Spuštění programu (10).

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
CorelDRAW – dodatky (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
Školení MS Excel 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, listopad-prosinec 2010 Vzdělávání v eGON centru.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
Zoner Photo Studio, Histogram (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Nastavení systému Windows (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
Zoner Photo Studio – Editor I. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Tabulátory (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Export tabulky z MS Excel 2010 do jiných formátů Co se všechno naučíme???
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Kritéria dotazů II Access (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Úvod do databází MS Access (1).
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Postup instalace produktu
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Uspořádání dat na disku
9. Přenos programu z PC do stroje
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SPRÁVCE ÚLOH Adéla Veselá 1. A.
CorelDRAW - dokument.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Počítače jsou naši kamarádi!
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Digitální učební materiál
Číslo v digitálním archivu školy
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Propojení tabulek Access (6).
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Inf Ovládání operačního systému
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
CorelDRAW – základní objekty
Vkládání dat MS Access (5).
Vytvoření databázového dotazu z více tabulek
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Informační a komunikační technologie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Plocha Windows 7 Jakub vyčítal.
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
MS Word - otevření a uložení souboru
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Informatika – Základní operace s buňkami
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

Spuštění programu (10)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0745 OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor: Mgr. Josef Kulhavý Předmět: Informační technologie

Obsah 1 Spuštění programu 2 Ukončení programu 3 Vytvoření zástupce na ploše 4 Program, dokument, složka (1) 5 Program z nabídky (2) 6 Internet (3) 7 Internet (4) 8 Program, dokument, složka (5) 9 Úprava zástupce na ploše 10 Úprava zástupce na ploše

Spuštění programu 1 Spustitelný program má příponu .exe (případně .com), například excel.exe Spuštění programu je možné provést několika způsoby: Poklepáním na spouštěcím souboru Prostřednictvím zástupce (zástupce má příponu .lnk a bývá umístěn na ploše nebo v nabídce start) Prostřednictvím datového souboru jehož přípona je asociována s programem (program Excel se tak spustí po poklepání na soubor s příponou .xls) Prostřednictvím příkazové řádky

Ukončení programu 2 Ukončení programu je možné provést několika způsoby: Křížkem v pravém horním rohu okna Pomocí menu: Soubor  Konec Klávesovou zkratkou Alt + F4 Násilné ukončení programu Pokud program nereaguje, je možné jej násilně vypnout Přijdeme pravděpodobně o všechna data uložená v programu): Ctrl + Alt + Delete  Správce úloh  záložka „Procesy“  Zde vybereme program, který se odmítá ukončit běžnými prostředky  Klikneme na tlačítko „Ukončit proces“

Vytvoření zástupce na ploše 3 Na ploše může být umístěn libovolný zástupce spustitelného programu, dokumentu, složky, internetové stránky. Univerzální způsob vytvoření zástupce: Pravé tlačítko na ploše  Nový  Zástupce

Vytvoření zástupce na ploše (1): program, dokument, složka 4 Tlačítkem „Procházet“ nalezneme program, dokument nebo složku, jehož zástupce chceme umístit na plochu V následujícím kroku zástupce libovolně pojmenujeme

Vytvoření zástupce na ploše (2): program z nabídky 5 Start  Všechny programy Nalezneme aplikaci, jejíž zástupce chceme umístit na plochu Pravé tlačítko myši  Odeslat  Plocha (vytvořit zástupce)

Vytvoření zástupce na ploše (3): internet 6 Do pole zadáme internetovou adresu V následujícím kroku zástupce libovolně pojmenujeme (nenechávat text „Nový zástupce internetové adresy“)!

Vytvoření zástupce na ploše (4): internet 7 Internetový prohlížeč umístíme do plovoucího okna (pomocí prostředního tlačítka v pravém horním rohu) Přetáhneme myší ikonu aktivní internetové stránky na libovolné dostupné místo na ploše.

Vytvoření zástupce na ploše (5): program, dokument, složka 8 Nalezneme v prohlížeči program, dokument nebo složku. Pravé tlačítko myši  Odeslat  Plocha (vytvořit zástupce)

Úprava zástupce na ploše 9 Přejmenování: Kliknout na ikonu (levým tlačítkem)  stisknout klávesu F2 nebo Kliknout na ikonu pravým tlačítkem  položka „Přejmenovat“ Jedenkrát kliknout na název zástupce a vyčkat cca 3 sekundy

Úprava zástupce na ploše 10 Změna ikony: Kliknout pravým tlačítkem na ikonu  Vlastnosti  Změnit ikonu... V okně jsou zobrazeny ikony, které jsou přímo v aplikaci. Případně můžeme tlačítkem „Procházet“ přejít k jakémukoliv jinému souboru s ikonami (aplikace EXE, knihovny DLL, ikony ICO) Velké množství ikon je k nalezení v knihovně systému Windows: C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll

Použité zdroje ---