Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."— Transkript prezentace:

1 Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry

2 Pronásledování v TURECKU

3 Církev v Turecku ohrožuje radikální islám, etnické konflikty a režim, který má za cíl islamizaci země. Obnovené střety mezi ozbrojenými vládními silami a Kurdy podněcují turecký nacionalismus k novým výšinám, což působí na všechny věřící, ovšem na konvertity od islámu nejvíce. Tlak, který je na ně vyvíjen, přichází zejména ze strany rodiny a komunity a je mimořádně ostrý. Ukázalo se již, že islámští fundamentalisté jsou v Turecku ohromnou hrozbou pro protestantské pastory. Věřící muslimského původu mohou očekávat podobné zacházení. (Open Doors)

4 Modleme se: Za Turecko ve stínu aktuálních souvislostí, jako nedávných teroristických útoků a čistek prezidenta po neúspěšném vojenském puči. Aby Bůh ochraňoval křesťany před stále více se radikalizující zemí.

5 Nezasažený národ kurdů v turecku

6 Kurdové jsou nejpočetnější národ na světě bez vlastního státu
Kurdové jsou nejpočetnější národ na světě bez vlastního státu. Kurdů je na 30 milionů, z toho polovina žije v Turecku, další pak v Iráku, Sýrii, Iránu a dalších zemích V dnešní vypjaté době, kdy Kurdové bojují proti Islámskému státu, se obnovily střety mezi tureckými ozbrojenými silami a Kurdy.

7 Jsou mnohá svědectví Kurdů, kteří utíkají před IS z Kobane a dalších měst v Sýrii a Iráku. Tito lidé nechtějí mít nic společného s islámem, jak ho poznali, a nalézají Krista. Tito lidé jsou pak nejlepšími evangelisty.

8 Modleme se: Za zasažení Kurdů evangeliem.
Za malé kurdské sbory v oblasti. Za pokoj pro tento národ.

9 Misie z CR ˇ ˇ Za průlom v oblasti vysílání nových misionářů.


Stáhnout ppt "Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry."

Podobné prezentace


Reklamy Google