Surová kůže připravená na výrobu pergamenu. Námok kůže ve vodě. Foto:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
52_INOVACE_ZBO2_0464Ho Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Advertisements

Databázové systémy 2 Cvičení č. 5 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice.
HYDROXIDY AutorMgr. Žaneta Hrubá Datum vytvoření Datum ověření ve výuce Ročník8. ročník Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborChemie.
VÝROBA CUKRU Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov, Jiráskova 888.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
pokrývá tělo dospělý – 1,2 až 1,85 m 2  12% hmotnosti těla (4 - 4,5 kg) tloušťka - 0,5 - 4 mm barva kůže – velmi variabilní Kůže.
Skotský mechanik,fyzik Zajímal se o různé přístroje a různé mechanické pomůcky W=1J Zemřel ve svém domě.
Výroba oceli Většina surového železa se dále zpracovává na OCEL. Ocel se vyrábí ve specializovaném hutním provozu, který se nazývá ocelárna. Výroba oceli.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
. EU_52_sada 1_03_ZPM_Výroba draků netradičně_Lich Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Eva Lichá Anotace.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Hmotná kultura a každodenní život III
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Měření objemu pevného tělesa
Pro více informací nebo rezervaci volejte na
Výroba instantních prášků 1
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Zdeněk Ogrodník NÁZEV: Soustava kožní TÉMATICKÝ CELEK: Biologie člověka.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
VY_32_INOVACE_04-16 Ročník: VIII. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Výroba nápojových prášků
Funkce = tvoří pokryv těla a ochranu před vnějšími vlivy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_VVP_8A_7F Rozhodování - metody Název: Škola:
Seminář k problematice IPPC
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Příroda východního Polabí
Ústřední knihovna FSS MU
Není příloha, jako příloha
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
odmašťovací prostředek
Počítačové vírusy Miloslav Čupka
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_13_PŘÍRODOPIS
Kožní soustava.
Institucionální změny v přípravě učitelů na vysokých školách
Historické prameny a pomocné vědy historické
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Člověk a příroda – fyzika
Výroba oceli Většina surového železa se dále zpracovává na OCEL. Ocel se vyrábí ve specializovaném hutním provozu, který se nazývá ocelárna. Výroba oceli.
Vytvořil: Mgr. Bc. Jan Šindelář
Výzkum v sociální práci
3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové.
Název prezentace Autor Prezentace
Organická chemie v průmyslu
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA Mgr. Jakub Karásek
Podpora polytechnického vzdělávání
Transkript prezentace:

Surová kůže připravená na výrobu pergamenu. Námok kůže ve vodě. Foto: BcA. Radomír Slovik - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Proces alkalického loužení ve vápenném mléce. Foto: BcA Proces alkalického loužení ve vápenném mléce. Foto: BcA. Radomír Slovik - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Mechanické odstraňování chlupů. Foto: BcA Mechanické odstraňování chlupů. Foto: BcA. Radomír Slovik - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Napínání surové holiny na dřevěný rám. Foto: BcA Napínání surové holiny na dřevěný rám. Foto: BcA. Karina Sojková - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Proces odstraňování podkožního vaziva. Foto: BcA Proces odstraňování podkožního vaziva. Foto: BcA. Karina Sojková - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Hlazení rubové strany napnutého pergamenu pemzou. Foto: BcA Hlazení rubové strany napnutého pergamenu pemzou. Foto: BcA. Karina Sojková - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.

Hotový pergamen před sejmutím z rámu. Foto: BcA Hotový pergamen před sejmutím z rámu. Foto: BcA. Karina Sojková - Archiv Fakulty restaurování Univerzity Pardubice.