Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

30. 9. 2009 Mobilní kontaktní a koordinační centra.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "30. 9. 2009 Mobilní kontaktní a koordinační centra."— Transkript prezentace:

1 30. 9. 2009 Mobilní kontaktní a koordinační centra

2 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 2 Obsah projektu Realizace projektu je zaměřena na:  vytvoření plně funkčních mobilních kontaktních a koordinačních center (MKKC), tzv. „front office“, která budou v případě mimořádné události poskytovat základní informace o prevenci nebo opatřeních k předcházení či eliminaci hrozících nebo vzniklých následků rizik občanům přímo na daném místě;  možnost MKKC operativně se přesouvat i dlouhodoběji působit na místě;  průběžné zpracovávání a vyhodnocování aktuálních poznatků a zajišťování koordinace vzniklé situace

3 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 3 76 speciálních motorových vozidel Jedná se o pořízení 76 speciálních motorových vozidel s moderní informační a komunikační technikou a dalším speciálním vybavením např.:  odolná výpočetní technika  kontejner první pomoci a první záchrany  osvětlovací zařízení, megafon, proměnná informační LED tabule  přístřešek, elektrocentrála  vozidlová radiostanice, mobilní telefon pro zajištění efektivní akceschopnosti Policie ČR v rámci IZS. Technologie MKKC bude plně kompatibilní s nově budovanou technologií operačních středisek IZS.

4 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 4 Rozpočet projektu Projekt je spolufinancován Strukturálním fondem EU – ERDF (Evropským fondem pro regionální rozvoj) v rámci Integrovaného operačního programu, Oblasti podpory: 3.4 – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik, aktivity e) Zřízení kontaktních a koordinačních center po celém území ČR. Cíl podpory: Konvergence 123 Celkový rozpočet projektu: 123 mil. Kč Integrovaný operační program - Evropská unie (85% alokace) Rozpočet Policie ČR - Česká republika (15% alokace)

5 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 5 Období realizace Přípravná fáze Přípravná fáze projektu: květen - srpen 2008 -Zpracování a předložení žádosti o finanční podporu do hodnotícího procesu Realizační fáze Realizační fáze projektu: září 2008 – září 2009 -Vyhlášení výběrových řízení, dodávky a zkušební provoz udržitelnost následujících pět let Fáze udržitelnosti projektu: následujících pět let Provozní fáze Provozní fáze projektu: užívání MKKC dle závazných předpisů EU, ČR a PČR (PŘÍRUČKA užívání mobilních kontaktních a koordinačních center, prioritně určených pro podporu v případě technologických či živelních katastrof)

6 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 6 Ilustrační nákres vozidla

7 30. 9. 2009Mobilní kontaktní a koordinační centra l pplk. Mgr. Hana Fidranská 7 Děkuji za pozornost. POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Kancelář projektů a evropských fondů e-mail: kpef@mvcr.cz www.policie.cz Strojnická 27 170 89 Praha 7


Stáhnout ppt "30. 9. 2009 Mobilní kontaktní a koordinační centra."

Podobné prezentace


Reklamy Google