TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Doktorské studium na AF
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta lesnická a environmentální
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Institut environmentálního inženýrství 546
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
ERERI ERERI (Energy, Raw Materials and Environment - Research Infrastructure) : Výzkumná infrastruktura pro suroviny, energetiku a životní prostředí RNDr.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Doktorské studium na AF
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
VŠB - Technická univerzita Ostrava Hornicko-geologická fakulta Vedoucí IEI Radmila Kučerová TVIP 2016.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Katedra elektrotechniky
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Ostravská univerzita (1991 → )
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
26 let Inženýrství ochrany životního prostředí
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Zpráva o studiu za rok 2016 Zdeňka Chmelíková
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Studijní obor Fyzioterapie
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zpráva o studiu za rok 2013 Zdeňka Chmelíková
Studijní obor Bc. Regenerace a výživa ve sportu NMgr
Institut environmentálního inženýrství
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Transkript prezentace:

TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství VŠB - Technická univerzita Ostrava Institut environmentálního inženýrství TVIP 2017 doc. Ing. Silvie Heviánková, Ph.D. pověřena vedením IEI www.hgf.vsb.cz

Institut environmentálního inženýrství Posláním institutu je zajištění následujících činností: výchova odborníků ve strukturovaném studiu (bakalářském, magisterském) vědecká výchova odborníků v doktorských studijních programech Počet akademických pracovníků na IEI 28 Počet THP pracovníků na IEI 4 Počet oborů Bc. 4 Mgr. 5 Ph.D. 2 Kombinované studium – Ostrava, Most http://iei.vsb.cz

Institut environmentálního inženýrství Institut se vnitřně člení na 3 oddělení: oddělení odpadového hospodářství a biotechnologií  oddělení technologie a hospodaření s vodou  oddělení ochrany životního prostředí a znovuvyužití brownfields  http://iei.vsb.cz

Bakalářské studijní programy: Zpracování a zneškodňování odpadů Institut environmentálního inženýrství Oddělení odpadového hospodářství a biotechnologií Bakalářské studijní programy: Zpracování a zneškodňování odpadů Prezenční 17; Kombinované 86 Environmentální biotechnologie Prezenční 17 Magisterské studijní programy: Prezenční 21; Kombinované 75 Minerální biotechnologie Prezenční 10 http://iei.vsb.cz/odpady

Zpracování a zneškodňování odpadů Institut environmentálního inženýrství Oddělení odpadového hospodářství a biotechnologií Zpracování a zneškodňování odpadů cílem tohoto oboru je výchova technologa schopného zvládnout technicky i organizačně zajistit a řídit procesy a technologie spojené s odpadovým hospodářstvím a nakládání s odpady. Odborné zaměření odpadové hospodářství, úprava nerostných surovin a odpadů, recyklace odpadů informatika v odpadovém hospodářství projektování technologií http://iei.vsb.cz/odpady

Environmentální/minerální biotechnologie Institut environmentálního inženýrství Oddělení odpadového hospodářství a biotechnologií Environmentální/minerální biotechnologie Cílem tohoto oboru je výchova odborníka znalého technologie bioprocesů spojených s úpravou nerostných surovin a ochranou životního, který bude aplikovat biotechnologie při těžbě a zpracování nerostných surovin, při čištění odpadních vod a při sanacích starých ekologických zátěží. Odborné zaměření biotechnologie, mikrobiologie obecná i speciální, mineralogie, geoekologie, biologie a biochemie, staré ekologické zátěže, ekotoxikologie http://iei.vsb.cz/odpady

Bakalářský studijní program: Technologie a hospodaření s vodou Institut environmentálního inženýrství Oddělení technologie hospodaření s vodou Bakalářský studijní program: Technologie a hospodaření s vodou Prezenční 47; Kombinovaná 46 Magisterský studijní program: Prezenční 46; Kombinovaná 22 http://iei.vsb.cz/voda

Technologie a hospodaření s vodou Institut environmentálního inženýrství Oddělení technologie hospodaření s vodou Technologie a hospodaření s vodou Cílem tohoto oboru je výchova odborníka, který se uplatní jako technický pracovník vodohospodářských organizací a podniků provozujících vodní hospodářství a který také bude řídit technologické procesy dopravy, úpravy a čištění vody. Odborné zaměření hospodaření s vodou, čištění odpadních vod, úprava vod, vodohospodářská zařízení voda v krajině http://iei.vsb.cz/voda

