Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Polévky Tec 1 / str
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Omáčky.
Charakteristika pokrmů
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_517 Ročník: 2.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uzeninou 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hráškový krém, krutony 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
Hovězí maso Význam : vysoká biologická hodnota barva sytě červená
Drůbež Rozdělení drůbeže:
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Hráškový krém, krutony 16,60 Kč / 21,-Kč.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 4 Název školy: Střední průmyslová.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uuzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Pátek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 35 Název školy: Střední průmyslová.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 23 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
Příprava pokrmů ze skopového masa
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Úprava hovězích plátků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Zvěřina – charakteristika masa
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Zeleninový vývar s rýží a hráškem
Příprava drůbeže vařením, dušením
Hovězí vývar s rýží a hráškem
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
Co je na obrázku?.
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Poznáš podle druhu surovin, jaké pokrmy můžeš vyrobit?
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
Transkript prezentace:

  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0661 Název tematické oblasti: Gastronomie Název učebního materiálu VY – 52- MF -02 Vědomostní kvíz Datum vytvoření: 10.9.2012 Datum ověření: 4. 10. 2012

Učební materiál je určen pro žáky 3 Učební materiál je určen pro žáky 3. ročníků oborů Kuchař – číšník a Stravovací a ubytovací služby Jde o motivační učební pomůcku, která formou hry ověří a zopakuje znalosti žáků z Technologie k ZZ. Pomůcky: Dataprojektor, psací potřeby, papír nebo interaktivní tabule.    

Metodický pokyn: Žáci se rozdělí do dvou skupin, první skupina je sova se modrým obrysem a druhá je sova s červeným obrysem. Učitel vybírá otázky kliknutím na čísla uvedená v bílém řádku na dolním okraji obrazovky. Skupiny budou psát odpovědi na papír a po vyzvání učitelem odpověď ukážou. Učitel klikne do prostoru obrazovky a vyskočí správná odpověď. Tlačítkem zpět se vrací na obrazovku se sovami. Vyhodnotí odpovědi: správná odpověď - sovu posouvá o jedno políčko. špatná (žádná) odpověď – sova zůstává na místě    

Vědomostní kvíz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Hovězí pečeně štěpánská je plněná: Mexický guláš se připravuje: a) na cibulovopaprikovém základu b) na přírodním základu c) na cibulovém s rajčatovým protlakem Hovězí pečeně štěpánská je plněná: a) Míchanými vejci b) Žampiony c) Natvrdo vařenými vejci Správná odpověď c) zpět

Mexický guláš se připravuje: Zbojnický skřivan je: a) se slaninou a klobásou b) se slaninou a česnekem c) se slaninou, klobásou a česnekem Mexický guláš se připravuje: a) Na cibulovopaprikovém základu b) Na přírodním základu c) Na cibulovém s rajčatovým protlakem Správná odpověď c) zpět

Svíčková na smetaně se připravuje: Svíčková na smetaně se připravuje: a) na karamelovém základu b) na zeleninovém základu c) na cibulovém základu Svíčková na smetaně se připravuje: a) Na zeleninovém základu b) Na karamelovém základu c) Na zeleninovém základu s cukrem Správná odpověď a) zpět

Kližka je nejlepší: a) Na pečení b) Na guláše c) Na smažení Kližka je nejlepší na: a) pečení b) guláše c) vaření Kližka je nejlepší: a) Na pečení b) Na guláše c) Na smažení Správná odpověď b) zpět

Hovězí pečeně pražská je plněná : Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Hovězí pečeně pražská je plněná : a) Míchanými vejci se šunkou a hráškem b) Míchanými vejci c) Míchanými vejci s klobásou a hráškem Správná odpověď a) zpět

Potraviny spařujeme proto: Potraviny spařujeme proto a) abychom odstranili tvrdou slupku (mandle) b) abychom dříve uvařili (luštěniny) c) abychom udusili (maso) Potraviny spařujeme proto: a) Abychom odstranili tvrdou slupku (mandle) b) Abychom uvařili (luštěniny) c) Abychom udusili (maso) Správná odpověď a) zpět

b) Lahůdkovou zeleninu c) Luštěniny Potraviny spařujeme proto a) abychom odstranili tvrdou slupku (mandle) b) abychom dříve uvařili (luštěniny) c) abychom udusili (maso) V páře upravujeme: a) Maso b) Lahůdkovou zeleninu c) Luštěniny Správná odpověď b) zpět

