Pečovatelská služba.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Sociální služby města Velké Meziříčí
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Tereza Kloučková, MPSV
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Služby pro seniory žijící v rodině nebo vlastní domácnosti.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Pravidla pro tvorbu sítě sociálních služeb v JMK pro rok 2020
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Krajský úřad Jihočeského kraje, Odbor sociálních věcí
Transkript prezentace:

Pečovatelská služba

Pečovatelská služba terénní nebo ambulantní služba poskytována osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení a rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby

Pečovatelská služba II. služba sociální péče ve vymezeném čase v domácnosti osob a v zařízeních sociálních služeb

Základní úkony pečovatelské služby Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu Poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy Pomoc při zajištění chodu domácnosti Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Rozdíl Pečovatelská služba Osobní asistence Péče o vlastní osobu Hygiena Strava Domácnost Kontakt se společenským prostředím Péče o vlastní osobu Hygiena Strava Domácnost Kontakt se spol. prostředím Aktivizace, vzdělávání Uplatňování práv a oprávněných zájmů

Cílová skupina osob Senioři Zdravotně postižení Rodiny se 3 a více dětmi Při zhoršení zdrav. stavu a sebeobslužnosti

Úhrada pečovatelské služby Max. výše je 120 Kč/hodinu 160 Kč denně za celodenní stravu (3 hl. jídla) 75 Kč za oběd 25 Kč za úkon (dovoz nebo donáška jídla) 110 Kč za úkon (velký nákup, nákup ošacení 60 Kč za kilogram prádla za úkony (praní, oprava, žehlení)

Pečovatelská služba bez úhrady a) rodinám, ve kterých se narodily současně 3 nebo více dětí, a to do 4 let věku těchto dětí b) účastníkům odboje c) osobám, které byly neoprávněně odsouzeny, výkon vazby nebo trestu odnětí svobody (min.12 měsíců) d) osobám, které byly zařazeny v táboře nucených prací nebo v pracovním útvaru (min.12 měsíců) e) pozůstalým manželům (manželkám) po osobách uvedených v písmenech b) až d) starším 70 let

Personál pečovatelské služby Dle zákona č.108/2006 Sb. Pracovník v sociálních službách Přímá péče o klienta

Zřizovatel pečovatelské služby Kraj nebo obec - příspěvková organizace Nestátní organizace Financování – částečně z rozpočtu kraje nebo obce - přímé platby klientů - sponzoring

Dům s pečovatelskou službou Zřizovatelem je většinou město. Jsou zřizovány jako domy zvláštního určení. Klient platí nájem, zvlášť si sjednává pečovatelské služby. Podmínkou je trvalý pobyt ve městě a potřeba pečovatelské služby (několik hodin denně). Posuzují se kritéria naléhavosti.

Organizace v Chrudimi a okolí Farní charita, Školní náměstí – CHOPS Centrum sociálních služeb a pomoci Chrudim, Soukenická – pečovatelská služba i dům s pečovatelskou službou

Zdroje Matoušek Oldřich, Slovník sociální práce, Portál, Praha, 2008 Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách http://chrudim.charita.cz/ Matoušek Oldřich, Sociální služby, Portál, Praha, 2007 http://www.socialni-sluzby.cz/domy-s-pecovatelskou-sluzbou.ph http://www.socialni-sluzby.cz/pecovatelska-sluzba.php http://chrudim.charita.cz/projekty/chops/