Bakalářské studijní programy: Environmentální inženýrství Institut environmentálního inženýrství Oddělení ochrany životního prostředí a znovuvyužití brownfields Bakalářské studijní programy: Environmentální inženýrství Prezenční 39; Kombinovaná 25 Magisterské studijní programy: Prezenční 44; Kombinovaná 41 Evropská škola pro technické znovuvyužití brownfields Prezenční 42 http://iei.vsb.cz/enviro

Environmentální inženýrství Institut environmentálního inženýrství Oddělení ochrany životního prostředí a znovuvyužití brownfields Environmentální inženýrství Cílem tohoto oboru je výchova profesního specialisty v oborech ochrany a tvorby životního prostředí, specifikem je široký profesní záběr absolventa. Odborné zaměření environmentální chemie, botanika, zoologie, ekologie rostlin a živočichů, klimatologie, aplikovaná ekologie http://iei.vsb.cz/enviro

Evropská škola pro technické znovuvyužití brownfields Institut environmentálního inženýrství Oddělení ochrany životního prostředí a znovuvyužití brownfields Evropská škola pro technické znovuvyužití brownfields Cílem tohoto obor výchova odborníka, který se uplatní v pozicích manažerů a technologů v podnicích zaměřených na regeneraci opuštěných průmyslových prostor, krajin a území nebo při tvorbě urbanistických studiích. Odborné zaměření aplikovaná ekologie, industriální architektura, metody regenerace krajiny, socioekonomické a ekonomické nástroje pro znovuvyužití brownfied, http://iei.vsb.cz/enviro

Institut environmentálního inženýrství Doktorské studium studijním program Inženýrská ekologie studijní obor Ochrana životního prostředí v průmyslu Prezenční 18; Kombinovaná 26 studijním programu Nerostné suroviny studijní obor Úpravnictví Prezenční 30; Kombinovaná 41 Studenti prezenční formy studia jsou zapojeni do výzkumných projektů na IEI (mezinárodních i národních projektů, SGS..), zahraniční stáže, seminář akademického psaní, atd. http://iei.vsb.cz

Institut environmentálního inženýrství Laboratoře Laboratoře environmentální analýzy a úpravy vzorků Laboratoře technologie vody Laboratoř pedologie a environmentálních rizik Laboratoř mikrobiologie Laboratoř výzkumu využití druhotných surovin Laboratoř úpravy nerostných surovin a odpadů Laboratoř zpracování nerostných surovin Laboratoř organické geochemie Laboratoře aplikované ekologie Laboratoř environmentálních studií Laboratoř brownfieldů Laboratoře výzkumných projektů, AA spektrometrie a přípravna vzorků Sklad vzorků http://iei.vsb.cz

Institut environmentálního inženýrství Významné projekty v roce 2016 a 2017 Výzkum možností využití umělé infiltrace pro zkapacitnění zdrojů podzemních vod v suchých obdobích (2016-2018, MZe) Výzkum zpracování, využití a zneškodňování odpadních produktů z bioplynových stanic (2013-2017, MZe) Institut čistých technologií těžby a užití energetických surovin - Projekt udržitelnosti (2015-2019, MŠMT) Výzkum technologických možností získávání vzácných kovů v ČR s ohledem na minimalizaci dopadů na životní prostředí a jejich legislativní zajištění (2015- 2016, TA ČR) Hodnocení zdrojů a rizik spojených s invazními druhy rostlin v příhraniční oblasti (2017-2019) Spolupráce VŠB-TU/GIG Katowice na průzkumu hořících hald na obou stranách společné hranice (2017-2019) http://iei.vsb.cz

Institut environmentálního inženýrství Propagace IEI, péče o studenty Problém – počet studentů a jejich úbytek po 1. ročníku bc. studia Propagační tým IEI Česká republika; Slovenská republika Přednášky na středních školách Praxe na IEI a soutěže pro studenty středních škol Webové stránky, Facebook Fakultní střední školy, Gymnázia a střední školy – smlouva o vzájemné spolupráci Mentorský program Program „Péče o talentované studenty“ http://iei.vsb.cz

Děkuji za pozornost ¨ f Institut environmentálního inženýrství http://iei.vsb.cz