Tereza Krůželová, Veronika Sloupová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Pavel Černý Cíle ERC v ČR Možnosti spolupráce ekumenického hnutí v ČR.
Advertisements

Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Σ Vznik sociologie. zakladatelem je Auguste Comte ( ) francouzský pozitivista řídí se třemi zásadami: POZNAT, PŘEDVÍDAT a JEDNAT Sociologie se.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Globální svět.
Pastorace mládeže v katolické církvi
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Co se ti vybaví?. 16. století Hnutí, které usilovalo o reformu (nápravu) církve.
Modleme se k Pánu žně! - ÚNOR. 3 modlitby za misii pro měsíc únor V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry v.
“Vešli jsme do doby,kdy by se každý člen církve měl chopit zdravotně- misijní práce.“ Testimonies Vol. 7, p. 62 Povolání církve.
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
Modleme se k Pánu žně. Listopad Pronásledovaní křesťané v Číně Nezasažený národ Ujgurové v severozápadní Číně Misijně nasazení pastoři.
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
Modleme se k Pánu žně! - září. 3 modlitby za misii pro měsíc září V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry v.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
Ústav světových dějin Obor Historie – evropská studia.
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Modleme se k Pánu žně LISTOPAD Aby vytrvali ve víře i přes fyzické a psychické násilí a zakoušeli Boží moc. Aby vytrvali ve víře i přes fyzické.
Modleme se k Pánu žně! – říjen. 3 modlitby za misii pro měsíc říjen 1. za pronásledované bratry a sestry v určité zemi 2. za vybraný nezasažený národ.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
Předmět: Občanská výchova Ročník: první Téma: Soudobý svět
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
Západní náboženství.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Geografie Věda, která zkoumá krajinnou sféru (od 6 – 70 km pod zemským povrchem – až po 30 km nad zemským povrchem) Jaký je svět kolem nás? Proč je plný.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Náboženství v Asii Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-5 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Obyvatelstvo Evropy V Evropě žije 742 milionů obyvatel Třetí nejlidnatější světadíl (po Asii a Africe) Nejvyšší průměrná hustota zalidnění – population.
V ERONIKA H LUBINKOVÁ Velehrad je všeobecně známý jako poutní místo, které nese odkaz Cyrila a Metoděje. Ze sdělovacích prostředků se dovídáme o.
ARABSKÁ ŘÍŠE Učebnice od s. 40. ISLÁM Monoteistické náboženství Bůh ALLÁH Zakladatel -prorok MUHAMMAD Posvátná kniha KORÁN Vznik na Arabském poloostrově.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.1.5 Křesťanská církev Název sady: Raný a vrcholný středověk.
Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Jsem katolík. Jak a čím se liším od ostatních?
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Papuánská Velká noc Filip Breindl.
Něcisté, ateisté a agnostici: Čemu v Česku věříme?
Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Náboženství a fanatismus
STŘETÁVÁNÍ KŘESŤANSTVÍ
Muž s koženým kloboukem
Křesťanství Jedno z nejrozšířenějších světových náboženství Prorokem je Ježíš Kristus Abrahámovské náboženství Monoteistické náboženství Křesťanství vzniklo.
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Úvod do středověku.
Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Transkript prezentace:

Tereza Krůželová, Veronika Sloupová Za misionáři Amazonie Tereza Krůželová, Veronika Sloupová

Filip Briendl Zástupce šéfredaktora rádia Proglas a vedoucí zpravodajské redakce Absolvent teologické fakulty v Českých Budějovicích Navštívil: Papua-Nová Guinea, Zambie, Guyana, Surinam, Srí Lanka Autorem: Za misionáři Amazonie, Papuánská Velká noc

Rádio Proglas Křesťanská rozhlasová stanice se sídlem v Brně Vznik roku 1995 Nadační fond rádia Proglas – shromažďování dárcovské finanční pomoci Síří evangelium a křesťanskou kulturu pomocí hudby a mluveného slova

Papežská misijní díla První zmínky z roku 1853 V komunismu zakázaní -> činnost obnovena roku 1993 Patronem je biskup Mons. Jan Graubner Řídí a koordinují činnost misií v katolické církvi Bojují proti chudobě, negramotnosti, nemocem, vykořisťování Financovali přes 3500 projektů v Africe, Asii a Latinské Americe

Za misionáři Amazonie Filip Briendl Jiří Šlégr – národní ředitel Papežských misijních děl v ČR Martin Rýznar – filmový dokumentarista

Surinam Guyana Hlavní město: Georgetown Státní zřízení: Kooperativní Republika Guyana Náboženské složení:49 % protestanti, 8 % římští-katolíci, 28 % hinduisté, 7 % muslimové, 4 % domorodá náboženství, 4 % ateisté Hlavní město: Paramaribo Státní zřízení: Republika Surinam Náboženské složení: křesťané: 48 % (protestanti 25 %, katolíci 23 %), hinduisté: 27 %, muslimové: 20 %, domorodé víry: 5 %

"Na podzim 2009 jsme s P. Jiřím Šlégrem začali plánovat cestu do Guyany a Surinamu. Věděli jsme, že nejedeme na výlet, že naším cílem je zviditelnit potřeby dvou neznámých států na severovýchodě jihoamerického kontinentu, a přiblížit zejména činnost tamní církve, která přes relativně malý počet věřících vykonává velké dílo v sociální a vzdělávací oblasti nebo v pastoraci vzdálených a řídce zalidněných pralesních oblastí."

„Viděli jsme, jak zásadně se liší životní styl v hlavním městě Paramaribu, metropoli blížící se Evropě, a na venkově, v pralese, kde lidé mají velmi skromné životní podmínky bez elektrifikace a dalších věcí, které považujeme za samozřejmé. Všichni ale mají společnou pohostinnost, jakousi radost ze života a víru“

Zdravím z Guyany! Doufám, že se Vám daří dobře! Rádi bychom využili této příležitosti a vyjádřili upřímnou vděčnost Vám a lidem z České republiky, jejichž šlechetnost nám dovoluje uskutečňovat naše pastorační snahy. Modlíme se, aby Boží požehnání opravdu obohatilo Vaše životy. S velkou vděčností a modlitbami Rock Behary diecézní ředitel PMD, Guyana

Děkujeme za pozornost!