Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Advertisements

MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaná střední škola,Slaný
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Volnočasové projekty a EU financování
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Zlepšujeme ochranu obyvatelstva Investujeme do záchranářů.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Dobrovolní hasiči.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Pomůcky a materiály pro výuku Ochrany člověka za mimořádných událostí.
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o postupu příprav Rámce pro investice do infrastruktury Červen 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Národní základna humanitární pomoci Logo vaší společnosti vložíte na snímek následujícím způsobem: V nabídce Vložit vyberte příkaz Obrázek. Najděte soubor.
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Kompresní stanice Jirkov
Dotace Jihomoravského kraje Vodní záchranné službě Českého červeného kříže 10. srpna 2011.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky Základní informace

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Cílem projektu Národní centrum pro krizovou připravenost a výcvik složek integrovaného záchranného systému (IZS) je: 1. vytvoření potřebné centralizované infrastruktury pro jednotný celostátní systém vzdělávání a praktického výcviku složek IZS, a to včetně nácviku jejich součinnosti v podmínkách blížících se reálným krizovým situacím, 2. umožnění užšího propojení s vědeckými a výzkumnými programy a jejich ověřování v záchranářské praxi (bezpečnostní výzkum). Projekt zahrnuje vybudování Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky, v jehož rámci bude potřebná infrastruktura vytvořena.

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Projekt je lokalizován do Královéhradeckého kraje, konkrétně do města Hradec Králové. Akademie Hasičského záchranného sboru ČR vznikne revitalizací bývalého vojenského areálu (Hradec Králové – katastrální území Věkoše a Pouchov). Gestorem projektu je Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Součástí Akademie Hasičského záchranného sboru ČR bude: Vzdělávací zařízení včetně odpovídajícího počtu obslužného personálu, které bude mít lůžkovou kapacitu pro cca 480 frekventantů. Do areálu budou soustředěny stávající vzdělávací zařízení požární ochrany (mimo Brna). Výcvikový polygon pro praktický výcvik a prostor pro součinnostní nácvik základních složek IZS. Vícesektorové pracoviště (spec. exteriérové plochy, víceúčelová hala s nejmodernějšími technologiemi, kontejnerový testovací a simulační výcvikový systém, objekty umožňující nácvik záchranných prací v odlišných technických podmínkách - simulace dálnice, železnice, práce ve výškách a nad volnou hloubkou atd., venkovní a vnitřní sportoviště, bazén pro výcvik potápěčů, horolezecká stěna aj.).

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Kapacity pro bezpečnostní výzkum a ověřování výsledků výzkumu v praxi vč. propojení vědecko-výzkumných aktivit s pedagogickou činností (do areálu bude přemístěn stávající Institut ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč). Školní požární stanice pro praktický výcvik frekventantů i v rámci dalšího vzdělávání, aj. Takto koncipovaný projekt vybudování Akademie Hasičského záchranného sboru ČR je jedním ze stěžejních projektů ČR v rámci péče o bezpečnost občanů, institucí a podnikatelských subjektů a jejich majetku.

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Simulace dálnice

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Simulace železnice

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Simulace nákupního centra

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Simulace obytných domů Kontejnery pro nácvik hoření, zásobníky na plyn

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Tělocvična

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Sportoviště

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Projekt generuje: významné přínosy pro složky IZS, zmíněno v předchozím textu b) sociální přínosy, ke kterým patří: snížení míry ohrožení životů občanů, majetku a životního prostředí v důsledku mimořádných událostí, rostoucí počet zachráněných osob, zvířat a zamezení škod na životním prostředí,

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR c) ekonomický dopad projektu je spojen s významnou investicí v městě Hradec Králové i v královéhradeckém regionu. V souvislosti s provozem Akademie HZS ČR budou vygenerovány stovky dalších pracovních příležitostí (přímých a nepřímých). Investice generuje další přínosy, ke kterým patří: využívání školicích prostor a ubytovacích kapacit královéhradeckého regionu při pořádání konferencí, mezinárodních seminářů na úseku prevence a řešení rizik, výcviků, výstav aj.

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR Aktuální stav: Přípravné projektové práce Příprava nezbytných podkladů pro schvalovací proces projektu a národní úrovni a Evropskou komisí

Akademie Hasičského záchranného sboru ČR O potřebnosti vybudování Akademie Hasičského záchranného sboru ČR a mezinárodní prestiži zařízení obdobného charakteru svědčí i skutečnost, že Česká republika je poslední zemí Evropské unie, která takové zařízení dosud nevlastní.

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Dotazy, informace?? MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky www.hzscr.cz/akademie