PADS návrh jednoduchého regulátoru

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
IPad Seminář KA 05 Hana Hoffmannová. iPad Úvodní seminář pro práci s tabletem. 2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Spolupráce mezi výkresy bloky (s atributy) Design center externí reference.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
AZ-kvíz − Jednotky. Náhradní otázky Správná odpověď Pyramida Vypočítej 564:1000.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_07 Informatika - MS Excel – Vkládání vzorců Autor:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV16 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_INOVACE_9_7_MS Excel-vzorce
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
dílenské programování – Heidenhein ItnC
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Počet čísel Počet hodnot
Počet čísel Počet hodnot
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
9. Přenos programu z PC do stroje
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Propojení tabulek Access (6).
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Informační a komunikační technologie
Makro v Excelu.
ArchiCAD nástroj Deska
USMĚRŇOVAČE V NAPÁJECÍCH OBVODECH
Co se všechno naučíme??? MS WORD Obrazce Obdélníky Šipky Hvězdy
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Informační a komunikační technologie
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
E-SHOP: Uživatelská příručka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Zoner Callisto 4 Callisto 2 – barvy, stín, šipky, vrstvy.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Informatika – Základní operace s buňkami
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Základní ovládání „Windows“
RBI Postup získání reportu
Transkript prezentace:

PADS návrh jednoduchého regulátoru zpracováno podle: http://www.people.vcu.edu/~rhklenke/tutorials/PADS/PADS_Tutorial_3.3V_Reg/SimpleReg.html

Schéma - 1. Začneme spuštěním PADS Logic z příslušného adresáře Start > Programs > Mentor Graphics SDD > PADS2005 SP2 > System Design > PADS Logic.

Schéma - 2. Ujistěte se v Library manageru, že máte zavedenu uživatelskou knihovnu. File > Library

Schéma - 3. Otevřete nový návrh volbou File > New Schéma - 3. Otevřete nový návrh volbou File > New . Okno bude vypadat nějak takto.

Schéma - 4. Pomocí Add part přidejte do schématu regulátor napětí LM2675. Kliknutím na tlačítko na návrhové liště otevřete okno Add part Pro nalezení součástky LM2675 potřebujete vybrat ze seznamu knihoven uživatelskou kihovnu Zvolte H:\Pads Library\user ¨ Přesvědčete se, že pole Item obsahuje jednu hvězdičku a stiskněte Apply.Tímto filtrem zobrazíte pouze součástky ve vaší uživatelské knihovně. Okno bude vypadat jako tohle vpravo.

Schéma - 5. Po stisknutí tlačítka Add se u kurzoru v okně návrhu objeví schématická značka součástky LM2675. ESC zruší režim přidávání součástek.

Schéma - 6. Přidejte do schématu kondenzátory Schéma - 6. Přidejte do schématu kondenzátory. Opět otevřete okno Add Part a ze seznamu vyberte knihovnu Misc. Zadejte CAP* a Apply; tím se zobrazí v dané knihovně pouze součástky začínající na CAP Vyberte součástku s názvem CAP7343 a přidejte pomocí Add. Posuňte okno, aby bylo schéma vidět.

Schéma - 7. Jeden kondenzátor umístěte vlevo od regulátoru a druhý dále vpravo.

Schéma - 8 Z okna Add part přidejte kondenzátor CAP1206 a okno zavřete Schéma - 8 Z okna Add part přidejte kondenzátor CAP1206 a okno zavřete. Před umístěním otočte značku poomocí CTRL+ R o 90 °.

Schéma - 9. Přidejte do schématu cívku a diodu podle obrázku dole Schéma - 9. Přidejte do schématu cívku a diodu podle obrázku dole. Pro cívku použijte součástku IND-; obojí z knihovny Misc.