Ve vodní lázni vaříme: a) Brambory b) Krémy c) Zeleninu Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Ve vodní lázni vaříme: a) Brambory b) Krémy c) Zeleninu Správná odpověď b) zpět

Pošírujeme: a) Vývary b) Luštěniny c) Obiloviny Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Pošírujeme: a) Vývary b) Luštěniny c) Obiloviny Správná odpověď a) zpět

Pernatou zvěřinu před škubáním: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Pernatou zvěřinu před škubáním: a) Spařujeme b) Nespařujeme c) Nespařujeme a necháme odležet v peří Správná odpověď c) zpět

Postup cibulovopaprikového základu: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Postup cibulovopaprikového základu: a) Tuk, cibule, paprika b) Tuk, paprika, cibule, c) Paprika, cibule, tuk Správná odpověď a) zpět

a) Kořenová zelenina, tuk, cibule, divoké koření Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Zeleninový základ: a) Kořenová zelenina, tuk, cibule, divoké koření b) Tuk, kořenová zelenina, cibule, divoké koření c) Tuk, cibule, kořenová zelenina a divoké koření Správná odpověď b) zpět

Při kuchání ryb dáváme pozor na: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Při kuchání ryb dáváme pozor na: a) Správné oseknutí ploutví b) Na žluč c) Na žábry Správná odpověď b) zpět

Kosti na přípravu vývaru vkládáme: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Kosti na přípravu vývaru vkládáme: a) Do studené vody b) Do vroucí vody c) Do teplé vody Správná odpověď a) zpět

b) S tukem a podléváme vodou c) Podléváme vodou Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Tučné maso pečeme: a) S tukem b) S tukem a podléváme vodou c) Podléváme vodou Správná odpověď c) zpět

Při dušení působíme na maso: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Při dušení působíme na maso: a) Pouze párou b) Základem i párou c) Jenom základem Správná odpověď b) zpět

Během dušení maso podléváme: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Během dušení maso podléváme: a) Studenou vodou b) Nepodléváme c) Teplou vodou nebo vývarem Správná odpověď c) zpět

Hovězí pečeně na víně je připravena: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Hovězí pečeně na víně je připravena: a) Na zeleninovém základu b) Na karamelovém základu c) Na cibulovém základu Správná odpověď b) zpět

Roastbeef se připravuje: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Roastbeef se připravuje: a) Ze svíčkové b) Z nízkého roštěnce c) Z kližky Správná odpověď b) zpět

Hovězí a vepřové ledviny se liší: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Hovězí a vepřové ledviny se liší: a) Ve tvaru, hovězí jsou jako hrozen b) Hovězí mají blánu c) Jsou stejné Správná odpověď a) zpět

Hovězí a vepřová játra se liší: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Hovězí a vepřová játra se liší: a) Jsou stejná b) Ve tvaru c) Hovězí jsou tmavší a mají blánu Správná odpověď c) zpět

Kapucínský guláš z hovězího masa se upravuje: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Kapucínský guláš z hovězího masa se upravuje: a) S okurkami b) Se žampiony c) Se zeleninou Správná odpověď b) zpět

Zbojnický skřivan je závitek: Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Zbojnický skřivan je závitek: a) Se slaninou a klobásou b) Se slaninou a česnekem c) Se slaninou, klobásou a česnekem Správná odpověď c) zpět

a) Zadělávaná s knedlíčky b) Dušená se žampiony c) Pečená s nádivkou Hovězí pečeně pražská je plněná: a) míchanými vejci b) míchanými vejci se šunkou a hráškem c) míchanými vejci s klobásou a hráškem Telecí ragú je úprava: a) Zadělávaná s knedlíčky b) Dušená se žampiony c) Pečená s nádivkou Správná odpověď a) zpět

Poznejte nůž Správná odpověď a) na krájení pečiva na pečené maso dranžírovací nůž zpět

Poznejte nůž Správná odpověď b) zeleninový nůž cukrářský nůž na syrové maso zpět

Poznejte nůž na krájení nudlí zeleninový Správná odpověď vykosťovací b) zpět

Poznejte nůž Správná odpověď a) krájecí dranžírovací vykosťovací zpět

Poznejte co je na obrázku Správná odpověď a) lopatka naběračka na omáčky naběračka na špagety zpět

Použité zdroje: Archiv autora RUNŠTUK, Jaroslav a kol. Receptury teplých pokrmů. Český Těšín: IQ 147, 1995, ISBN 978-80-904093-0-9.