„Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci je na základě tísňové výzvy, není-li.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Mobilní kontaktní a koordinační centra.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
model fungování a praxe
Typová činnost složek IZS při společném zásahu u mimořádné události s velkým počtem raněných a obětí STČ – 09/IZS.
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Úřad práce České republiky
KOMUNIKACE IS VÝJEZD A PORTÁLU PRO JSDH PORT.ALL
Role Úřadu Regionální rady
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Hlavní město praha a integrace cizinců
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
eRecept – komunikace se základními registry
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Pozemkové úpravy.
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Transkript prezentace:

„Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému“ (IS IZS)

Struktura prezentace projektu IS IZS Podstata a základní cíle projektu Gestor projektu Struktura projektu Harmonogram projektu Financování projektu Shrnutí

Podstata a základní cíle projektu IS IZS

Podstata projektu IS IZS Projekt směřuje do: operačních středisek základních složek IZS, která jsou určena pro komunikaci s občanem v tísni a pro rychlé nasazení sil a prostředků. Projektem bude nastaven a budován: jednotný standard operačních středisek základních složek IZS. Pomocí nasazení moderních informačních a komunikačních technologií (ICT) bude zajištěna vyšší úroveň interoperability základních složek IZS a bude dosažena jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek IZS.

Základní cíle projektu IS IZS zvýšit kvalitu služeb poskytovaných občanovi na úseku tísňového volání při mimořádných událostech zkrátit čas mezi tísňovým volání a zásahem na místě při mimořádné události sjednotit úroveň informačních systémů operačních středisek základních složek IZS nasadit velmi moderní technologie a nově využívat informace

Hlavní dopady projektu IS IZS Pro občana: Snížení následků mimořádných událostí v případě společných akcí více složek IZS díky rychlejším a provázanějším zásahům. Ty umožňuje plně dostupné tísňové volání, přesnější určení místa mimořádné události, okamžité zahájení činností potřebných složek ISZ a rychlejší přeprava na místo mimořádné události. Pro složky IZS: Možnost efektivní výměny a sdílení dat a informací mezi základními složkami IZS, možnost lepší koordinace a vybudování unifikované technologie pro příjem tísňového volání.

„Ideové řešení projektu IS IZS“ NIS IZS Střechová část projektu IS IZS co je pro všechny složky IZS společné dílčí projekty základních složek IZS (po krajích)

Gestor projektu IS IZS

Gestor projektu IS IZS Ministerstvo vnitra-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (MV-GŘ HZS ČR) Subjekty zapojené do příprav projektu IS IZS MV-GŘ HZS ČR HZS krajů Policejní prezídium Policie ČR Krajská ředitelství Policie ČR Ministerstvo zdravotnictví zdravotnické záchranné služby krajů

Struktura projektu IS IZS

Řídící a organizační struktura projektu IS IZS Řídící výbor Projektový tým Řešitelské týmy Koncepční rozhodování Prosazuje potřeby projektu do všech složek Vytyčuje právní, finanční a smluvní rámce Předseda ŘV Konzistence projektu Řídí a koordinuje projekt Zajišťuje jeho technickou podporu Provádění projektu Dílčí a ad hoc týmy Realizují konkrétní výstupy projektu Místopředseda ŘV Členové ŘV Projektová kancelář sponzoři projektu Věcný gestor Projektový manažer Architekt – Metodik Vedoucí řešitelských týmů Zástupce dodavatele Vedoucí týmu za dodavatele Pracovníci dodavatele Člen týmu Vedoucí řešitelského týmu zpravidla měsíčně zpravidla týdně podle potřeby (i denně) reporting eskalace

Metodika řízení projektu IS IZS První verze byla vytvořená týmem HZS ČR Definování rolí v projektu Schéma organizační struktury projektu Na jejím základě s přispěním Programové kanceláře Ministerstva vnitra vznikla oficiální metodika pro řízení projektů na MV ČR „Metodika řízení projektů Ministerstva vnitra“ Struktura metodiky Standardy projektu Systém řízení projektu Životní cyklus projektu Šablony pro řízení projektu

Struktura a počet dílčích projektů v rámci projektu IS IZS Střechové řešení projektu „Národní informační systém integrovaného záchranného systému“ (NIS IZS) Krajské standardizované projekty základních_složek IZS PČR HZS ČR ZZS krajů „Střechové řešení“ Stejné pro všechny složky IZS Krajské standardizované projekty

Harmonogram a etapizace projektu IS IZS

Etapizace projektu IS IZS Přípravná fáze projektu 2008 – 2009 Ideové řešení projektu Definice potřebnosti projektu Realizační fáze projektu 2010 – 2013 Implementace projektu Provozní fáze projektu 2013 – 20… Udržitelnost projektu Provoz projektu

Financování projektu IS IZS

Dotační titul projektu IS IZS = Integrovaný operační program Priorita 3 Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Oblast intervence 3.4 Služby v oblasti prevence a řešení rizik Žadatelé (předkladatelé projektů) o podporu z IOP: MV-GŘ HZS ČR krajská ředitelství P ČR krajská ředitelství HZS ZZS krajů

Rozpočet projektu IS IZS Celková alokace projektu 77 175 495 EUR ve struktuře až 85% podpora ze strukturálních fondů Evropské unie a min. 15 % kofinanční podíl žadatelů (národní spolufinancování). Integrační platforma Integrační platforma cca 120 mio Kč NSPTV cca 130 mio Kč NSPTV Střecha – tento projekt cca 25% celkové alokace v EUR GIS Operační řízení HZS ČR cca 25 % celkové alokace v EUR Operační řízení PČR cca 26 % celkové alokace v EUR Operační řízení ZZS cca 24 % celkové alokace v EUR

Shrnutí dosavadních úspěchů přípravné fáze projektu IS IZS

Shrnutí Vytvoření předpokladu pro realizaci sdílení dat mezi základními složkami IZS je velký úspěch Stejně jako vytvoření platformy pro průběžnou diskuzi mezi základními složkami IZS Realizační fáze je za dveřmi, nestačí jen dobře začít, je třeba i zdárně pokračovat a projekt realizovat a hospodárně provozovat. Držte nám palce!

„Jednotná úroveň informačních systémů operačního řízení a modernizace technologií pro příjem tísňového volání základních složek integrovaného záchranného systému“ Info: Jiří Lazar Žižka Projektový manager Tel: +420 950 819 850 Email: jiri.lazar.zizka@grh.izscr.cz