STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Advertisements

Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Finanční možností svépomocných skupin
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Ing. Stanislava Správková
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Soustava veřejných rozpočtů II.
Kurz Všeobecný sanitář
Organizace Státní správy
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Aktuální krize zdravotnictví
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Státní správa.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009.
Leoš Heger Konference „Zdraví seniorů“ , PSP ČR Praha programové body TOP 09 zdravotnictví x senioři.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Využití robotické chirurgie v ČR Dnešní stav – indikace převážně v rukou revizních lékařů Celkem ročně cca 1000 až 1100 operací 82% - prostatektomie 6%
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Humanitární pomoc - HZS ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Poznatky týmu Oční kliniky FN HK z mise MEDEVAC 2015 a 2016
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Národní diabetologický program (NDP)
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Ing. Stanislava Správková
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

STÁLÝ ZDRAVOTNĚ HUMANITÁRNÍ PROGRAM MEDEVAC Lukáš Němec Koordinátor programu MEDEVAC Tajemník Pracovní skupiny pro účely provádění programu MEDEVAC Oddělení zahraničních a evropských záležitostí Ministerstvo vnitra České republiky

Co je program MEDEVAC?

Zdravotně humanitární evakuace osob na léčení do ČR (od roku 1993) Vysílání českých lékařských týmů do zahraničí (od roku 2013) Odborné stáže lékařů a lékařek z oblastí postižených humanitární krizí v ČR (od roku 2015) Poskytování peněžních darů do zahraničí na podporu a rozvoj infrastruktury v zemích zasažených válkou či přírodními katastrofami (od roku 2016)

„Red lines“ programu MEDEVAC civilisti zranitelné skupiny osob zdravotní péče je zdarma vážný zdravotní stav zdravotní stav neumožňuje vést důstojný život

Co je program MEDEVAC institucionálně?

Pracovní skupina pro účely provádění programu MEDEVAC Vládní program Usnesení vlády České republiky ze dne 20. listopadu 2015 č. 956 o zřízení Stálého zdravotně humanitárního programu MEDEVAC Pracovní skupina pro účely provádění programu MEDEVAC Koordinace Ministerstvo vnitra Členové Ministerstvo zahraničních věcí Ministerstvo zdravotnictví Ministerstvo průmyslu a obchodu Ministerstvo obrany Armáda ČR Širší spolupráce v rámci programu MEDEVAC Nevládní neziskový sektor Privátní sektor

Co je program MEDEVAC prakticky?

Ministerstvo vnitra Odbor azylové a migrační politiky Ministerstvo zdravotnictví Odbor přímo řízených organizací Ministerstva zdravotnictví Zúčastněné fakultní nemocnice Fakultní nemocnice v Motole Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Nemocnice Na Bulovce Fakultní nemocnice Olomouc Fakultní nemocnice Hradec Králové Fakultní nemocnice Ostrava Ministerstvo obrany Ústřední vojenská nemocnice ve Střešovicích Ministerstvo zahraničních věcí Odbor rozvojové spolupráce a humanitární pomoci Zastupitelské úřady České republiky v zahraničí Armáda ČR Společné operační centrum Odbor vojenského zdravotnictví Sekce podpory Ministerstva obrany Nevládní neziskový sektor Sociální asistence

Koordinace programu MEDEVAC hierarchicky

Tajemník Pracovní skupiny pro účely provádění programu MEDEVAC Vláda České republiky Schválení harmonogramu aktivit na návrh Pracovní skupiny pro účely provádění programu MEDEVAC (rámcové) Pracovní skupina 2x ročně (leden – únor / srpen – září) Schválení harmonogramu aktivit na daný rok (rámcové) Schválení harmonogramu konkrétních aktivit na dané pololetí Tajemník Pracovní skupiny pro účely provádění programu MEDEVAC Koordinátor programu MEDEVAC + koordinátorka programu MEDEVAC (Ministerstvo vnitra)

