Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

•Národní soustava kvalifikací (NSK) •Metodika naplňování NSK Legislativní prostředí pro nové přístupy k uznávání kvalifikací je dáno zákonem č. 179/2006.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna Číslo a název operačního programu:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ PERSONALISTIKA Všechno v mém životě souvisí AC Education.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Zš Drovice Náves 109 Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
4. Motivace 4.1 motivační koncepce 4.2 ovlivňování 4.3 dokumentace
MANAGEMENT - VŽ1 M A N A G E M E N T 1. cvičení. MANAGEMENT - VŽ2 ROLE MANAŽERŮ.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
(komentovaný přehled)
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
UČENÍ = PROCES JEHOŽ VÝSLEDKEM JE ZMĚNA PSYCHICKÝCH JEVŮ, DISPOZIC K NIM A JEJICH VNĚJŠÍCH PROJEVŮ.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_17_OSVZ_ON Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
Nákupní chování spotřebitele
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Řízení a plánování kariéry
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
1 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Eva Jarolímová. 2 Odborné sociální poradenství se dle zákona vůči základnímu sociálnímu poradenství vymezuje jednak širším.
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pohybové projevy Pohybová aktivita (souhrn celého pohybového chování jedince - mnohostranná pohybová činnost člověka, která se realizuje jeho pohybovými.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Zájmy -aktivačně motivační vlastnosti
Reforma školství, kurikula a systém kurikulárních dokumentů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Management. Management Management Způsoby a metody řízení podnikatelských i nepodnikatelských celků tak, aby dosahovaly určených cílů Společenská věda.
Teorie a metodika výchovy seminář 1
Socializace Kejřová.
Osobnost člověka z hlediska sociální psychologie
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
HLEDÁME KOLEGY DO SVÝCH ŘAD
Edukační (výchovné a vzdělávací) cíle
Pedagog.
Transkript prezentace:

Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3 Profil pracovníka v gastronomickém provozu. 3

A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu Osobnost člověka Výchova je chápána jako komplexní příprava člověka pro život, to znamená pro plnění sociálních rolí, do nichž člověk během svého života bude vstupovat. A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu Co to je? Jedná se o přesné vymezení nároků a požadavků na dané profese kuchař, číšník, servírka, … Co to vyžaduje? nároky na určité psychické funkce (pozornost, vnímání, paměť...) specifické osobnostní rysy (odolnost vůči zátěži, spolehlivost...)

A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu Co to představuje? počáteční nebo základní pracovní odbornost člověka Co to potom vymezuje? konkrétní zařazení pracovníka v organizační struktuře pracovišť podniku Co k tomu potřebujeme? KOMPETENCE = cílový stav ve vývoji pracovní způsobilosti a kvalifikace pracovníka Souhrn vědomostí o oboru zafixovaných ve vědomí uživatele, které ho činí schopným užívat získané vědomosti, dovednosti a návyky v konkrétních situacích.

A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu Co kompetence vyjadřují? daný pracovník je na svém místě optimální stav jeho uplatnění v podniku Jak je získáváme? pracovní způsobilost kvalifikace kompetence Jaký je profil pracovníka? jaké musí splňovat požadavky?

A. Profil pracovníka v gastronomickém provozu SHRNUTÍ Jaké předpoklady musí splňovat pracovník v gastronomickém provozu? Zapište je: odborné předpoklady schopnost učit se novým věcem fyzická zdatnost psychická odolnost specifické osobnostní rysy