Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Pokladník

3 1. Stručný popis typové pozice Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s maturitní zkouškou Obor činnosti: Ekonomika

4 Pracovní činnosti: o Vyplácení a přejímání peněžních hotovostí. o Pokladní manipulace s peněžními hotovostmi. o Bankovní pokladní a směnárenská činnost. o Zajišťování pokladních služeb pro potřeby organizace. o Zajišťování pokladních služeb v tuzemské i v zahraničních měnách pro veřejnost. o Obstarávání peněžního styku s bankami. o Vedení předepsané evidence a záznamů. o Sledování hodnotového stavu a pohybu hmotného a nehmotného majetku.

5 o Evidence a kontrola účetních údajů. o Zpracovávání účetních dokladů pro automatizované zpracování. o Zabezpečování archivace dokladů.

6 2. Trh práce Mzdy v regionu: Podnikatelská sféra: Ve 2. čtvrtletí roku 2010 byla střední hodnota (medián) měsíční hrubé mzdy v České republice 21786 Kč a pohybovala se v rozmezí od 17637 do 29971 Kč. Nepodnikatelská sféra: Ve 2. čtvrtletí roku 2010 byla střední hodnota (medián) měsíční hrubé mzdy v České republice 19363 Kč a pohybovala se v rozmezí od 14787 do 24697 Kč. Statistika volných míst: V prvním pololetí roku 2011 bylo k dnešnímu dni pro tuto pozici v nabídce úřadů práce 14 volných míst.

7 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk není vystaven žádné významné zátěži.

8

9 4. Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s maturitní zkouškou (bez vyučení) v oboru ekonomika a podnikání. Jinou alternativu představuje střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru : o finančnictví a bankovnictví o ekonomika odvětví (oborů) o hotelnictví a turismus o provoz obchodu Existují i další vzdělávací cesty.

10 Odborné dovednosti: o Manipulace s penězi (počítání, kasírování, rozměňování o Manipulace s ceninami (stravenky, kolky) o Příprava pokladních dokladů pro archivaci dle platných předpisů o Zajišťování plateb v hotovosti o Vedení pokladní knihy včetně vystavování účetních dokladů o příjmech a výdajích peněžních prostředků, a to i v cizí měně a další…

11 Odborné znalosti: o účetní doklady a jejich evidence o vedení pokladních deníků a knih o styk s bankou, finančním úřadem, správou sociálního zabezpečení a dalšími institucemi a další…

12 5. Obecné způsobilosti o numerické způsobilosti o počítačové způsobilosti o písemný projev a komunikace

13 6. Osobnostní požadavky U této pozice jsou kladeny velmi vysoké požadavky na přesnost a preciznost. Vysoké nároky jsou i na prostorové vidění, koncentraci pozornosti, krátkodobou paměť, schopnost přijmout odpovědnost, odolnost senzorické zátěži, kultivovanost vystupování a zevnějšku a schopnost sociálního kontaktu. Dále se objevují požadavky na rozsah zrakového pole, rozlišování nerovností povrchu a samostatnost.

14 7. Zdravotní požadavky o prognosticky závažné poruchy vidění o závažné duševní poruchy, těžké poruchy chování.

15 8. Alternativní názvy o Booking clerk o Treasurer

16 9. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Ekonom

17 10. Příbuzné typové pozice: Účetní, mzdový referent, Rozpočtář, Daňový referent, Finanční referent, Fakturant, Plánovač, Pracovník pohledávek, Celní deklarant, Cenař, Operátor účetní informační soustavy

18 11. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova o SŠZZE Vyškov – Ekonomické lyceum o Střední škola ekonomiky a podnikání Vyškov o Obchodní akademie Bučovice o Integrovaná střední škola Slavkov u Brna – obor hotelnictví

19 12. Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku Česká spořitelna Komerční banka a další…

20 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracovala: Šebková Lenka Škola: Základní škola Drnovice, okres Vyškov


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07."

Podobné prezentace


Reklamy Google