Koordinace programu MEDEVAC horizontálně

Koordinátoři programu MEDEVAC na Ministerstvu vnitra Koordinátor fakultních nemocnic pro program MEDEVAC na Ministerstvu zdravotnictví Partnerské organizace / jednotlivci v zahraničí Ministerstvo zdravotnictví / Fakultní nemocnice Vysílání českých lékařských týmů do zahraničí Odborné stáže lékařů z oblastí postižených humanitární krizí v ČR (Zdravotně humanitární evakuace osob na léčení do ČR) Ministerstvo zahraničních věcí / Zastupitelské úřady ČR v zahraničí Peněžní dary do zahraničí Ministerstvo obrany / Ústřední vojenská nemocnice ve Střešovicích Zdravotně humanitární evakuace osob na léčení do ČR Armáda ČR Nevládní neziskový sektor Sociální asistence

Finanční prostředky

Usnesení vlády České republiky ze dne 20. listopadu 2015 č Usnesení vlády České republiky ze dne 20. listopadu 2015 č. 956 o zřízení Stálého zdravotně humanitárního programu MEDEVAC od roku 2016 včetně využití finančních prostředků na realizaci programu MEDEVAC ve výši 60 mil. Kč každoročně z rozpočtové kapitoly Ministerstva vnitra,

Program MEDEVAC v roce 2015 Kde Co Celkem (finančně) V číslech Jordánské hášimovské království (vyslání českých lékařských týmů) Ukrajina (zdravotně humanitární transport, školení) Irácká republika – Region iráckého Kurdistánu (školení) Keňa (vyslání českého lékařského týmu) Kambodža (vyslání českého lékařského týmu) Co Plastická a rekonstrukční chirurgie (Nemocnice Na Bulovce) Traumatologie pohybové aparátu (Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Fakultní nemocnice Olomouc) Ortopedie (Nemocnice Na Bulovce) Dětská kardiochirurgie (Fakultní nemocnice v Motole) Oftalmologie (Fakultní nemocnice Hradec Králové) Celkem (finančně) 31 863 943,35 Kč V číslech 244 odborných operačních výkonů v zahraničí 12 specializovaných lékařských týmů vyslaných do zahraničí Více než 500 vyšetřených pacientů v rámci indikačních zdravotních prohlídek 2 zdravotně humanitární evakuace na léčení do ČR 2 odborné stáže zdravotnického personálu z oblastí postižených humanitární krizí v ČR 33 neinvazivních zákroků Proplacení 1 kardiochirurgické operace v zahraničí na urgentní žádost Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky

Program MEDEVAC v roce 2016 Kde Co Za kolik? Jordánské hášimovské království (vysílání českých lékařských týmů) Maroko (vyslání českého lékařského týmů) Irácká republika – Region iráckého Kurdistánu (vyslání českého lékařského týmů, školení, peněžní dar) Irácká republika (peněžní dar) Libanon (peněžní dar) Ukrajina (peněžní dar, zdravotně humanitární evakuace) Keňa (vyslání českého lékařského týmů, zdravotně humanitární evakuace, školení) Kambodža (vyslání českého lékařského týmů) Nepál (peněžní dar) Co Plastická a rekonstrukční chirurgie Traumatologie pohybové aparátu (+ školení v ČR) Ortopedie Dětská kardiochirurgie (+ zdravotně humanitární evakuace) Oftalmologie (+ školení v ČR) ORL Za kolik? Připraveny peněžní dary v celkové hodnotě 11,5 mil. Kč Ostatní náklady v procesu zúčtování

Program MEDEVAC v číslech (1993 – 2016) Zdravotně humanitární transporty do ČR (od roku 1993) Celkem 223 osob z 12 zemí Vysílání českých lékařských týmů do zahraničí (od roku 2013) Vysláno od roku 2013 do dnešního dne celkem 27 lékařských týmů Přes 710 odborných operačních výkonů v zahraničí Odborné stáže z oblastí postižených humanitární krizí v ČR (od roku 2015) 4 odborná školení ve specializaci traumatologie (2x), oftalmologie (1x) a popáleninová chirurgie (1x) Dohromady 24 osob Peněžní dary do zahraničí (od roku 2016) Připraveno 5 peněžních darů v hodnotě 11,5 mil. Kč

Děkuji za pozornost.