, sportovních doplňků a sportovního náčiní. Sortiment je postupně rozvíjen o mnohé další výrobky, které se snažíme co nejlépe prezentovat v katalogu firmy, jedná se o sportovní vybavení na lyže, tenis, kola, fitness, golf a k vodě.

7 Zapojení firmy k ostatním fiktivním firmám Firma byla 31.10.2006 přihlášena do rejstříku fiktivních firem, kde jsme poté začali obchodovat s ostatními firmami prostřednictvím CEFIFU. Tento rok se má firma zúčastnit veletrhu fiktivních firem v Holešovicích, kde bude prezentovat své výrobky.

8 Zaměstnanci firmy Jednatelé: Karel Pípla, Radek Ligiera Účetní: Michaela Šindelářová, Kristýna Skalická Personalistika:Veronika Charvátová, Lukáš Soustružník Obchodní zástupci:Lenka Dvořáková, Tereza Dörflová Marketing: Jan Kolář, Jonáš Motyčka, Jan Prusenovský Sekretariát: Robert Tesař

9 Sídlo firmy Plzeňská 102, Praha 5,Motol,150 00 Kontakt : 257215187 Webové stránky : http://motolsport.wz.cz

10

11 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Motol Sport. Co je to fiktivní firma Fiktivní firma pracuje jako skutečná firma - výrobní, obchodní nebo dopravní. Firma se řídí platnými právními předpisy,"

Podobné prezentace


Reklamy Google