Schéma - 10. Přidejte hodnoty součástek Schéma - 10. Přidejte hodnoty součástek. Ujistěte se, že je zapnuta volaba výběru součástky tím, že kliknete na prázdnou oblast a z pravého tlačítka zvolíte Select gates. Také toho lze dosáhnout kliknutím na tlačítku na liště filtru. Dvojklikem na značce levého kondenzátoru se otevře okno Properties. Kliknutím na tlačítku Attributes se otevře okno atributů součástek

Schéma - 11. V poli Value doplňte hodnotu 100 uF Schéma - 11. V poli Value doplňte hodnotu 100 uF. Stiskem OK uzavřete okno Part Attributes a vrátíte se do okna Part properties. Ve výchozím nastavení se hodnota CAP7343 ve schématu neobjeví – změnu provedete stiskem tlačítka Visibility v následujícím okně. Zobrazení hodnoty kondenzátoru umožníte zaškrtnutím Value v pravé straně okna.

Schéma - 12 Schéma nyní vypadá takto:

Schéma - 13. Opakujte tento postup a zadejte následující hodnoty Schéma - 13. Opakujte tento postup a zadejte následující hodnoty. Pravý kondenzátor 100 uF , prostřední 0.01 uF , cívka 33 uH

Schéma - 14. Změňte pouzdra přiřazená cívce a diodě Schéma - 14. Změňte pouzdra přiřazená cívce a diodě. Obě součástky mají výchozí nastavení jako klasické – změníme je na SMD. Dvojklikem na cívce otevřete okon Part properties, kde tlačítkem Decals otevřete okno přiřazení pouzder. Po stisknutí Browse se otevře okno Get PCB decal from Library, které funguje obdobně jako okno Add part.

Schéma - 15. Pouzdro pro cívku má označení IND7 a je v knihovně Common Zvolíme toto pouzdro a stiskneme OK. Pak dejte Ok v okně PCB Decal Assignment a zavřete okno part Properties. Opakujte pro diodu volbou DIODE2 z knihovny Common.

Schéma - 16. Nyní do schématu přidáme dva dvoupinové konektory – jeden Schéma - 16. Nyní do schématu přidáme dva dvoupinové konektory – jeden pro vstupní napětí 12 V a druhý pro 3,3V výstup. Z okna Add Part vyberte connect knihovnu a do pole Items filter zadejte Header* . Ze se seznamu pak vyberte a vložte Header02. S každým pinem konektoru systém pracuje jako se samostatným hradlem v IO a musí být tedy vkládán jednotlivě. Dva piny dejte vlevo a dva vpravo (zrcadlově otočte).

Schéma - 17. Schéma nyní vypadá takto:

Schéma - 18. Součástky propojte Schéma - 18. Součástky propojte. Stiskněte tlačítko na liště návrhu pro aktivaci režimu propojování. Umístěte kurzor na pin 7 obvodu LM2675 a jedním kliknutím začnete kreslit spoj. Pohybujte kurzorem vlevo až bude na stejné úrovi jako kondenzátor a klikněte pro přidání rohu. Pohybujte kurzorem dolů až na horní vývod levého kondenzátoru a kliknutím spoj ukončíte.

Schéma - 19. Pokračujte s přidáváním spojů až je obvod celý zapojen. Pro odstranění špatně položených spojů se ujistěte, že filtr selekce umožňuje výběr spojů. Klikněte na spoji, který chcete odstranit a stiskněte DEL. Můžete také aktivavat režim Del tlačítkem na liště.

Schéma - 20. Přidání napájení a země Schéma - 20. Přidání napájení a země. Začněte natahovat spoj z nejspodnějšího spoje dolů a z kontextového menu zvolte Ground a umístěte kliknutím. Podobným způsobem vložte napájení. Začněte na spoji s pinem 7 obvodu LM2675 a táhněte spoj nahoru. Z kontextového menu zvolte Power a kliknutím umístěte. Opakujte u spoje z pravého horního pinu konektoru.

Schéma - 21. Schéma nyní vypadá takto:

Schéma - 22. Standardně jsou všechna napájení automaticky připojena ke spoji se jménem +5V. V našem schématu to změníme dvojklikem na levém symbolu napájení - otevře se okno Net Properties. Do pole Net name zadáme +12V a zaškrtneme čtvereček Nat Name Label. Potvrdíme tlačítkem OK.

Schéma - 23. Hotové schéma, které nyní vypadá takto, uložíme.